Як приготувати шашлик з свинини на мангалі?
Свинина вважається ідеальним м'ясом для класичного шашлику з-за достатньої кількості жирових прошарків, які забезпечують чудову соковитість. Відповідний шматок – свинячий ошийок, мінімально задіяний в русі, а тому страва вийде особливо ніжним незалежно від часу перебування в маринаді.
Інгредієнти:
кефір з низьким відсотком жирності - 55 мл;
свинина - 490 г;
кумін, перець - по 15 г;
паприка – 25 г;
часникові зубчики – 5 шт.;
цибуля - 65 г;
петрушка – 1 невеликий пучок.
Приготування
Розітріть часниковий зубок з дрібкою солі в пасту, додайте прянощі і кефір, влийте суміш до порізаним шматочками свинини. Слідом відправте подрібнену зелень петрушки і цибулю, порізану великими кільцями. Тепер ретельно перемішайте, гарненько розімніть м'ясо, втираючи маринад на шматочки, і поставте в холодильник на 2 години.
Після закінчення часу приступайте до обсмажуванню шашлику над тліючим вугіллям, попередньо нанизавши шматочки на шампур. Готовність можна перевірити, надрізавши м'ясо: якщо випливає з нього сік прозорий – страва готова.
Інгредієнти:
свинина (можна змішати ниркову частину і ошийок) – 3 кг;
цибуля великий – 4 шт.;
лимон – 2 шт.;
спеції і ароматні трави;
сухий базилік – 25 г;
мінеральна вода – 450 мл;
зерна коріандру – невелика щіпка.
Приготування
Добре промийте м'ясо, наріжте невеликими шматками і визначте в каструлю. Цибулю необхідно очистити, порізати великими кільцями, посипати сіллю і трохи розім'яти руками.
Лимон промийте, обсушіть і розріжте на часточки. Потім до м'яса додайте цибулю і лимон, вичавлюючи з останнього сік. Залийте свинину охолодженої мінералкою, інтенсивно перемішуючи м'ясо зі спеціями, накрийте тарілкою і визначте під прес. Приберіть майбутній шашлик приблизно на 3 години маринуватися в холод.
Тепер нанизуйте шматочки і цибульні кільця на шампури і смажте традиційним способом над тліючим вугіллям до рум'яної скоринки. Готовий шашлик перекладіть в глибокий посуд і подавайте гарячим.
Інгредієнти:
томатний соус або кетчуп - 120 мл;
вустерширський соус – 60 г;
коричневий цукор - 20 г;
яблучний оцет - 40 мл;
діжонська гірчиця - 20 р;
паприка – 75 г;
орегано, кумин - по 15 р.
Приготування
Змішайте в сотейнику спочатку всі сухі спеції з цукром, додаючи гірчицю, томатний соус і вустер, ретельно перемішайте і влийте яблучний оцет. Розмістіть посуд на середньому вогні. Після закипання маринаду потрібно трохи побурлить (5 хвилин буде достатньо), а потім зніміть його з вогню, повністю охолодіть і змішайте з шматочками свинини. Залиште м'ясо в маринаді на 2 години (не більше), після чого можете сміливо приступати до обжарке.
Як правильно приготувати смачний шашлик зі свинини на мангалі?
Інгредієнти:
Приготування
Розітріть часниковий зубок з дрібкою солі в пасту, додайте прянощі і кефір, влийте суміш до порізаним шматочками свинини. Слідом відправте подрібнену зелень петрушки і цибулю, порізану великими кільцями. Тепер ретельно перемішайте, гарненько розімніть м'ясо, втираючи маринад на шматочки, і поставте в холодильник на 2 години.
Після закінчення часу приступайте до обсмажуванню шашлику над тліючим вугіллям, попередньо нанизавши шматочки на шампур. Готовність можна перевірити, надрізавши м'ясо: якщо випливає з нього сік прозорий – страва готова.
Як приготувати соковитий і м'який шашлик зі свинини?
Інгредієнти:
Приготування
Добре промийте м'ясо, наріжте невеликими шматками і визначте в каструлю. Цибулю необхідно очистити, порізати великими кільцями, посипати сіллю і трохи розім'яти руками.
Лимон промийте, обсушіть і розріжте на часточки. Потім до м'яса додайте цибулю і лимон, вичавлюючи з останнього сік. Залийте свинину охолодженої мінералкою, інтенсивно перемішуючи м'ясо зі спеціями, накрийте тарілкою і визначте під прес. Приберіть майбутній шашлик приблизно на 3 години маринуватися в холод.
Тепер нанизуйте шматочки і цибульні кільця на шампури і смажте традиційним способом над тліючим вугіллям до рум'яної скоринки. Готовий шашлик перекладіть в глибокий посуд і подавайте гарячим.
Як приготувати маринад з оцтом для шашлику з свинини?
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте в сотейнику спочатку всі сухі спеції з цукром, додаючи гірчицю, томатний соус і вустер, ретельно перемішайте і влийте яблучний оцет. Розмістіть посуд на середньому вогні. Після закипання маринаду потрібно трохи побурлить (5 хвилин буде достатньо), а потім зніміть його з вогню, повністю охолодіть і змішайте з шматочками свинини. Залиште м'ясо в маринаді на 2 години (не більше), після чого можете сміливо приступати до обжарке.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шашлик зі свинини з оцтом
Кулінари стверджують, що ідеальним інгредієнтом для замочування шашлику є оцет. Чи Так це, пропонуємо розібратися, вивчивши рецепти, детально описані
Шашлик на мінералці
Одним з популярних методів підготовки м'яса для шашлику є маринування його в мінеральній воді. Далі опишемо кілька цікавих рецептів такого чудового
Шашлик в духовці на шпажках
Не варто засмучуватися, якщо вихід на пікнік не вдався з якоїсь причини. Смачний, запаморочливо ароматний шашлик можна посмажити і на домашній кухні.
Шашлик зі свинини в кефірі
Шашлик - це смачне і популярне блюдо в нашій країні. Варіантів створення цієї смакоти існує багато. У кожної господині, звичайно ж, є свої секрети
Шашлик в гранатовому соку
Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
Шашлик зі свинини з лимоном
Жоден виїзд на природу або на дачу, звичайно ж, не обходиться без шашлика. І в сьогоднішній статті ми поділимося цікавими рецептами приготування