Вернуться назад Распечатать

Як приготувати шашлик з свинини на мангалі?

Як приготувати шашлик з свинини на мангалі?
Свинина вважається ідеальним м'ясом для класичного шашлику з-за достатньої кількості жирових прошарків, які забезпечують чудову соковитість. Відповідний шматок – свинячий ошийок, мінімально задіяний в русі, а тому страва вийде особливо ніжним незалежно від часу перебування в маринаді.

Як правильно приготувати смачний шашлик зі свинини на мангалі?


Інгредієнти:

  • кефір з низьким відсотком жирності - 55 мл;

  • свинина - 490 г;

  • кумін, перець - по 15 г;

  • паприка – 25 г;

  • часникові зубчики – 5 шт.;

  • цибуля - 65 г;

  • петрушка – 1 невеликий пучок.


  • Приготування
    Розітріть часниковий зубок з дрібкою солі в пасту, додайте прянощі і кефір, влийте суміш до порізаним шматочками свинини. Слідом відправте подрібнену зелень петрушки і цибулю, порізану великими кільцями. Тепер ретельно перемішайте, гарненько розімніть м'ясо, втираючи маринад на шматочки, і поставте в холодильник на 2 години.
    Після закінчення часу приступайте до обсмажуванню шашлику над тліючим вугіллям, попередньо нанизавши шматочки на шампур. Готовність можна перевірити, надрізавши м'ясо: якщо випливає з нього сік прозорий – страва готова.

    Як приготувати соковитий і м'який шашлик зі свинини?


    Інгредієнти:

  • свинина (можна змішати ниркову частину і ошийок) – 3 кг;

  • цибуля великий – 4 шт.;

  • лимон – 2 шт.;

  • спеції і ароматні трави;

  • сухий базилік – 25 г;

  • мінеральна вода – 450 мл;

  • зерна коріандру – невелика щіпка.


  • Приготування
    Добре промийте м'ясо, наріжте невеликими шматками і визначте в каструлю. Цибулю необхідно очистити, порізати великими кільцями, посипати сіллю і трохи розім'яти руками.
    Лимон промийте, обсушіть і розріжте на часточки. Потім до м'яса додайте цибулю і лимон, вичавлюючи з останнього сік. Залийте свинину охолодженої мінералкою, інтенсивно перемішуючи м'ясо зі спеціями, накрийте тарілкою і визначте під прес. Приберіть майбутній шашлик приблизно на 3 години маринуватися в холод.
    Тепер нанизуйте шматочки і цибульні кільця на шампури і смажте традиційним способом над тліючим вугіллям до рум'яної скоринки. Готовий шашлик перекладіть в глибокий посуд і подавайте гарячим.

    Як приготувати маринад з оцтом для шашлику з свинини?


    Інгредієнти:

  • томатний соус або кетчуп - 120 мл;

  • вустерширський соус – 60 г;

  • коричневий цукор - 20 г;
  • Як приготувати шашлик з свинини на мангалі?

  • яблучний оцет - 40 мл;

  • діжонська гірчиця - 20 р;

  • паприка – 75 г;

  • орегано, кумин - по 15 р.


  • Приготування
    Змішайте в сотейнику спочатку всі сухі спеції з цукром, додаючи гірчицю, томатний соус і вустер, ретельно перемішайте і влийте яблучний оцет. Розмістіть посуд на середньому вогні. Після закипання маринаду потрібно трохи побурлить (5 хвилин буде достатньо), а потім зніміть його з вогню, повністю охолодіть і змішайте з шматочками свинини. Залиште м'ясо в маринаді на 2 години (не більше), після чого можете сміливо приступати до обжарке.