Свинина вважається ідеальним м'ясом для класичного шашлику з-за достатньої кількості жирових прошарків, які забезпечують чудову соковитість. Відповідний шматок – свинячий ошийок, мінімально задіяний в русі, а тому страва вийде особливо ніжним незалежно від часу перебування в маринаді.
Як правильно приготувати смачний шашлик зі свинини на мангалі?
Інгредієнти: кефір з низьким відсотком жирності - 55 мл; свинина - 490 г; кумін, перець - по 15 г; паприка – 25 г; часникові зубчики – 5 шт.; цибуля - 65 г; петрушка – 1 невеликий пучок. Приготування Розітріть часниковий зубок з дрібкою солі в пасту, додайте прянощі і кефір, влийте суміш до порізаним шматочками свинини. Слідом відправте подрібнену зелень петрушки і цибулю, порізану великими кільцями. Тепер ретельно перемішайте, гарненько розімніть м'ясо, втираючи маринад на шматочки, і поставте в холодильник на 2 години.
Після закінчення часу приступайте до обсмажуванню шашлику над тліючим вугіллям, попередньо нанизавши шматочки на шампур. Готовність можна перевірити, надрізавши м'ясо: якщо випливає з нього сік прозорий – страва готова.
Як приготувати соковитий і м'який шашлик зі свинини?
Інгредієнти: свинина (можна змішати ниркову частину і ошийок) – 3 кг; цибуля великий – 4 шт.; лимон – 2 шт.; спеції і ароматні трави; сухий базилік – 25 г; мінеральна вода – 450 мл; зерна коріандру – невелика щіпка. Приготування Добре промийте м'ясо, наріжте невеликими шматками і визначте в каструлю. Цибулю необхідно очистити, порізати великими кільцями, посипати сіллю і трохи розім'яти руками.
Лимон промийте, обсушіть і розріжте на часточки. Потім до м'яса додайте цибулю і лимон, вичавлюючи з останнього сік. Залийте свинину охолодженої мінералкою, інтенсивно перемішуючи м'ясо зі спеціями, накрийте тарілкою і визначте під прес. Приберіть майбутній шашлик приблизно на 3 години маринуватися в холод.
Тепер нанизуйте шматочки і цибульні кільця на шампури і смажте традиційним способом над тліючим вугіллям до рум'яної скоринки. Готовий шашлик перекладіть в глибокий посуд і подавайте гарячим.
Як приготувати маринад з оцтом для шашлику з свинини?
Інгредієнти: томатний соус або кетчуп - 120 мл; вустерширський соус – 60 г; коричневий цукор - 20 г; яблучний оцет - 40 мл; діжонська гірчиця - 20 р; паприка – 75 г; орегано, кумин - по 15 р. Приготування Змішайте в сотейнику спочатку всі сухі спеції з цукром, додаючи гірчицю, томатний соус і вустер, ретельно перемішайте і влийте яблучний оцет. Розмістіть посуд на середньому вогні. Після закипання маринаду потрібно трохи побурлить (5 хвилин буде достатньо), а потім зніміть його з вогню, повністю охолодіть і змішайте з шматочками свинини. Залиште м'ясо в маринаді на 2 години (не більше), після чого можете сміливо приступати до обжарке.