Літо і шашлики – ці два слова ніби створені один для одного. З приходом тепла хочеться вибратися на природу, зробити шашличок і посидіти на свіжому повітрі в дружній компанії. Є багато різних рецептів приготування традиційного літнього страви. Їх готують з різних видів м'яса і маринують зовсім по-різному. З даної статті ви дізнаєтеся, як маринувати шашлик в мінералці. М'ясо, підготовлене до смаження над вугіллям таким чином, виходить надзвичайно смачною і дуже соковитим.
Шашлик на мінералці – рецепт
Інгредієнти: свинячий ошийок – 4 кг; перець; цибуля – 900 г; вода мінеральна з газом – 550 мл; зерна кінзи; сушені томати і паприка; сіль. Приготування Свинячий ошийок нарізаємо досить великими шматками. Покласти м'ясо в каструлю. Великими кільцями шаткуємо цибулю. Відправляємо його до м'яса, гарненько перчимо і додаємо зерна кінзи. Зверху засипаємо сумішшю з паприки і сушених помідорів. Тепер все це гарненько солимо. Перемішуємо м'ясо руками, трохи мнемо масу, щоб цибулька випустив сік, а спеції повністю покрити м'ясо. Тепер заливаємо його мінералкою так, щоб м'ясо було занурене в рідину. Каструлю з м'ясом і накриваємо годин на 10-12 ставимо в холод. Потім нанизуємо промаринованное м'ясо на шампури і смажимо шашлики.
Шашлик зі свинини з оцтом і мінералкою
Інгредієнти: свиняча вирізка – 2 кг; сіль; спеції ; цибуля – 300 г; оцет 9% – 60 мл; мінеральна вода. Приготування М'ясо гарненько миємо, ріжемо шматками. Цибулю шаткуємо кільцями. Покласти м'ясо в каструлю, додаємо спеції, нашатковану цибулю. Все це заливаємо мінеральною водою – вона повинна покрити м'ясо. Прикриваємо ємність кришкою і прибираємо годин на 8-9 в холод. Потім всипаємо приблизно 50 г солі, вливаємо оцет і залишаємо ще години на 4. Після цього вже можна смажити шашлики на решітці або шампурах.
Як замаринувати курку для шашлику в мінералці?
Інгредієнти: курка – 2 кг; цибуля – 600 г; сіль; рафінована рослинна олія – 25 мл; спеції; мінеральна вода з газом – 900 мл. Приготування Курку миємо й обсушуємо. Ріжемо її шматочками. Цибулю шаткуємо кільцями. Кладемо його до м'яса. Додаємо масло, бажані спеції і добре розмішуємо. Вливаємо мінералку з газом кімнатної температури і залишаємо маринуватися мінімум години на 3. Потім нанизуємо м'ясо на шампури і смажимо шашлики.
Шашлик на мінералці з лимоном
Інгредієнти: м'якоть свинини – 15 кг; сильногазована мінеральна вода – 1 літр; великий лимон – 1 шт.; цибуля – 450 г; спеції – 40 г; сіль. Приготування Вимите і обсушенное м'ясо ріжемо на шматочки. Нарізаємо кружальцями лимон, а цибулю – кільцями. Цибулю і лимон поміщаємо в каструлю. Туди ж кладемо м'ясо, солимо його, додаємо спеції. Добре все розмішуємо, щоб цибулю і лимон пустили сік. Заливаємо все зверху мінералкою і прибираємо на ніч в холод. Потім нанизуємо м'ясо на шампури, чергуючи з цибулею і кільцями лимона і смажимо, періодично перевертаючи їх.
Маринад для шашлику з свинини на мінералці
Інгредієнти: свиняча вирізка – 1 кг; часник – 4 зубчики; сушений тархун – 1 ст. ложка; цибуля – 300 г; мелений барбарис – 1 ч. ложка; чорний мелений перець; мінералка з газом – 2 склянки; перець чилі – 2 шт.; сіль. Приготування Свинину ріжемо шматочками розміром приблизно 4 на 4 див. Цибулю шаткуємо великими кільцями. У каструлі змішуємо м'ясо з подрібненим часником, перцем чилі, сушеним тархуном, меленим барбарисом, сіллю, перцем і добре розминаємо руками, а потім заливаємо мінералкою. Знову розмішуємо і маринуємо в холодному місці близько 12 годин. Дістаємо м'ясо з холодильника приблизно за півгодини до смаження, щоб воно трохи нагрілося. Потім смажимо шашлики. Подаємо до столу відразу ж гарячими зі свіжими овочами.
Приємного всім апетиту!