Шашлики найчастіше готують з такого м'яса, як свинина або баранина. З яловичини їх роблять набагато рідше, так як це м'ясо менш жирне, блюдо часто виходить занадто сухим і жорстким. А щоб цього не було, його треба просто правильно замаринувати. Рецепти маринаду для соковитого шашлику з яловичини чекають вас нижче.
Маринад для шашлику з яловичини з ківі
Інгредієнти: цибуля – 245 г; цукровий пісок – щіпка; масло рослинне – 45 мл; ківі – 3 шт.; лимон – 1-2 шт.; яловичина – 2 кг. Приготування Яловичину нарізаємо шматками, складаємо в миску, натираємо сіллю, спеціями і добре розмішуємо. Видавлюємо сік з лимонів, вливаємо олію, добре розмішуємо і заливаємо м'ясо отриманою сумішшю. Залишаємо м'ясо в холоді в маринаді на ніч. Вранці додаємо ківі, розтерте з цукром в пюре. Це потрібно зробити приблизно за годину до приготування шашликів. Надягаємо підготовлену яловичину на шампур, чергуючи шматочки м'яса і цибулі, скроплюємо маслом і смажимо до готовності.
Маринад для шашлику з яловичини з майонезом
Інгредієнти: лимон – 2 шт.; майонез 67% жирності – 370 г; яловичина (м'якоть) – 1 кг; сіль; часник – 5 зубчиків; перець. Приготування Лимони моєму, насухо витираємо і натираємо цедру на маленькій тертці. Самі лимони ріжемо навпіл і видавлюємо сік. Подрібнюємо часник. Яловичину ріжемо шматочками. У мисочку виливаємо майонез, сік лимона і висипаємо цедру, подрібнений часник і перець. Гарненько все це розмішуємо до однорідності. Яловичину підсолюємо, заливаємо маринадом і добре розмішуємо. Прикриваємо ємність з м'ясом кришкою і ставимо в холод на 10 годин. Потім смажимо шашлики.
Маринад для шашлику з яловичини з оцтом
Інгредієнти: цибуля – 290 г; яловича вирізка – 2 кг; спеції для шашлику – 35 г; оцет 9% – 45 мл Приготування Дрібненько шаткуємо цибулю, додаємо оцет, спеції. Заливаємо яловичину отриманою масою. Руками перемішуємо, щоб всі шматочки м'яса виявилися в маринаді. Прибираємо м'ясо в холод на 6 годин. Після цього вже смажимо шашлик.
Шашлик з яловичини – рецепт маринаду з червоним вином
Інгредієнти: м'якоть яловичини; червоний перець; вино сухе червоне сухе – 175 мл; чорний перець; часник – 45 г; цибуля – 275 р. Приготування Подрібнюємо цибулю з часником, змішуємо їх з червоним вином. Додаємо перець, солимо і ретельно перемішуємо. Заливаємо м'ясо отриманою сумішшю і ставимо в холод на 8 годин. Після цього вже можна смажити шашлик.