» » Маринад з кефіром для шашлику з свинини

Маринад з кефіром для шашлику з свинини

Маринад з кефіром для шашлику з свинини
Є багато способів приготування шашлику. Нижче ми вам розповімо, як зробити маринад для шашлику з кефіру. М'ясо, підготовлене таким чином, виходить незвичайно м'яким і смачним.
Маринад для шашлику на кефірі
Інгредієнти:

  • ошийок свинячий – 17 кг;

  • кефір 32% жирності – 500 мл;

  • цукор – 10 г;

  • сіль;

  • цибуля – 500 г;

  • перець.


  • Приготування
    Вимитий свинячий ошийок нарізаємо шматочками. Половину цибулі дрібненько кришимо або пропускаємо через крупну тертку. Кладемо цибулю до м'яса, розмішуємо, солимо і перчимо. Потроху вливаємо кефір і ретельно розмішуємо. М'ясо повинно гарненько просочитися кефіром, додаємо цукор, розмішуємо. Що залишився лук шаткуємо кільцями і кладемо зверху. Ємність з м'ясом закриваємо і залишаємо на годину прямо в кімнаті. А потім вже ставимо в холод годин на 12. Нанизуємо м'ясо на шампури, чергуючи з кільцями цибулі і смажимо.
    Маринад для шашлику з кефіру і лимона
    Інгредієнти:

  • вирізка свиняча – 2 кг;

  • лимони – 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля – 800 г;

  • кріп свіжий – 2 пучка;

  • помідори – 500 г;

  • кефір – 900 мл;

  • сіль;

  • спеції.


  • Приготування
    М'якоть свинини, попередньо вимиту і обсушену, нарізаємо порційними шматочками. Кладемо м'ясо в ємність, посипаємо сіллю, спеціями і перемішуємо. Цибулю шаткуємо кільцями. Лимон нарізаємо полукружками. Помідори ріжемо на кілька частин. Дрібненько кришимо кріп. Додаємо всі інгредієнти до м'яса і ретельно розмішуємо. Тепер вливаємо кефір, знову розмішуємо і ставимо в холодильник годин на 8-10.
    Маринад для шашлику на кефірі – рецепт
    Інгредієнти:

  • м'якоть свинини – 15 кг;

  • чорний перець горошком – 10 шт.;

  • ріпчаста цибуля – 800 г;

  • кефір – 800 мл;

  • хмелі-сунелі – 20 р;

  • сіль.


  • Приготування
    Цибулю дрібненько кришимо, мнемо його руками до утворення соку, покласти в глибоку ємність для маринування, всипаємо хмелі-сунелі, перець і розмішуємо. М'ясо ріжемо шматочками і поміщаємо його в цибульну масу, перемішуємо і заливаємо зверху кефіром. Накриваємо ємність кришкою, добре струшуємо, ставимо в холод і залишаємо години на 3. А взагалі м'ясо в такому кефирном маринаді можна витримувати від 3 годин до доби.
    Шашлик зі свинини на кефірі – рецепт маринаду
    Інгредієнти:

  • кефір 1% жирності – 500 мл;

  • свиняча вирізка – 2 кг;

  • цибуля – 450 г;

  • суміш спецій для шашлику – 25 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Подрібнюємо цибулю. Вимите м'ясо ріжемо порційними шматками, солимо, притрушиваем спеціями і ретельно розмішуємо. Беремо 3-х літрову банку, на дно висипаємо цибулю, потім кладемо м'ясо, знову цибулю і знову м'ясо, і знову цибулю. Заливаємо кефіром, закриваємо кришкою і на ніч прибираємо в холод. А вранці вже можна смажити дуже смачні і ніжні шашлички.
    Маринад з кефіром для шашлику з свинини - рецепт
    Інгредієнти:

  • свинячий ошийок – 2 кг;

  • мінералка без газу – 500 мл;

  • цибуля – 900 г;

  • кефір – 550 мл;

  • сіль.


  • Приготування
    Змішуємо мінеральну воду з кефіром, додаємо подрібнений кільцями цибулю і підсолюємо за смаком. Свинячий ошийок нарізаємо великими шматками і поміщаємо його в підготовлений маринад. Витримуємо в холоді близько 12 годин, а потім приступаємо до смаження смачних шашликів.
    Маринад для шашлику на кефірі
    Інгредієнти:

  • свинячий ошийок – 800 г;

  • цибуля – 300 г;

  • кефір – 220 мл;

  • кріп – 1 пучок;
  • Маринад з кефіром для шашлику з свинини

  • лимон великий – 1 шт.;

  • вода мінеральна з газом – 200 мл;

  • сіль.


  • Приготування
    М'ясо промиваємо холодною водою, потім ріжемо його на шматочки і кладемо в ємність. Нарізаємо кільцями цибулю. Ріжемо скибочками лимон, дрібненько кришимо кріп. Змішуємо кефір з мінералкою, додаємо в ємність з м'ясом цибулю, нарізаний скибочками лимон, подрібнений кріп і заливаємо зверху рідкою сумішшю з води і кефіру. Годин на 5 ставимо в холод, а потім вже приступаємо до смаження шашликів.
    Додав: admin | 23-09-2016, 09:50
    Переглядів: 655