Маринад з кефіром для шашлику з свинини
Є багато способів приготування шашлику. Нижче ми вам розповімо, як зробити маринад для шашлику з кефіру. М'ясо, підготовлене таким чином, виходить незвичайно м'яким і смачним.
Маринад для шашлику на кефірі
Інгредієнти:
ошийок свинячий – 17 кг;
кефір 32% жирності – 500 мл;
цукор – 10 г;
сіль;
цибуля – 500 г;
перець.
Приготування
Вимитий свинячий ошийок нарізаємо шматочками. Половину цибулі дрібненько кришимо або пропускаємо через крупну тертку. Кладемо цибулю до м'яса, розмішуємо, солимо і перчимо. Потроху вливаємо кефір і ретельно розмішуємо. М'ясо повинно гарненько просочитися кефіром, додаємо цукор, розмішуємо. Що залишився лук шаткуємо кільцями і кладемо зверху. Ємність з м'ясом закриваємо і залишаємо на годину прямо в кімнаті. А потім вже ставимо в холод годин на 12. Нанизуємо м'ясо на шампури, чергуючи з кільцями цибулі і смажимо.
Маринад для шашлику з кефіру і лимона
Інгредієнти:
вирізка свиняча – 2 кг;
лимони – 2 шт.;
ріпчаста цибуля – 800 г;
кріп свіжий – 2 пучка;
помідори – 500 г;
кефір – 900 мл;
сіль;
спеції.
Приготування
М'якоть свинини, попередньо вимиту і обсушену, нарізаємо порційними шматочками. Кладемо м'ясо в ємність, посипаємо сіллю, спеціями і перемішуємо. Цибулю шаткуємо кільцями. Лимон нарізаємо полукружками. Помідори ріжемо на кілька частин. Дрібненько кришимо кріп. Додаємо всі інгредієнти до м'яса і ретельно розмішуємо. Тепер вливаємо кефір, знову розмішуємо і ставимо в холодильник годин на 8-10.
Маринад для шашлику на кефірі – рецепт
Інгредієнти:
м'якоть свинини – 15 кг;
чорний перець горошком – 10 шт.;
ріпчаста цибуля – 800 г;
кефір – 800 мл;
хмелі-сунелі – 20 р;
сіль.
Приготування
Цибулю дрібненько кришимо, мнемо його руками до утворення соку, покласти в глибоку ємність для маринування, всипаємо хмелі-сунелі, перець і розмішуємо. М'ясо ріжемо шматочками і поміщаємо його в цибульну масу, перемішуємо і заливаємо зверху кефіром. Накриваємо ємність кришкою, добре струшуємо, ставимо в холод і залишаємо години на 3. А взагалі м'ясо в такому кефирном маринаді можна витримувати від 3 годин до доби.
Шашлик зі свинини на кефірі – рецепт маринаду
Інгредієнти:
кефір 1% жирності – 500 мл;
свиняча вирізка – 2 кг;
цибуля – 450 г;
суміш спецій для шашлику – 25 г;
сіль.
Приготування
Подрібнюємо цибулю. Вимите м'ясо ріжемо порційними шматками, солимо, притрушиваем спеціями і ретельно розмішуємо. Беремо 3-х літрову банку, на дно висипаємо цибулю, потім кладемо м'ясо, знову цибулю і знову м'ясо, і знову цибулю. Заливаємо кефіром, закриваємо кришкою і на ніч прибираємо в холод. А вранці вже можна смажити дуже смачні і ніжні шашлички.
Маринад з кефіром для шашлику з свинини - рецепт
Інгредієнти:
свинячий ошийок – 2 кг;
мінералка без газу – 500 мл;
цибуля – 900 г;
кефір – 550 мл;
сіль.
Приготування
Змішуємо мінеральну воду з кефіром, додаємо подрібнений кільцями цибулю і підсолюємо за смаком. Свинячий ошийок нарізаємо великими шматками і поміщаємо його в підготовлений маринад. Витримуємо в холоді близько 12 годин, а потім приступаємо до смаження смачних шашликів.
Маринад для шашлику на кефірі
Інгредієнти:
свинячий ошийок – 800 г;
цибуля – 300 г;
кефір – 220 мл;
кріп – 1 пучок;
лимон великий – 1 шт.;
вода мінеральна з газом – 200 мл;
сіль.
Приготування
М'ясо промиваємо холодною водою, потім ріжемо його на шматочки і кладемо в ємність. Нарізаємо кільцями цибулю. Ріжемо скибочками лимон, дрібненько кришимо кріп. Змішуємо кефір з мінералкою, додаємо в ємність з м'ясом цибулю, нарізаний скибочками лимон, подрібнений кріп і заливаємо зверху рідкою сумішшю з води і кефіру. Годин на 5 ставимо в холод, а потім вже приступаємо до смаження шашликів.
Маринад для шашлику на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Вимитий свинячий ошийок нарізаємо шматочками. Половину цибулі дрібненько кришимо або пропускаємо через крупну тертку. Кладемо цибулю до м'яса, розмішуємо, солимо і перчимо. Потроху вливаємо кефір і ретельно розмішуємо. М'ясо повинно гарненько просочитися кефіром, додаємо цукор, розмішуємо. Що залишився лук шаткуємо кільцями і кладемо зверху. Ємність з м'ясом закриваємо і залишаємо на годину прямо в кімнаті. А потім вже ставимо в холод годин на 12. Нанизуємо м'ясо на шампури, чергуючи з кільцями цибулі і смажимо.
Маринад для шашлику з кефіру і лимона
Інгредієнти:
Приготування
М'якоть свинини, попередньо вимиту і обсушену, нарізаємо порційними шматочками. Кладемо м'ясо в ємність, посипаємо сіллю, спеціями і перемішуємо. Цибулю шаткуємо кільцями. Лимон нарізаємо полукружками. Помідори ріжемо на кілька частин. Дрібненько кришимо кріп. Додаємо всі інгредієнти до м'яса і ретельно розмішуємо. Тепер вливаємо кефір, знову розмішуємо і ставимо в холодильник годин на 8-10.
Маринад для шашлику на кефірі – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю дрібненько кришимо, мнемо його руками до утворення соку, покласти в глибоку ємність для маринування, всипаємо хмелі-сунелі, перець і розмішуємо. М'ясо ріжемо шматочками і поміщаємо його в цибульну масу, перемішуємо і заливаємо зверху кефіром. Накриваємо ємність кришкою, добре струшуємо, ставимо в холод і залишаємо години на 3. А взагалі м'ясо в такому кефирном маринаді можна витримувати від 3 годин до доби.
Шашлик зі свинини на кефірі – рецепт маринаду
Інгредієнти:
Приготування
Подрібнюємо цибулю. Вимите м'ясо ріжемо порційними шматками, солимо, притрушиваем спеціями і ретельно розмішуємо. Беремо 3-х літрову банку, на дно висипаємо цибулю, потім кладемо м'ясо, знову цибулю і знову м'ясо, і знову цибулю. Заливаємо кефіром, закриваємо кришкою і на ніч прибираємо в холод. А вранці вже можна смажити дуже смачні і ніжні шашлички.
Маринад з кефіром для шашлику з свинини - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо мінеральну воду з кефіром, додаємо подрібнений кільцями цибулю і підсолюємо за смаком. Свинячий ошийок нарізаємо великими шматками і поміщаємо його в підготовлений маринад. Витримуємо в холоді близько 12 годин, а потім приступаємо до смаження смачних шашликів.
Маринад для шашлику на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо промиваємо холодною водою, потім ріжемо його на шматочки і кладемо в ємність. Нарізаємо кільцями цибулю. Ріжемо скибочками лимон, дрібненько кришимо кріп. Змішуємо кефір з мінералкою, додаємо в ємність з м'ясом цибулю, нарізаний скибочками лимон, подрібнений кріп і заливаємо зверху рідкою сумішшю з води і кефіру. Годин на 5 ставимо в холод, а потім вже приступаємо до смаження шашликів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринад для шашлику з свинини
Не секрет, що головною особливістю ідеального шашлику є правильно підібраний маринад. Далі опишемо, як замаринувати свинину кількома цікавими
Маринад для шашлику з яловичини
З яловичини готують шашлик рідко із-за досить жорсткої структури м'яса. Однак далі описані найпростіші способи маринування цього продукту, для
Як приготувати шашлик з свинини на мангалі?
Не секрет, що саме з свинини шашлик виходить особливо смачною. Далі розповімо, як посмажити його на тліючих вугіллях, попередньо замаринувавши в
Шашлик на мінералці
Одним з популярних методів підготовки м'яса для шашлику є маринування його в мінеральній воді. Далі опишемо кілька цікавих рецептів такого чудового
Шашлик в духовці на шпажках
Не варто засмучуватися, якщо вихід на пікнік не вдався з якоїсь причини. Смачний, запаморочливо ароматний шашлик можна посмажити і на домашній кухні.
Шашлик зі свинини з лимоном
Жоден виїзд на природу або на дачу, звичайно ж, не обходиться без шашлика. І в сьогоднішній статті ми поділимося цікавими рецептами приготування