Є багато способів приготування шашлику. Нижче ми вам розповімо, як зробити маринад для шашлику з кефіру. М'ясо, підготовлене таким чином, виходить незвичайно м'яким і смачним.
Маринад для шашлику на кефірі
Інгредієнти: ошийок свинячий – 17 кг; кефір 32% жирності – 500 мл; цукор – 10 г; сіль; цибуля – 500 г; перець. Приготування Вимитий свинячий ошийок нарізаємо шматочками. Половину цибулі дрібненько кришимо або пропускаємо через крупну тертку. Кладемо цибулю до м'яса, розмішуємо, солимо і перчимо. Потроху вливаємо кефір і ретельно розмішуємо. М'ясо повинно гарненько просочитися кефіром, додаємо цукор, розмішуємо. Що залишився лук шаткуємо кільцями і кладемо зверху. Ємність з м'ясом закриваємо і залишаємо на годину прямо в кімнаті. А потім вже ставимо в холод годин на 12. Нанизуємо м'ясо на шампури, чергуючи з кільцями цибулі і смажимо.
Маринад для шашлику з кефіру і лимона
Інгредієнти: вирізка свиняча – 2 кг; лимони – 2 шт.; ріпчаста цибуля – 800 г; кріп свіжий – 2 пучка; помідори – 500 г; кефір – 900 мл; сіль; спеції. Приготування М'якоть свинини, попередньо вимиту і обсушену, нарізаємо порційними шматочками. Кладемо м'ясо в ємність, посипаємо сіллю, спеціями і перемішуємо. Цибулю шаткуємо кільцями. Лимон нарізаємо полукружками. Помідори ріжемо на кілька частин. Дрібненько кришимо кріп. Додаємо всі інгредієнти до м'яса і ретельно розмішуємо. Тепер вливаємо кефір, знову розмішуємо і ставимо в холодильник годин на 8-10.
Маринад для шашлику на кефірі – рецепт
Інгредієнти: м'якоть свинини – 15 кг; чорний перець горошком – 10 шт.; ріпчаста цибуля – 800 г; кефір – 800 мл; хмелі-сунелі – 20 р; сіль. Приготування Цибулю дрібненько кришимо, мнемо його руками до утворення соку, покласти в глибоку ємність для маринування, всипаємо хмелі-сунелі, перець і розмішуємо. М'ясо ріжемо шматочками і поміщаємо його в цибульну масу, перемішуємо і заливаємо зверху кефіром. Накриваємо ємність кришкою, добре струшуємо, ставимо в холод і залишаємо години на 3. А взагалі м'ясо в такому кефирном маринаді можна витримувати від 3 годин до доби.
Шашлик зі свинини на кефірі – рецепт маринаду
Інгредієнти: кефір 1% жирності – 500 мл; свиняча вирізка – 2 кг; цибуля – 450 г; суміш спецій для шашлику – 25 г; сіль. Приготування Подрібнюємо цибулю. Вимите м'ясо ріжемо порційними шматками, солимо, притрушиваем спеціями і ретельно розмішуємо. Беремо 3-х літрову банку, на дно висипаємо цибулю, потім кладемо м'ясо, знову цибулю і знову м'ясо, і знову цибулю. Заливаємо кефіром, закриваємо кришкою і на ніч прибираємо в холод. А вранці вже можна смажити дуже смачні і ніжні шашлички.
Маринад з кефіром для шашлику з свинини - рецепт
Інгредієнти: свинячий ошийок – 2 кг; мінералка без газу – 500 мл; цибуля – 900 г; кефір – 550 мл; сіль. Приготування Змішуємо мінеральну воду з кефіром, додаємо подрібнений кільцями цибулю і підсолюємо за смаком. Свинячий ошийок нарізаємо великими шматками і поміщаємо його в підготовлений маринад. Витримуємо в холоді близько 12 годин, а потім приступаємо до смаження смачних шашликів.
Маринад для шашлику на кефірі
Інгредієнти: свинячий ошийок – 800 г; цибуля – 300 г; кефір – 220 мл; кріп – 1 пучок; лимон великий – 1 шт.; вода мінеральна з газом – 200 мл; сіль. Приготування М'ясо промиваємо холодною водою, потім ріжемо його на шматочки і кладемо в ємність. Нарізаємо кільцями цибулю. Ріжемо скибочками лимон, дрібненько кришимо кріп. Змішуємо кефір з мінералкою, додаємо в ємність з м'ясом цибулю, нарізаний скибочками лимон, подрібнений кріп і заливаємо зверху рідкою сумішшю з води і кефіру. Годин на 5 ставимо в холод, а потім вже приступаємо до смаження шашликів.