Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Вірменський шашлик зі свинини - рецепт

Вірменський шашлик зі свинини - рецепт

23-09-2016, 11:25
1 414
Вірменський шашлик зі свинини - рецепт
Шашлик, люблять практично всі, а вірменський шашлик - особливо соковитий з незвичайно великими шматками м'яса. Таке приготування страви на вугіллі властиво тільки вірменам і це виділяє їх шашлик із загальної маси кавказьких традицій приготування цієї страви.

Як приготувати справжній вірменський шашлик зі свинини - рецепт


Інгредієнти:

  • свиняча шия – 2 кг;

  • цибуля – 15 кг;

  • базилік сухий;

  • чебрець;

  • перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Кінцеве вірменський шашлик, як і будь-який інший починається з вибору м'яса . Продукт при покупці просто пробуйте руками, при натисканні вона повинна швидко повертатися у своє вихідне положення. Це і є фактором свіжості свинячого м'яса і гарантією того, що воно не було заморожено. Добре промийте шматок і обов'язково зніміть плівку, після чого обсушіть його.
    Напевно, одна з головних відмінностей вірменського шашлику, це його нарізка, шашлик не нарізається звичними нам кубиками, а нарізається пластами, завтовшки 3-4 сантиметри, таку нарізку ви завжди відрізните від будь-якого іншого шашлику.
    Вірменський маринад для шашлику з свинини всупереч усьому не насичений десятками трав, але обов'язково містить такі інгредієнти. Цибуля подрібнюйте дуже тонкими півкільцями і першу партію, викладіть товщиною в 1 сантиметр на дно каструлі в якій буде маринуватися м'ясо. М'ясо з обох сторін поперчіть, посипте перетертим сухим базиліком і чебрецем, це основні трави, без яких шашлик перестає бути вірменським, і не соліть його заздалегідь. Тепер покладіть в каструлю шар м'яса, після шар маринаду і так до самого кінця. Маринується м'ясо не менше 12 годин, а краще і повні добу, це зробить блюдо пряним і соковитим. Солити заздалегідь шашлик не можна, так як сіль витягне сік, який і робить м'ясо соковитим, вірмени солять його за 10 хвилин до початку приготування.
    Наступне умова приготування – це стан вугілля, вони повинні не просто перестати горіти полум'ям, а повинні покритися першим білим попелом. Таке вугілля називають відпочили або не злими, і тільки на них можна правильно приготувати великий шматок м'яса, який і є відмінною особливістю шашлику по-вірменськи зі свинини або іншого м'яса. При приготуванні, переворот шампурів повинен бути досить частим, тільки ви почуєте крапання жиру або соку на вугілля, отже необхідно перевертати м'ясо, а це відбувається кожні 45-60 секунд. В кінці приготування прийнято накривати шашлик шаром тонкого лавашу, щоб м'ясо дійшло, а потім воно знімається з шампурів з допомогою все того ж лаваша, використовуючи його, як прихватку.
    Реберця на вугіллі по-вірменськи
    Інгредієнти:

  • ребра – 2 кг;

  • цибуля – 2 кг;

  • оцет винний – 50 г;

  • пажитник ;

  • паприка;

  • базилік сухий;

  • чебрець;

  • перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Ребра добре вимийте, і звичайно ж обсушіть, а також видаліть плівку з внутрішньої сторони пласту. Поріжте їх шматками по 2-3 ребра в залежності від кількості м'яса на них. Обсипте перерахованими вірменськими приправами для шашлику і не соромлячись поплескайте по м'ясу вбиваючи спеції в нього.
    Цибулю подрібніть в чверть кільця і викладіть на дно каструлі, після укладіть шар ребер, слідом знову шар
    Вірменський шашлик зі свинини - рецепт
    лука, але тепер перед його укладанням треба придушити, щоб сік потік на м'ясо. І так шар за шаром, не скільки не шкодуючи цибулі, вірмени кажуть, що його в маринаді багато не буває. А через добу, за чверть години до приготування, додайте оцет і сіль, добре вымешав ребра.
    Готують їх також на шампурах, а не на решітці і укладають щільно, закриваючи весь мангал, таким чином вугілля не перегорають і в теж час не розпалюються, а на фініші приготування накривають лавашем, щоб м'ясо дійшло і не підсохло. Знімають його з шампурів все так же, не вдаючись до ножа або виделки, а з допомогою лаваша як прихватки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шашлик по-вірменськи
    Шашлик по-вірменськи
    Традиційно вірменський шашлик готують тільки зі свинини, і далі поспішаємо порадувати любителів кавказької кухні незрівнянними рецептами цієї чудової
    Як приготувати шашлик з свинини на мангалі?
    Як приготувати шашлик з свинини на мангалі?
    Не секрет, що саме з свинини шашлик виходить особливо смачною. Далі розповімо, як посмажити його на тліючих вугіллях, попередньо замаринувавши в
    Шашлик в духовці на шпажках
    Шашлик в духовці на шпажках
    Не варто засмучуватися, якщо вихід на пікнік не вдався з якоїсь причини. Смачний, запаморочливо ароматний шашлик можна посмажити і на домашній кухні.
    Шашлик в майонезі
    Шашлик в майонезі
    Шашлик - це дуже смачне блюдо для свята або пікніка. Маринують його найрізноманітнішими способами. Сьогоднішня наша стаття присвячена тому, як
    Шашлик в гранатовому соку
    Шашлик в гранатовому соку
    Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
    Шашлик зі свинини з лимоном
    Шашлик зі свинини з лимоном
    Жоден виїзд на природу або на дачу, звичайно ж, не обходиться без шашлика. І в сьогоднішній статті ми поділимося цікавими рецептами приготування