Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Плов зі свининою - рецепт

Плов зі свининою - рецепт

5-01-2015, 09:52
584
Плов зі свининою - рецепт
Плов зі свининою - дивно смачне і поживне блюдо, яке можна готувати скрізь, завжди і за будь-якої нагоди. На природі з друзями, вдома в колі сім'ї, на день народження або просто порадувати рідних і близьких серед тижня. Плов можна також приготувати і з баранини і з яловичини і навіть зробити незвичайний овочевий плов .
Рецепт приготування плову з свинини, якими ми хочемо поділитися з вами, простий, смачний і доступний.

Як же приготувати смачний плов з свинини?


Інгредієнти:

  • рис - 600-700 г;

  • свинина - 500 г;

  • цибуля - 500 г;

  • морква - 500 г;

  • приправи;

  • рослинне масло - 200 г;

  • сіль;

  • вода.


  • Приготування
    Для початку зробимо приправу для нашого страви. Можна купити на ринку однакову кількість зіри (краще чорної), сушеного барбарису і помідора, паприки та куркуми. Змішуємо всі складові - і наша приправа готова.
    Рецепт плову зі свининою має свої тонкощі. Наприклад, кількість інгредієнтів залежить від розміру казана, а також від кількості плову, яке ви хочете приготувати. Важливо запам'ятати, що м'яса, рису, моркви та цибулі має бути приблизно однакова кількість. Хоча крупи можна взяти і в два рази більше.
    Отже, ретельно промиваємо рис у декількох водах. Заливаємо його ще раз холодною водою і залишаємо на деякий час, щоб замочился.
    Нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки однакового розміру. Ставимо казан на вогонь і наливаємо олію. Його кількість залежить від того, наскільки жирне м'ясо. Чим воно жирніше, тим менше знадобиться олії.
    Для приготування плову зі свининою краще всього вибрати чавунний казан. Тоді страва не пригорає і готується рівномірно.
    Рослинна олія накаляем, але не перегреваем. Для перевірки кидаємо в нього розрізану навпіл невелику цибулину. Нагріваємо масло до тих пір, поки цибуля не зарум'яниться. Після цього дістаємо його з допомогою шумівки.
    Тепер в гаряче масло кладемо м'ясо, і час від часу помішуємо. Поки свинина смажиться, нарізаємо цибулю і моркву тонкою соломкою. Коли м'ясо буде готове, висипаємо в казан цибулю і помішуємо, поки він не стане золотистого кольору. Тепер кладемо моркву і смажимо близько п'яти хвилин. Додаємо приблизно одну чайну ложку приправи. Перемішуємо всі інгредієнти і заливаємо водою з чайника. Її рівень повинен бути трохи вище закладених продуктів. Гарненько солимо з розрахунком, що пізніше додамо рис і воду.
    Отже, казан, так звана підлива для плову, готовий. Йому потрібно дати закипіти, а в місці кипіння він повинен бути пересоленим на смак. Тепер накриваємо казан, робимо тихіше вогонь і залишаємо підливу готуватися далі. Якщо ви робите плов з свинини, для цього процесу достатньо 15-20 хвилин. А якщо з яловичини або баранини, збільшуйте час до 30-40 хвилин.
    Коли казан доведений до готовності, висипаємо в нього рис. Вирівнюємо його шумівкою і додаємо воду так, щоб він був покритий приблизно на два пальці. Накриваємо плов кришкою і доводимо до готовності на повільному вогні протягом 40-60 хвилин. Час приготування залежить від якості, а також кількості рису і води.
    Через 20-30 хвилин відкриваємо кришку і збираємо рис з країв казана в центр у вигляді невеликого горбка. Якщо води все ще багато, проткніть рис до дна ножем. Зробіть це рівномірно в декількох місцях. Так вода почне швидше випаровуватися. Накриваємо плов і тушкуємо на повільному вогні, поки вода не зникне. Доводимо страву до повної готовності.
    Тепер ми знаємо, як приготувати смачний плов зі свининою. І можемо сміливо ділитися цим чудовим рецептом зі своїми друзями.
    Плов зі свининою - рецепт

    Калорійність плов зі свининою


    Це кулінарне блюдо є чемпіоном за вмістом жирів і труднощі засвоєння нашим організмом. Тому тим, хто дотримується дієти або намагається позбутися зайвої ваги, вживати не рекомендується. В середньому ж, калорійність плов зі свининою дорівнює 285 калорій на 100 грам.
    Тим часом, наш дивовижно ароматний і смачний плов з свинини готовий! Викладаємо його на велике блюдо, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Чудовий апетит і настрій забезпечено!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Плов з родзинками
    Плов з родзинками
    Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення
    Плов з качки
    Плов з качки
    Класичний варіант плову, звичайно ж, готуватися з бараниною. Але наші домогосподарки люблять проводити експерименти, і тому замінюють її яловичиною,
    Плов в мікрохвильовці
    Плов в мікрохвильовці
    Звичайно, щоб приготувати справжній плов, необхідно слідувати певним правилам. Однак коли у вас немає часу, то приготувати плов можна і в
    Плов з нутом
    Плов з нутом
    Плов - це улюблене багатьма страва азіатської кухні. Справжній узбецький плов готують з нутом, так званим турецьким горохом. Ось про такий варіант
    Як приготувати плов з яловичини?
    Як приготувати плов з яловичини?
    Як приготувати плов з яловичини? Це питання займає багатьох хазяєчок. Щоб ви завжди могли приготувати улюбленої сім'ї смачне блюдо, ми розповімо, як
    Плов з сухофруктами
    Плов з сухофруктами
    Всі вже звикли до того, що плов готується з м'ясом, а ми пропонуємо вам приготувати дивовижний солодкий плов з сухофруктами. Цей незвичайний