» » Угорський яблучний пиріг

Угорський яблучний пиріг

Угорський яблучний пиріг
Будь-яка країна світу славиться своїми оригінальними десертами. В Угорщині теж є фірмова візитна картка - угорський яблучний пиріг. Ті, хто хоч раз в житті його спробував, обов'язково захочуть спекти цей десерт самостійно. Адже він не тільки смачний, хрусткий і ароматний, але ще і легкий у приготуванні.

Угорський пиріг з яблуками


У класичному рецепті угорського яблучного пирога п'ять шарів. Два з них - натерті яблука і три - тісто, при цьому воно завжди йде завершальним шаром, щоб випічка вийшла з хрусткою і рум'яною скоринкою. Чергування начинки і тесту надає угорському пирога з яблуками соковитість і ніжність. А яблучно-коричнева аромат навіть не потребує того, щоб його описувати. Коли ви побачите своїх домочадців, по черзі заглядають на кухню, задумаєтеся - не замала чи пирога на вечір. Яблука краще використовувати трохи з кислинкою, але, якщо ви любите солодке, то підійдуть і вони.

Інгредієнти:


  • борошно 130 г;

  • яблука - 7 шт.;

  • манна крупа - 160 г;

  • кориця - 05 ч. ложки;

  • розпушувач - 7 г;

  • масло вершкове - 120 р.



  • Приготування

    Для приготування угорської пирога спочатку моєму яблука і чистимо від шкірки і насіння. Потім трьом їх на крупній тертці, в окремій мисці змішаємо муку з розпушувачем, манну крупу, цукор і корицю. Форму застеляємо папером для запікання і гарненько змащуємо вершковим маслом. Форма може бути як кругла, так і прямокутна, для нашого пирога це не важливо. На дно насипається частину тіста, розрівнюємо,
    Угорський яблучний пиріг
    потім викладаємо наші яблука. Товщина яблучного шару повинна бути приблизно такою ж, як і нижній шар тіста. Наступним шаром насипаємо і розрівнюємо ще один шар тіста і знову викладаємо яблука. Завершальним шаром залишок тіста. Таким чином, в угорського яблучного пирога має вийти 5 шарів. Зверху натираємо вершкове масло і ставимо форму в духовку, нагріту до 180 градусів на 40-45 хвилин. Готовий пиріг охолодити, порційно ріжемо і посипаємо цукровою пудрою. При бажанні, кличемо гостей і ділимося рецептом угорського пирога.
    Цілком допускається варіант приготування всього в три шари - між двома шарами тіста викладається яблучна начинка. Ваша випічка вийде нітрохи не гірше, просто угорський пиріг буде не таким вологим, як в п'ять шарів, але смак і аромат залишаться як і раніше чудовими.
    Додав: admin | 4-01-2015, 17:33
    Переглядів: 2444