Будь-яка країна світу славиться своїми оригінальними десертами. В Угорщині теж є фірмова візитна картка - угорський яблучний пиріг. Ті, хто хоч раз в житті його спробував, обов'язково захочуть спекти цей десерт самостійно. Адже він не тільки смачний, хрусткий і ароматний, але ще і легкий у приготуванні.
Угорський пиріг з яблуками
У класичному рецепті угорського яблучного пирога п'ять шарів. Два з них - натерті яблука і три - тісто, при цьому воно завжди йде завершальним шаром, щоб випічка вийшла з хрусткою і рум'яною скоринкою. Чергування начинки і тесту надає угорському пирога з яблуками соковитість і ніжність. А яблучно-коричнева аромат навіть не потребує того, щоб його описувати. Коли ви побачите своїх домочадців, по черзі заглядають на кухню, задумаєтеся - не замала чи пирога на вечір. Яблука краще використовувати трохи з кислинкою, але, якщо ви любите солодке, то підійдуть і вони.
Інгредієнти: борошно 130 г; яблука - 7 шт.; манна крупа - 160 г; кориця - 05 ч. ложки; розпушувач - 7 г; масло вершкове - 120 р. Приготування Для приготування угорської пирога спочатку моєму яблука і чистимо від шкірки і насіння. Потім трьом їх на крупній тертці, в окремій мисці змішаємо муку з розпушувачем, манну крупу, цукор і корицю. Форму застеляємо папером для запікання і гарненько змащуємо вершковим маслом. Форма може бути як кругла, так і прямокутна, для нашого пирога це не важливо. На дно насипається частину тіста, розрівнюємо,
потім викладаємо наші яблука. Товщина яблучного шару повинна бути приблизно такою ж, як і нижній шар тіста. Наступним шаром насипаємо і розрівнюємо ще один шар тіста і знову викладаємо яблука. Завершальним шаром залишок тіста. Таким чином, в угорського яблучного пирога має вийти 5 шарів. Зверху натираємо вершкове масло і ставимо форму в духовку, нагріту до 180 градусів на 40-45 хвилин. Готовий пиріг охолодити, порційно ріжемо і посипаємо цукровою пудрою. При бажанні, кличемо гостей і ділимося рецептом угорського пирога.
Цілком допускається варіант приготування всього в три шари - між двома шарами тіста викладається яблучна начинка. Ваша випічка вийде нітрохи не гірше, просто угорський пиріг буде не таким вологим, як в п'ять шарів, але смак і аромат залишаться як і раніше чудовими.