Пиріг з медом

Пиріг з яблуками і медом
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування пирога з медом беремо яблука очищаємо від шкірки, розрізаємо на чотири частини, видаляємо серцевину, насіння і нарізаємо часточками. У каструльку наливаємо вичавлений лимонний сік, мед і ставимо на слабкий вогонь. Додаємо яблука, готуємо приблизно 15 хвилин, не забуваючи помішувати. Потім знімаємо каструлю з плити і залишаємо остигати. Цим часом перетираємо цукор з натертою на дрібній тертці цедрою лимона і вершковим маслом до однорідного стану. Потім поступово додаємо яйця і гарненько вимішуємо масу. В окрему чашу насипаємо борошно, додаємо розпушувач і просіваємо. Потім, постійно заважаючи, акуратно додаємо борошно в цукрову суміш. Форму для випічки добре змащуємо олією і викладаємо на неї наше тісто. З сиропу ложкою виймаємо яблука і рівномірно розкладаємо зверху, трохи придавлюючи до тесту. Ставимо форму в заздалегідь розігріту до 200° духовку і випікаємо приблизно 50 хвилин. Готовий яблучний пиріг з медом поливаємо сиропом, що залишився, остуджуємо і акуратно витягаємо з форми. Подаємо до столу в охолодженому вигляді разом з гарячим чаєм.
Пісний пиріг з горіхами і медом
Інгредієнти:
Приготування
У каструльку наливаємо трохи теплої води, рослинного масла і всипаємо цукор. Ставимо на слабкий вогонь, трохи нагріваємо. Потім додаємо мед, розмішуємо і проварюємо кілька хвилин до повного розчинення цукру.

Отриману суміш перелити акуратно в миску, додаємо розпушувач, лимонний сік, корицю, цедру і подрібнені горіхи. Ретельно все перемішуємо і поступово всипаємо борошно. Тісто має вийти таким, як густа сметана, але при цьому вільно спадати з ложки.
Форму для пирога змащуємо олією, викладаємо рівномірно тісто і ставимо в заздалегідь розігріту до 180°C духовку приблизно на 40 хвилин. По закінченню цього часу, дістаємо готовий пісний пиріг з медом, остуджуємо, перекладаємо на тарілку і прикрашаємо цукровою пудрою.
Рекомендуємо добрі рецепти

Пісочний пиріг з вишнею
Ще один різновид вишневого пирога - пісочний. Готується він дуже просто, швидко, і не вимагає великих кулінарних талантів. Для його випікання вам

Морквяний пиріг рецепт
Морквяний пиріг - не тільки смачне, але і корисне ласощі, яке готується в рази простіше шарлотки, однак, з незрозумілих причин, не користується

Яблучний пиріг з безе
З приготуванням яблучного пирога з безе без праці впорається будь-яка господиня. Це улюблене ласощі виходить дуже соковитим і смачним і прекрасно

Листковий пиріг з яблуками
Зараз, коли готове тісто можна купити в будь-якому супермаркеті, готувати чудову випічку стало набагато простіше. І сьогодні ми поділимося з вами