Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг з медом

Пиріг з медом

17-01-2015, 22:44
2 063
Пиріг з медом
Всі без винятку люблять пироги. Особливо такі, де тесту поменше, а начинки побільше. Пропонуємо вашій увазі рецепт приголомшливо смачного і казково ароматного пирога з медом.

Пиріг з яблуками і медом


Інгредієнти:

  • мед - 100 г;

  • лимон - 05 шт.;

  • яблука - 3 шт.;

  • цукор - 100 г;

  • вершкове масло - 5 ст. ложок;

  • яйце - 2 шт.;

  • борошно - 1 ст.;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • сіль - щіпка;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Для приготування пирога з медом беремо яблука очищаємо від шкірки, розрізаємо на чотири частини, видаляємо серцевину, насіння і нарізаємо часточками. У каструльку наливаємо вичавлений лимонний сік, мед і ставимо на слабкий вогонь. Додаємо яблука, готуємо приблизно 15 хвилин, не забуваючи помішувати. Потім знімаємо каструлю з плити і залишаємо остигати. Цим часом перетираємо цукор з натертою на дрібній тертці цедрою лимона і вершковим маслом до однорідного стану. Потім поступово додаємо яйця і гарненько вимішуємо масу. В окрему чашу насипаємо борошно, додаємо розпушувач і просіваємо. Потім, постійно заважаючи, акуратно додаємо борошно в цукрову суміш. Форму для випічки добре змащуємо олією і викладаємо на неї наше тісто. З сиропу ложкою виймаємо яблука і рівномірно розкладаємо зверху, трохи придавлюючи до тесту. Ставимо форму в заздалегідь розігріту до 200° духовку і випікаємо приблизно 50 хвилин. Готовий яблучний пиріг з медом поливаємо сиропом, що залишився, остуджуємо і акуратно витягаємо з форми. Подаємо до столу в охолодженому вигляді разом з гарячим чаєм.

    Пісний пиріг з горіхами і медом


    Інгредієнти:

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • вода - 1 ст.;

  • горіхи - 05 склянки;

  • рослинна олія - 05 склянки;

  • кориця - 05 ч. ложки;

  • лимон - 1 шт.;

  • розпушувач - 10 г;

  • борошно - 2 ст.


  • Приготування
    У каструльку наливаємо трохи теплої води, рослинного масла і всипаємо цукор. Ставимо на слабкий вогонь, трохи нагріваємо. Потім додаємо мед, розмішуємо і проварюємо кілька хвилин до повного розчинення цукру.
    Пиріг з медом

    Отриману суміш перелити акуратно в миску, додаємо розпушувач, лимонний сік, корицю, цедру і подрібнені горіхи. Ретельно все перемішуємо і поступово всипаємо борошно. Тісто має вийти таким, як густа сметана, але при цьому вільно спадати з ложки.
    Форму для пирога змащуємо олією, викладаємо рівномірно тісто і ставимо в заздалегідь розігріту до 180°C духовку приблизно на 40 хвилин. По закінченню цього часу, дістаємо готовий пісний пиріг з медом, остуджуємо, перекладаємо на тарілку і прикрашаємо цукровою пудрою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пісочний пиріг з вишнею
    Пісочний пиріг з вишнею
    Ще один різновид вишневого пирога - пісочний. Готується він дуже просто, швидко, і не вимагає великих кулінарних талантів. Для його випікання вам
    Морквяний пиріг рецепт
    Морквяний пиріг рецепт
    Морквяний пиріг - не тільки смачне, але і корисне ласощі, яке готується в рази простіше шарлотки, однак, з незрозумілих причин, не користується
    Яблучний пиріг з безе
    Яблучний пиріг з безе
    З приготуванням яблучного пирога з безе без праці впорається будь-яка господиня. Це улюблене ласощі виходить дуже соковитим і смачним і прекрасно
    Листковий пиріг з яблуками
    Листковий пиріг з яблуками
    Зараз, коли готове тісто можна купити в будь-якому супермаркеті, готувати чудову випічку стало набагато простіше. І сьогодні ми поділимося з вами