Всі без винятку люблять пироги. Особливо такі, де тесту поменше, а начинки побільше. Пропонуємо вашій увазі рецепт приголомшливо смачного і казково ароматного пирога з медом.
Пиріг з яблуками і медом
Інгредієнти: мед - 100 г; лимон - 05 шт.; яблука - 3 шт.; цукор - 100 г; вершкове масло - 5 ст. ложок; яйце - 2 шт.; борошно - 1 ст.; розпушувач - 1 ч. ложка; сіль - щіпка; рослинне масло. Приготування Для приготування пирога з медом беремо яблука очищаємо від шкірки, розрізаємо на чотири частини, видаляємо серцевину, насіння і нарізаємо часточками. У каструльку наливаємо вичавлений лимонний сік, мед і ставимо на слабкий вогонь. Додаємо яблука, готуємо приблизно 15 хвилин, не забуваючи помішувати. Потім знімаємо каструлю з плити і залишаємо остигати. Цим часом перетираємо цукор з натертою на дрібній тертці цедрою лимона і вершковим маслом до однорідного стану. Потім поступово додаємо яйця і гарненько вимішуємо масу. В окрему чашу насипаємо борошно, додаємо розпушувач і просіваємо. Потім, постійно заважаючи, акуратно додаємо борошно в цукрову суміш. Форму для випічки добре змащуємо олією і викладаємо на неї наше тісто. З сиропу ложкою виймаємо яблука і рівномірно розкладаємо зверху, трохи придавлюючи до тесту. Ставимо форму в заздалегідь розігріту до 200° духовку і випікаємо приблизно 50 хвилин. Готовий яблучний пиріг з медом поливаємо сиропом, що залишився, остуджуємо і акуратно витягаємо з форми. Подаємо до столу в охолодженому вигляді разом з гарячим чаєм.
Пісний пиріг з горіхами і медом
Інгредієнти: цукор - 3 ст. ложки; мед - 2 ст. ложки; вода - 1 ст.; горіхи - 05 склянки; рослинна олія - 05 склянки; кориця - 05 ч. ложки; лимон - 1 шт.; розпушувач - 10 г; борошно - 2 ст. Приготування У каструльку наливаємо трохи теплої води, рослинного масла і всипаємо цукор. Ставимо на слабкий вогонь, трохи нагріваємо. Потім додаємо мед, розмішуємо і проварюємо кілька хвилин до повного розчинення цукру.
Отриману суміш перелити акуратно в миску, додаємо розпушувач, лимонний сік, корицю, цедру і подрібнені горіхи. Ретельно все перемішуємо і поступово всипаємо борошно. Тісто має вийти таким, як густа сметана, але при цьому вільно спадати з ложки.
Форму для пирога змащуємо олією, викладаємо рівномірно тісто і ставимо в заздалегідь розігріту до 180°C духовку приблизно на 40 хвилин. По закінченню цього часу, дістаємо готовий пісний пиріг з медом, остуджуємо, перекладаємо на тарілку і прикрашаємо цукровою пудрою.