Як приготувати пахлаву в домашніх умовах?
Солодке ласощі з південно-сходу на основі найтонших шарів тіста і горіхової начинки, просочених цукровим сиропом, давно набуло популярності у всіх куточках світу. Завдяки останньому традиційні рецепти пахлави спростилися і стали доступні до приготування практично для кожної домогосподарки. Про те, як приготувати пахлаву в домашніх умовах читайте далі.
Інгредієнти:
Для пахлави:
фісташки, фундук, волоський горіх - по 180 г;
цукровий пісок - 45 г;
мелена кориця - 2 ч. ложки;
щіпка меленої гвоздики;
тісто філо - 450 г;
вершкове масло - 230 р.
Для начинки:
цукор - 145 г;
вода - 240 мл;
мед - 240 мл;
гвоздика - 5 бутонів;
сік 1 лимона.
Приготування
Збийте Блендером перші чотири складових пахлави разом. Розкладіть третину тіста філо на деку і покрийте маслом, зверху викладіть половину горіхової начинки, далі – шар філо, шар масла, знову горіхи і довершаем всі залишками тіста. Змастіть верхівку пахлави залишилися маслом і розрізати на ромбики. Поставте десерт в розігріту до 180 градусів духовку на півтори години.
У сотейнику з'єднати всі складові необхідні для цукрового сиропу. Варіть сироп на середньому жарі не менше 25 хвилин, а знявши, видалите бутони гвоздики і залийте їм готову пахлаву.
Інгредієнти:
тісто філо - 12 аркушів;
вершкове масло - 165 г;
волоські горіхи - 115 г;
цукор - 320 г;
вода - 480 мл
Приготування
Розігрійте духовку до 180 градусів. Тісто розділіть на 4 аркуша, змастіть маслом і посипте горіхами. Поверніть філо в трубочку, розподіліть рулетики на деко і покрийте залишками масла. Випікайте пахлаву півгодини. Проваріть цукор з водою 15 хвилин і залийте десерт готовим сиропом.
Якщо ви не знаєте, як приготувати тісто на пахлаву, то немає потреби возитися з усім цим різноманіттям рецептів, купіть пачку вже готового листкового тіста і використовуйте його як основу десерту.
Інгредієнти:
листкове тісто - 1 упаковка;
вершкове масло - 115 мл;
волоські горіхи - 115 г;
мелена кориця - 2 ч. ложки;
цукровий пісок - 315 г;
вода - 240 мл;
мед - 120 мл;
сік лимона - 15 мл
Приготування
Розморозивши тісто, тонко розкачайте один з листів і покрийте їм деко. Змастіть пласт половиною всього вершкового масла. Поставте духовку доходити до 180 градусів, а самі подрібніть горіхи з половиною склянки цукру і корицею. Розподіліть начинку поверх тіста, накрийте залишилися шаром тіста поверх і надріжте поверхню на ромби. Розмістіть ласощі в духовці на півгодини, а потім залийте десерт сиропом, звареним з цукру, що залишився, води, меду і соку лимона.
Як приготувати медову пахлаву в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Для пахлави:
Для начинки:
Приготування
Збийте Блендером перші чотири складових пахлави разом. Розкладіть третину тіста філо на деку і покрийте маслом, зверху викладіть половину горіхової начинки, далі – шар філо, шар масла, знову горіхи і довершаем всі залишками тіста. Змастіть верхівку пахлави залишилися маслом і розрізати на ромбики. Поставте десерт в розігріту до 180 градусів духовку на півтори години.
У сотейнику з'єднати всі складові необхідні для цукрового сиропу. Варіть сироп на середньому жарі не менше 25 хвилин, а знявши, видалите бутони гвоздики і залийте їм готову пахлаву.
Як приготувати турецьку пахлаву в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Розігрійте духовку до 180 градусів. Тісто розділіть на 4 аркуша, змастіть маслом і посипте горіхами. Поверніть філо в трубочку, розподіліть рулетики на деко і покрийте залишками масла. Випікайте пахлаву півгодини. Проваріть цукор з водою 15 хвилин і залийте десерт готовим сиропом.
Як приготувати пахлаву з листкового тіста?
Якщо ви не знаєте, як приготувати тісто на пахлаву, то немає потреби возитися з усім цим різноманіттям рецептів, купіть пачку вже готового листкового тіста і використовуйте його як основу десерту.
Інгредієнти:
Приготування
Розморозивши тісто, тонко розкачайте один з листів і покрийте їм деко. Змастіть пласт половиною всього вершкового масла. Поставте духовку доходити до 180 градусів, а самі подрібніть горіхи з половиною склянки цукру і корицею. Розподіліть начинку поверх тіста, накрийте залишилися шаром тіста поверх і надріжте поверхню на ромби. Розмістіть ласощі в духовці на півгодини, а потім залийте десерт сиропом, звареним з цукру, що залишився, води, меду і соку лимона.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати пахлаву?
Неймовірно солодкий десерт східної кухні - пахлава. Це найтонші шари тіста, наскрізь просочені цукровим сиропом або медом. Для завзятих ласунів
Пахлава - рецепт
Пахлава - це східне солодке ласощі. Рецептів її приготування неймовірна кількість. Далі зупинимося на декількох найбільш поширених варіантах, які,
Рецепт пахлави з волоськими горіхами
Ця солодкість до нас прийшла зі Сходу, і має дуже велику кількість різновидів, які часто дуже несхожі між собою як у приготуванні, так і в
Тісто філо – рецепти
Приготувати тісто філо непросто, але випічка з нього виходить чудова! Добре, що з'явилася можливість придбати готове тісто філо. Вам залишається
Пахлава медова - рецепт
Пахлава - це смачний десерт з тонких листів листкового тіста і начинкою з фруктового сиропу і мелених горіхів. Її готують у багатьох Арабських
Пахлава вірменська - рецепт приготування
Пахлава - відомий десерт у багатьох країнах і кухнях світу. А ось як цей десерт готують у вірменській кухні? У цьому вам допоможе розібратися наш