Пахлава - рецепт

Пахлава турецька – рецепт
Інгредієнти:
Для пахлави:
Для сиропу:
Приготування
Поклавши в чашу блендера горіхи і цукор, збийте їх разом до отримання крихти. Горіхову крихту змішайте з корицею, мускатним горіхом, кардамоном і ефірною олією апельсина, а потім ще раз ретельно збийте все блендером. Розкачайте листи тесту філо і накрийте їх вологим рушником. Дістаючи тонкі листи тесту один за іншим, змащуйте їх маслом і укладіть один на одного, після чого згорніть навпіл так, щоб в результаті вийшло 4 шари тіста. Розподіліть масло, що залишилося і уздовж нижнього краю прямокутника з тіста викладіть подрібнені горіхи. Скрутіть тісто в рулет і наріжте його на шматки завдовжки трохи більше 5 див. Розподіліть рулети на деко і випікайте півгодини при 180 градусах.
Поки пахлава в духовці, зваріть простий сироп, змішавши цукор, цитрусову цедру, корицю і воду в сотейнику. Коли цукор розчиниться, а сироп закипить, проваріть інгредієнти 15 хвилин. Додайте мед, дайте побурлить ще пару хвилин, а потім зніміть з вогню. Вийміть корицю і цедру, залийте сиропом пахлаву і залиште ласощі ще на півгодини перед дегустацією.
Рецепт вірменської пахлави з волоськими горіхами
Інгредієнти:
Для пахлави:
Для сиропу:
Приготування
Перед тим, як приготувати пахлаву в домашніх умовах, необхідно зварити сироп, яким цю пахлаву будуть заливати після приготування, оскільки він повинен охолонути перед використанням. Для приготування в сотейнику змішати всі інгредієнти і дайте закипіти. Коли цукор розчиниться, зменшіть жар і варіть всі 3 хвилини.
Волоські горіхи збийте блендером з корицею, щоб вийшла крихта середніх розмірів. Розкачайте перший шар тіста, змажте його вершковим маслом, посипте половиною горіхової начинки і знову викладіть шар тіста. Ще шар масла, знову горіхи і тісто. Вінчають ласощі залишки розтопленого масла. Коли всі шари виявляться у формі, поставте пахлаву випікатися при 180 градусах 45 хвилин, попередньо розрізавши її на шматочки ромбовидної форми. Підрум'янений десерт залийте сиропом і залиште на півгодини.
Кримська пахлава – рецепт
Рецепт кримської пахлави знайомий кожному, хто хоч раз відпочивав біля узбережжя Чорного моря. Рум'яна кримська пахлава мало чим схожа на своїх родичів, так як готується за спрощеним рецептом, у фритюрі.
Інгредієнти:
Для пахлави:
Для сиропу:

Приготування
З'єднайте розтоплене масло з молоком і сметаною, додайте сухі інгредієнти і замісити тісто. Розкачайте ком тесту тонким шаром і скрутіть в рулет. Рулет наріжте на шматочки під кутом, обсмажте пахлаву у фритюрі, поки не підрум'яниться. Зваріть простий сироп з наведених інгредієнтів. Занурте гарячу пахлаву в сироп і посипте горішками.
Рекомендуємо добрі рецепти

Рецепт пахлави з волоськими горіхами
Ця солодкість до нас прийшла зі Сходу, і має дуже велику кількість різновидів, які часто дуже несхожі між собою як у приготуванні, так і в

Тісто філо – рецепти
Приготувати тісто філо непросто, але випічка з нього виходить чудова! Добре, що з'явилася можливість придбати готове тісто філо. Вам залишається

Пахлава медова - рецепт
Пахлава - це смачний десерт з тонких листів листкового тіста і начинкою з фруктового сиропу і мелених горіхів. Її готують у багатьох Арабських

Пахлава турецька: рецепт
Пахлава - улюблене всіма турецьке ласощі, яке ми звикли їсти на відпочинку на його батьківщині. Але ж приготувати такий незвичайний десерт східний

Пахлава вірменська - рецепт приготування
Пахлава - відомий десерт у багатьох країнах і кухнях світу. А ось як цей десерт готують у вірменській кухні? У цьому вам допоможе розібратися наш

Пахлава азербайджанська
Пахлава азербайджанська - це незвичайно смачне і соковите ласощі, яке сподобатися всім, варто спробувати лише раз. Потім буде вже складно відязикати