Пахлава - рецепт
Традиційний східний десерт за століття свого існування встиг розлетітися по всьому світу і змінитися під впливом різних культур. Деякі з цих перетворень прижилися у всесвітніх масштабах і саме про них піде мова далі.
Інгредієнти:
Для пахлави:
фісташки (очищені) - 2 ст.;
цукровий пісок - 35 г;
мелений кардамон, кориця, мускат - по 1/2 ч. ложки;
вершкове масло - 240 г;
тісто філо - 500 г;
ефірне масло апельсина.
Для сиропу:
цукровий пісок - 65 г;
паличка кориці;
цедра апельсина і лимона - по 2 смужки;
вода - 185 мл;
мед - 185 мл
Приготування
Поклавши в чашу блендера горіхи і цукор, збийте їх разом до отримання крихти. Горіхову крихту змішайте з корицею, мускатним горіхом, кардамоном і ефірною олією апельсина, а потім ще раз ретельно збийте все блендером. Розкачайте листи тесту філо і накрийте їх вологим рушником. Дістаючи тонкі листи тесту один за іншим, змащуйте їх маслом і укладіть один на одного, після чого згорніть навпіл так, щоб в результаті вийшло 4 шари тіста. Розподіліть масло, що залишилося і уздовж нижнього краю прямокутника з тіста викладіть подрібнені горіхи. Скрутіть тісто в рулет і наріжте його на шматки завдовжки трохи більше 5 див. Розподіліть рулети на деко і випікайте півгодини при 180 градусах.
Поки пахлава в духовці, зваріть простий сироп, змішавши цукор, цитрусову цедру, корицю і воду в сотейнику. Коли цукор розчиниться, а сироп закипить, проваріть інгредієнти 15 хвилин. Додайте мед, дайте побурлить ще пару хвилин, а потім зніміть з вогню. Вийміть корицю і цедру, залийте сиропом пахлаву і залиште ласощі ще на півгодини перед дегустацією.
Інгредієнти:
Для пахлави:
листи тесту філо;
вершкове масло - 1 1/2 ст.;
волоські горіхи - 480 м;
мелена кориця - 1 ч. ложка.
Для сиропу:
цукровий пісок - 120 г;
мед - 120 мл;
сік лимона - 35 мл;
вода - 185 мл
Приготування
Перед тим, як приготувати пахлаву в домашніх умовах, необхідно зварити сироп, яким цю пахлаву будуть заливати після приготування, оскільки він повинен охолонути перед використанням. Для приготування в сотейнику змішати всі інгредієнти і дайте закипіти. Коли цукор розчиниться, зменшіть жар і варіть всі 3 хвилини.
Волоські горіхи збийте блендером з корицею, щоб вийшла крихта середніх розмірів. Розкачайте перший шар тіста, змажте його вершковим маслом, посипте половиною горіхової начинки і знову викладіть шар тіста. Ще шар масла, знову горіхи і тісто. Вінчають ласощі залишки розтопленого масла. Коли всі шари виявляться у формі, поставте пахлаву випікатися при 180 градусах 45 хвилин, попередньо розрізавши її на шматочки ромбовидної форми. Підрум'янений десерт залийте сиропом і залиште на півгодини.
Рецепт кримської пахлави знайомий кожному, хто хоч раз відпочивав біля узбережжя Чорного моря. Рум'яна кримська пахлава мало чим схожа на своїх родичів, так як готується за спрощеним рецептом, у фритюрі.
Інгредієнти:
Для пахлави:
борошно - 390 г;
порошок для випічки - 1 ч. ложка;
сметана - 45 мл;
молоко - 240 мл;
вершкове масло - 65 р.
Для сиропу:
цукровий пісок - 140 г;
мед - 25 мл;
вода - 175 мл;
горіхи для обсипання.
Приготування
З'єднайте розтоплене масло з молоком і сметаною, додайте сухі інгредієнти і замісити тісто. Розкачайте ком тесту тонким шаром і скрутіть в рулет. Рулет наріжте на шматочки під кутом, обсмажте пахлаву у фритюрі, поки не підрум'яниться. Зваріть простий сироп з наведених інгредієнтів. Занурте гарячу пахлаву в сироп і посипте горішками.
Пахлава турецька – рецепт
Інгредієнти:
Для пахлави:
Для сиропу:
Приготування
Поклавши в чашу блендера горіхи і цукор, збийте їх разом до отримання крихти. Горіхову крихту змішайте з корицею, мускатним горіхом, кардамоном і ефірною олією апельсина, а потім ще раз ретельно збийте все блендером. Розкачайте листи тесту філо і накрийте їх вологим рушником. Дістаючи тонкі листи тесту один за іншим, змащуйте їх маслом і укладіть один на одного, після чого згорніть навпіл так, щоб в результаті вийшло 4 шари тіста. Розподіліть масло, що залишилося і уздовж нижнього краю прямокутника з тіста викладіть подрібнені горіхи. Скрутіть тісто в рулет і наріжте його на шматки завдовжки трохи більше 5 див. Розподіліть рулети на деко і випікайте півгодини при 180 градусах.
Поки пахлава в духовці, зваріть простий сироп, змішавши цукор, цитрусову цедру, корицю і воду в сотейнику. Коли цукор розчиниться, а сироп закипить, проваріть інгредієнти 15 хвилин. Додайте мед, дайте побурлить ще пару хвилин, а потім зніміть з вогню. Вийміть корицю і цедру, залийте сиропом пахлаву і залиште ласощі ще на півгодини перед дегустацією.
Рецепт вірменської пахлави з волоськими горіхами
Інгредієнти:
Для пахлави:
Для сиропу:
Приготування
Перед тим, як приготувати пахлаву в домашніх умовах, необхідно зварити сироп, яким цю пахлаву будуть заливати після приготування, оскільки він повинен охолонути перед використанням. Для приготування в сотейнику змішати всі інгредієнти і дайте закипіти. Коли цукор розчиниться, зменшіть жар і варіть всі 3 хвилини.
Волоські горіхи збийте блендером з корицею, щоб вийшла крихта середніх розмірів. Розкачайте перший шар тіста, змажте його вершковим маслом, посипте половиною горіхової начинки і знову викладіть шар тіста. Ще шар масла, знову горіхи і тісто. Вінчають ласощі залишки розтопленого масла. Коли всі шари виявляться у формі, поставте пахлаву випікатися при 180 градусах 45 хвилин, попередньо розрізавши її на шматочки ромбовидної форми. Підрум'янений десерт залийте сиропом і залиште на півгодини.
Кримська пахлава – рецепт
Рецепт кримської пахлави знайомий кожному, хто хоч раз відпочивав біля узбережжя Чорного моря. Рум'яна кримська пахлава мало чим схожа на своїх родичів, так як готується за спрощеним рецептом, у фритюрі.
Інгредієнти:
Для пахлави:
Для сиропу:
Приготування
З'єднайте розтоплене масло з молоком і сметаною, додайте сухі інгредієнти і замісити тісто. Розкачайте ком тесту тонким шаром і скрутіть в рулет. Рулет наріжте на шматочки під кутом, обсмажте пахлаву у фритюрі, поки не підрум'яниться. Зваріть простий сироп з наведених інгредієнтів. Занурте гарячу пахлаву в сироп і посипте горішками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт пахлави з волоськими горіхами
Ця солодкість до нас прийшла зі Сходу, і має дуже велику кількість різновидів, які часто дуже несхожі між собою як у приготуванні, так і в
Тісто філо – рецепти
Приготувати тісто філо непросто, але випічка з нього виходить чудова! Добре, що з'явилася можливість придбати готове тісто філо. Вам залишається
Пахлава медова - рецепт
Пахлава - це смачний десерт з тонких листів листкового тіста і начинкою з фруктового сиропу і мелених горіхів. Її готують у багатьох Арабських
Пахлава турецька: рецепт
Пахлава - улюблене всіма турецьке ласощі, яке ми звикли їсти на відпочинку на його батьківщині. Але ж приготувати такий незвичайний десерт східний
Пахлава вірменська - рецепт приготування
Пахлава - відомий десерт у багатьох країнах і кухнях світу. А ось як цей десерт готують у вірменській кухні? У цьому вам допоможе розібратися наш
Пахлава азербайджанська
Пахлава азербайджанська - це незвичайно смачне і соковите ласощі, яке сподобатися всім, варто спробувати лише раз. Потім буде вже складно відязикати