» » Пахлава - рецепт

Пахлава - рецепт

Пахлава - рецепт
Традиційний східний десерт за століття свого існування встиг розлетітися по всьому світу і змінитися під впливом різних культур. Деякі з цих перетворень прижилися у всесвітніх масштабах і саме про них піде мова далі.

Пахлава турецька – рецепт


Інгредієнти:
Для пахлави:

  • фісташки (очищені) - 2 ст.;

  • цукровий пісок - 35 г;

  • мелений кардамон, кориця, мускат - по 1/2 ч. ложки;

  • вершкове масло - 240 г;

  • тісто філо - 500 г;

  • ефірне масло апельсина.


  • Для сиропу:

  • цукровий пісок - 65 г;

  • паличка кориці;

  • цедра апельсина і лимона - по 2 смужки;

  • вода - 185 мл;

  • мед - 185 мл


  • Приготування
    Поклавши в чашу блендера горіхи і цукор, збийте їх разом до отримання крихти. Горіхову крихту змішайте з корицею, мускатним горіхом, кардамоном і ефірною олією апельсина, а потім ще раз ретельно збийте все блендером. Розкачайте листи тесту філо і накрийте їх вологим рушником. Дістаючи тонкі листи тесту один за іншим, змащуйте їх маслом і укладіть один на одного, після чого згорніть навпіл так, щоб в результаті вийшло 4 шари тіста. Розподіліть масло, що залишилося і уздовж нижнього краю прямокутника з тіста викладіть подрібнені горіхи. Скрутіть тісто в рулет і наріжте його на шматки завдовжки трохи більше 5 див. Розподіліть рулети на деко і випікайте півгодини при 180 градусах.
    Поки пахлава в духовці, зваріть простий сироп, змішавши цукор, цитрусову цедру, корицю і воду в сотейнику. Коли цукор розчиниться, а сироп закипить, проваріть інгредієнти 15 хвилин. Додайте мед, дайте побурлить ще пару хвилин, а потім зніміть з вогню. Вийміть корицю і цедру, залийте сиропом пахлаву і залиште ласощі ще на півгодини перед дегустацією.

    Рецепт вірменської пахлави з волоськими горіхами


    Інгредієнти:
    Для пахлави:

  • листи тесту філо;

  • вершкове масло - 1 1/2 ст.;

  • волоські горіхи - 480 м;

  • мелена кориця - 1 ч. ложка.


  • Для сиропу:

  • цукровий пісок - 120 г;

  • мед - 120 мл;

  • сік лимона - 35 мл;

  • вода - 185 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати пахлаву в домашніх умовах, необхідно зварити сироп, яким цю пахлаву будуть заливати після приготування, оскільки він повинен охолонути перед використанням. Для приготування в сотейнику змішати всі інгредієнти і дайте закипіти. Коли цукор розчиниться, зменшіть жар і варіть всі 3 хвилини.
    Волоські горіхи збийте блендером з корицею, щоб вийшла крихта середніх розмірів. Розкачайте перший шар тіста, змажте його вершковим маслом, посипте половиною горіхової начинки і знову викладіть шар тіста. Ще шар масла, знову горіхи і тісто. Вінчають ласощі залишки розтопленого масла. Коли всі шари виявляться у формі, поставте пахлаву випікатися при 180 градусах 45 хвилин, попередньо розрізавши її на шматочки ромбовидної форми. Підрум'янений десерт залийте сиропом і залиште на півгодини.

    Кримська пахлава – рецепт


    Рецепт кримської пахлави знайомий кожному, хто хоч раз відпочивав біля узбережжя Чорного моря. Рум'яна кримська пахлава мало чим схожа на своїх родичів, так як готується за спрощеним рецептом, у фритюрі.
    Інгредієнти:
    Для пахлави:

  • борошно - 390 г;

  • порошок для випічки - 1 ч. ложка;

  • сметана - 45 мл;

  • молоко - 240 мл;

  • вершкове масло - 65 р.


  • Для сиропу:

  • цукровий пісок - 140 г;
  • Пахлава - рецепт

  • мед - 25 мл;

  • вода - 175 мл;

  • горіхи для обсипання.


  • Приготування
    З'єднайте розтоплене масло з молоком і сметаною, додайте сухі інгредієнти і замісити тісто. Розкачайте ком тесту тонким шаром і скрутіть в рулет. Рулет наріжте на шматочки під кутом, обсмажте пахлаву у фритюрі, поки не підрум'яниться. Зваріть простий сироп з наведених інгредієнтів. Занурте гарячу пахлаву в сироп і посипте горішками.
    Додав: admin | 10-08-2015, 21:12
    Переглядів: 911