Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тісто філо – рецепти

Тісто філо – рецепти

5-07-2015, 21:00
2 751
Тісто філо – рецепти
Легше купити готове заморожене тісто філо в магазині, ніж робити його самостійно: десятки найтонших шарів тіста, перемазанних маслом, після випікання перетворюються в хрустку багатошарову основу для вашої улюблений випічки. Саме про рецепти з тіста філо і піде мова далі.

Пахлава з тіста філо


Якщо ви не знаєте, що приготувати з тіста філо, то почніть з солодощів, а ще конкретніше – з рецепту пахлави на основі філо – традиційної грецької варіації цього прекрасного кондитерського виробу на основі меду і горіхів.
Інгредієнти:
Для сиропу:

  • цукор - 360 г;

  • вода - 500 мл;

  • гвоздика - 2 бутона;

  • лимонний сік - 15 мл;

  • цедра 1 лимона;

  • мед - 30 мл


  • Для тіста:

  • листи філо - 500 г;

  • вершкове масло - 200 г;

  • волоські горіхи - 200 г;

  • мигдаль - 100 г;

  • цукровий пісок - 40 г;

  • мелена кориця - 5 г;

  • щіпка меленої гвоздики.


  • Приготування
    Починаємо з сиропу: покласти всі інгредієнти в сотейник і ставимо на середній вогонь. Варимо сироп, помішуючи, поки цукрові кристали не розчиняться. Головне, не дати сиропу закипіти, поки цукор не розчиниться повністю, інакше останній почне горіти і кристалізуватися. Після, прокип'ятіть сироп 10 хвилин, зніміть з вогню і процідіть. Дайте охолонути.
    Розігрів духовку до 160°С, розгорніть пласти тіста і викладіть їх на вологе кухонне рушник. Викладаємо 6 аркушів філо на деко, промазуючи кожен розтопленим маслом. Розтираємо горіхи з цукром і спеціями, висипаємо половину суміші на основу з тіста, покриваємо ще двома листами філо, і розподіляємо залишилася начинку. Далі накриваємо горіхи ще 6 промасленими шарами філо.
    Верхівку пахлави нарізаємо ромбиками з допомогою гострого ножа і ставимо деко в духовку. Випікаємо пахлаву годину, а відразу за витягу з духовки поливаємо сиропом і залишаємо повністю охолонути.

    Риба в тісті філо – рецепт


    Не секрет, що солодка випічка з тіста філо виходить смачною і хрусткою, а що ж щодо основних страв?
    Інгредієнти:

  • тісто філо;

  • філе сьомги - 550 г;

  • білий цибуля - 80 г;

  • морква - 50 г;

  • солодкий перець - 80 г;

  • вершкове масло - 60 г;

  • мед - 5 мл;

  • паприка - 3 р.


  • Приготування
    Дрібно нарізаємо овочі і пасеруємо їх на половині вершкового масла. Поливаємо засмажку медом, не забуваємо і про сіль з паприкою. Рибу, очищену від кісток і шкіри, також ріжемо соломкою середньої товщини.
    Духовку розігріваємо до 190°С. Ділимо тісто на 8 квадратів, змащуємо кожен з них маслом і з'єднуємо з сусіднім. Ділимо начинку між 4 основами з тіста, краї тіста з'єднайте в центрі і викладаємо «мішечки» на деко. Випікаємо порційні пироги 15 хвилин.

    Апельсиновий пиріг з тіста філо


    Інгредієнти:

  • тісто філо;

  • яйця - 6 шт.;

  • йогурт - 420 г;

  • оливкова олія - 185 мл;

  • апельсинова цедра - 2 ч. ложки;

  • апельсиновий сік - 125 мл;

  • цукор - 125 г+440 г;

  • розпушувач - 1 ст. ложка;

  • апельсини - 3 шт.;

  • паличка кориці.


  • Приготування
    Тісто філо збираємо грудками і викладаємо на дно 20 см форми, залишаємо підсохнути 3 години.
    Збиваємо яйця з йогуртом, 125 г цукру, маслом і цедрою апельсина. Додаємо розпушувач, виливаємо суміш поверх основи з тіста і покриваємо 3-4 шарами філо поверх. Випікаємо пиріг при 180°С 50 хвилин.
    Тим часом варимо карамель на основі апельсинового соку, склянки води і цукру, що залишився. У сироп кладемо корицю і апельсинові часточки, варимо до загустіння і знімаємо паличку кориці. Виливаємо сироп поверх пирога і залишаємо останній повністю охолонути.

    Сирний пиріг з тіста філо


    Інгредієнти:
    Тісто філо – рецепти


  • шпинат - 600 г;

  • сир фета - 200 г;

  • сир - 200 г;

  • сметана - 200 мл;

  • волоські горіхи - 100 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • тісто філо.


  • Приготування
    Шпинат припускаємо на сухій сковорідці, остуджуємо і змішуємо з сиром, сметаною, фетою, горіхами і яйцями. Розкачуємо тісто в пласт і повністю змащуємо його отриманою начинкою. Звертаємо тісто в рулет, потім складаємо «равликом» і розміщуємо в сковороді. Випікаємо 40 хвилин при чергових 180°С.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт пахлави з волоськими горіхами
    Рецепт пахлави з волоськими горіхами
    Ця солодкість до нас прийшла зі Сходу, і має дуже велику кількість різновидів, які часто дуже несхожі між собою як у приготуванні, так і в
    Тертий пиріг з сиром
    Тертий пиріг з сиром
    Немає нічого краще домашньої випічки до чаю. До будь-якого випадку - будь то сімейний вечерю або зустріч з друзями - відмінно підійде тертий пиріг.
    Пиріг зі шпинатом
    Пиріг зі шпинатом
    Шпинат - корисна рослина, багата різними мінералами і вітамінами. Його використовують у приготуванні багатьох страв. І зараз ми поділимося з вами