Тісто філо – рецепти
Легше купити готове заморожене тісто філо в магазині, ніж робити його самостійно: десятки найтонших шарів тіста, перемазанних маслом, після випікання перетворюються в хрустку багатошарову основу для вашої улюблений випічки. Саме про рецепти з тіста філо і піде мова далі.
Якщо ви не знаєте, що приготувати з тіста філо, то почніть з солодощів, а ще конкретніше – з рецепту пахлави на основі філо – традиційної грецької варіації цього прекрасного кондитерського виробу на основі меду і горіхів.
Інгредієнти:
Для сиропу:
цукор - 360 г;
вода - 500 мл;
гвоздика - 2 бутона;
лимонний сік - 15 мл;
цедра 1 лимона;
мед - 30 мл
Для тіста:
листи філо - 500 г;
вершкове масло - 200 г;
волоські горіхи - 200 г;
мигдаль - 100 г;
цукровий пісок - 40 г;
мелена кориця - 5 г;
щіпка меленої гвоздики.
Приготування
Починаємо з сиропу: покласти всі інгредієнти в сотейник і ставимо на середній вогонь. Варимо сироп, помішуючи, поки цукрові кристали не розчиняться. Головне, не дати сиропу закипіти, поки цукор не розчиниться повністю, інакше останній почне горіти і кристалізуватися. Після, прокип'ятіть сироп 10 хвилин, зніміть з вогню і процідіть. Дайте охолонути.
Розігрів духовку до 160°С, розгорніть пласти тіста і викладіть їх на вологе кухонне рушник. Викладаємо 6 аркушів філо на деко, промазуючи кожен розтопленим маслом. Розтираємо горіхи з цукром і спеціями, висипаємо половину суміші на основу з тіста, покриваємо ще двома листами філо, і розподіляємо залишилася начинку. Далі накриваємо горіхи ще 6 промасленими шарами філо.
Верхівку пахлави нарізаємо ромбиками з допомогою гострого ножа і ставимо деко в духовку. Випікаємо пахлаву годину, а відразу за витягу з духовки поливаємо сиропом і залишаємо повністю охолонути.
Не секрет, що солодка випічка з тіста філо виходить смачною і хрусткою, а що ж щодо основних страв?
Інгредієнти:
тісто філо;
філе сьомги - 550 г;
білий цибуля - 80 г;
морква - 50 г;
солодкий перець - 80 г;
вершкове масло - 60 г;
мед - 5 мл;
паприка - 3 р.
Приготування
Дрібно нарізаємо овочі і пасеруємо їх на половині вершкового масла. Поливаємо засмажку медом, не забуваємо і про сіль з паприкою. Рибу, очищену від кісток і шкіри, також ріжемо соломкою середньої товщини.
Духовку розігріваємо до 190°С. Ділимо тісто на 8 квадратів, змащуємо кожен з них маслом і з'єднуємо з сусіднім. Ділимо начинку між 4 основами з тіста, краї тіста з'єднайте в центрі і викладаємо «мішечки» на деко. Випікаємо порційні пироги 15 хвилин.
Інгредієнти:
тісто філо;
яйця - 6 шт.;
йогурт - 420 г;
оливкова олія - 185 мл;
апельсинова цедра - 2 ч. ложки;
апельсиновий сік - 125 мл;
цукор - 125 г+440 г;
розпушувач - 1 ст. ложка;
апельсини - 3 шт.;
паличка кориці.
Приготування
Тісто філо збираємо грудками і викладаємо на дно 20 см форми, залишаємо підсохнути 3 години.
Збиваємо яйця з йогуртом, 125 г цукру, маслом і цедрою апельсина. Додаємо розпушувач, виливаємо суміш поверх основи з тіста і покриваємо 3-4 шарами філо поверх. Випікаємо пиріг при 180°С 50 хвилин.
Тим часом варимо карамель на основі апельсинового соку, склянки води і цукру, що залишився. У сироп кладемо корицю і апельсинові часточки, варимо до загустіння і знімаємо паличку кориці. Виливаємо сироп поверх пирога і залишаємо останній повністю охолонути.
Інгредієнти:
шпинат - 600 г;
сир фета - 200 г;
сир - 200 г;
сметана - 200 мл;
волоські горіхи - 100 г;
яйця - 2 шт.;
тісто філо.
Приготування
Шпинат припускаємо на сухій сковорідці, остуджуємо і змішуємо з сиром, сметаною, фетою, горіхами і яйцями. Розкачуємо тісто в пласт і повністю змащуємо його отриманою начинкою. Звертаємо тісто в рулет, потім складаємо «равликом» і розміщуємо в сковороді. Випікаємо 40 хвилин при чергових 180°С.
Пахлава з тіста філо
Якщо ви не знаєте, що приготувати з тіста філо, то почніть з солодощів, а ще конкретніше – з рецепту пахлави на основі філо – традиційної грецької варіації цього прекрасного кондитерського виробу на основі меду і горіхів.
Інгредієнти:
Для сиропу:
Для тіста:
Приготування
Починаємо з сиропу: покласти всі інгредієнти в сотейник і ставимо на середній вогонь. Варимо сироп, помішуючи, поки цукрові кристали не розчиняться. Головне, не дати сиропу закипіти, поки цукор не розчиниться повністю, інакше останній почне горіти і кристалізуватися. Після, прокип'ятіть сироп 10 хвилин, зніміть з вогню і процідіть. Дайте охолонути.
Розігрів духовку до 160°С, розгорніть пласти тіста і викладіть їх на вологе кухонне рушник. Викладаємо 6 аркушів філо на деко, промазуючи кожен розтопленим маслом. Розтираємо горіхи з цукром і спеціями, висипаємо половину суміші на основу з тіста, покриваємо ще двома листами філо, і розподіляємо залишилася начинку. Далі накриваємо горіхи ще 6 промасленими шарами філо.
Верхівку пахлави нарізаємо ромбиками з допомогою гострого ножа і ставимо деко в духовку. Випікаємо пахлаву годину, а відразу за витягу з духовки поливаємо сиропом і залишаємо повністю охолонути.
Риба в тісті філо – рецепт
Не секрет, що солодка випічка з тіста філо виходить смачною і хрусткою, а що ж щодо основних страв?
Інгредієнти:
Приготування
Дрібно нарізаємо овочі і пасеруємо їх на половині вершкового масла. Поливаємо засмажку медом, не забуваємо і про сіль з паприкою. Рибу, очищену від кісток і шкіри, також ріжемо соломкою середньої товщини.
Духовку розігріваємо до 190°С. Ділимо тісто на 8 квадратів, змащуємо кожен з них маслом і з'єднуємо з сусіднім. Ділимо начинку між 4 основами з тіста, краї тіста з'єднайте в центрі і викладаємо «мішечки» на деко. Випікаємо порційні пироги 15 хвилин.
Апельсиновий пиріг з тіста філо
Інгредієнти:
Приготування
Тісто філо збираємо грудками і викладаємо на дно 20 см форми, залишаємо підсохнути 3 години.
Збиваємо яйця з йогуртом, 125 г цукру, маслом і цедрою апельсина. Додаємо розпушувач, виливаємо суміш поверх основи з тіста і покриваємо 3-4 шарами філо поверх. Випікаємо пиріг при 180°С 50 хвилин.
Тим часом варимо карамель на основі апельсинового соку, склянки води і цукру, що залишився. У сироп кладемо корицю і апельсинові часточки, варимо до загустіння і знімаємо паличку кориці. Виливаємо сироп поверх пирога і залишаємо останній повністю охолонути.
Сирний пиріг з тіста філо
Інгредієнти:
Приготування
Шпинат припускаємо на сухій сковорідці, остуджуємо і змішуємо з сиром, сметаною, фетою, горіхами і яйцями. Розкачуємо тісто в пласт і повністю змащуємо його отриманою начинкою. Звертаємо тісто в рулет, потім складаємо «равликом» і розміщуємо в сковороді. Випікаємо 40 хвилин при чергових 180°С.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт пахлави з волоськими горіхами
Ця солодкість до нас прийшла зі Сходу, і має дуже велику кількість різновидів, які часто дуже несхожі між собою як у приготуванні, так і в
Тертий пиріг з сиром
Немає нічого краще домашньої випічки до чаю. До будь-якого випадку - будь то сімейний вечерю або зустріч з друзями - відмінно підійде тертий пиріг.
Пиріг зі шпинатом
Шпинат - корисна рослина, багата різними мінералами і вітамінами. Його використовують у приготуванні багатьох страв. І зараз ми поділимося з вами