Вернуться назад Распечатать

Як приготувати пахлаву в домашніх умовах?

Як приготувати пахлаву в домашніх умовах?
Солодке ласощі з південно-сходу на основі найтонших шарів тіста і горіхової начинки, просочених цукровим сиропом, давно набуло популярності у всіх куточках світу. Завдяки останньому традиційні рецепти пахлави спростилися і стали доступні до приготування практично для кожної домогосподарки. Про те, як приготувати пахлаву в домашніх умовах читайте далі.

Як приготувати медову пахлаву в домашніх умовах?


Інгредієнти:
Для пахлави:

  • фісташки, фундук, волоський горіх - по 180 г;

  • цукровий пісок - 45 г;

  • мелена кориця - 2 ч. ложки;

  • щіпка меленої гвоздики;

  • тісто філо - 450 г;

  • вершкове масло - 230 р.


  • Для начинки:

  • цукор - 145 г;

  • вода - 240 мл;

  • мед - 240 мл;

  • гвоздика - 5 бутонів;

  • сік 1 лимона.


  • Приготування
    Збийте Блендером перші чотири складових пахлави разом. Розкладіть третину тіста філо на деку і покрийте маслом, зверху викладіть половину горіхової начинки, далі – шар філо, шар масла, знову горіхи і довершаем всі залишками тіста. Змастіть верхівку пахлави залишилися маслом і розрізати на ромбики. Поставте десерт в розігріту до 180 градусів духовку на півтори години.
    У сотейнику з'єднати всі складові необхідні для цукрового сиропу. Варіть сироп на середньому жарі не менше 25 хвилин, а знявши, видалите бутони гвоздики і залийте їм готову пахлаву.

    Як приготувати турецьку пахлаву в домашніх умовах?


    Інгредієнти:

  • тісто філо - 12 аркушів;

  • вершкове масло - 165 г;

  • волоські горіхи - 115 г;

  • цукор - 320 г;

  • вода - 480 мл


  • Приготування
    Розігрійте духовку до 180 градусів. Тісто розділіть на 4 аркуша, змастіть маслом і посипте горіхами. Поверніть філо в трубочку, розподіліть рулетики на деко і покрийте залишками масла. Випікайте пахлаву півгодини. Проваріть цукор з водою 15 хвилин і залийте десерт готовим сиропом.

    Як приготувати пахлаву з листкового тіста?


    Якщо ви не знаєте, як приготувати тісто на пахлаву, то немає потреби возитися з усім цим різноманіттям рецептів, купіть пачку вже готового листкового тіста і використовуйте його як основу десерту.
    Інгредієнти:

  • листкове тісто - 1 упаковка;

  • вершкове масло - 115 мл;

  • волоські горіхи - 115 г;

  • мелена кориця - 2 ч. ложки;
  • Як приготувати пахлаву в домашніх умовах?

  • цукровий пісок - 315 г;

  • вода - 240 мл;

  • мед - 120 мл;

  • сік лимона - 15 мл


  • Приготування
    Розморозивши тісто, тонко розкачайте один з листів і покрийте їм деко. Змастіть пласт половиною всього вершкового масла. Поставте духовку доходити до 180 градусів, а самі подрібніть горіхи з половиною склянки цукру і корицею. Розподіліть начинку поверх тіста, накрийте залишилися шаром тіста поверх і надріжте поверхню на ромби. Розмістіть ласощі в духовці на півгодини, а потім залийте десерт сиропом, звареним з цукру, що залишився, води, меду і соку лимона.