Солодке ласощі з південно-сходу на основі найтонших шарів тіста і горіхової начинки, просочених цукровим сиропом, давно набуло популярності у всіх куточках світу. Завдяки останньому традиційні рецепти пахлави спростилися і стали доступні до приготування практично для кожної домогосподарки. Про те, як приготувати пахлаву в домашніх умовах читайте далі.
Як приготувати медову пахлаву в домашніх умовах?
Інгредієнти: Для пахлави:
фісташки, фундук, волоський горіх - по 180 г; цукровий пісок - 45 г; мелена кориця - 2 ч. ложки; щіпка меленої гвоздики; тісто філо - 450 г; вершкове масло - 230 р. Для начинки: цукор - 145 г; вода - 240 мл; мед - 240 мл; гвоздика - 5 бутонів; сік 1 лимона. Приготування Збийте Блендером перші чотири складових пахлави разом. Розкладіть третину тіста філо на деку і покрийте маслом, зверху викладіть половину горіхової начинки, далі – шар філо, шар масла, знову горіхи і довершаем всі залишками тіста. Змастіть верхівку пахлави залишилися маслом і розрізати на ромбики. Поставте десерт в розігріту до 180 градусів духовку на півтори години.
У сотейнику з'єднати всі складові необхідні для цукрового сиропу. Варіть сироп на середньому жарі не менше 25 хвилин, а знявши, видалите бутони гвоздики і залийте їм готову пахлаву.
Як приготувати турецьку пахлаву в домашніх умовах?
Інгредієнти: тісто філо - 12 аркушів; вершкове масло - 165 г; волоські горіхи - 115 г; цукор - 320 г; вода - 480 мл Приготування Розігрійте духовку до 180 градусів. Тісто розділіть на 4 аркуша, змастіть маслом і посипте горіхами. Поверніть філо в трубочку, розподіліть рулетики на деко і покрийте залишками масла. Випікайте пахлаву півгодини. Проваріть цукор з водою 15 хвилин і залийте десерт готовим сиропом.
Як приготувати пахлаву з листкового тіста?
Якщо ви не знаєте, як приготувати тісто на пахлаву, то немає потреби возитися з усім цим різноманіттям рецептів, купіть пачку вже готового листкового тіста і використовуйте його як основу десерту.
Інгредієнти: листкове тісто - 1 упаковка; вершкове масло - 115 мл; волоські горіхи - 115 г; мелена кориця - 2 ч. ложки; цукровий пісок - 315 г; вода - 240 мл; мед - 120 мл; сік лимона - 15 мл Приготування Розморозивши тісто, тонко розкачайте один з листів і покрийте їм деко. Змастіть пласт половиною всього вершкового масла. Поставте духовку доходити до 180 градусів, а самі подрібніть горіхи з половиною склянки цукру і корицею. Розподіліть начинку поверх тіста, накрийте залишилися шаром тіста поверх і надріжте поверхню на ромби. Розмістіть ласощі в духовці на півгодини, а потім залийте десерт сиропом, звареним з цукру, що залишився, води, меду і соку лимона.