Як приготувати пахлаву?
Пахлава – смачний десерт, але підходить лише справжнім ласунам, так як його основу складають найтонші шари тіста, наскрізь просочені медом або цукровим сиропом. Різновидів пахлави у народів південно-сходу існує дуже багато і про деякі з них ми поговоримо далі.
Інгредієнти:
волоські горіхи - 175 г;
фісташки - 95 г;
фундук 75 г;
хлібна крихта - 45 г;
мелена кориця - 1 ч. ложка;
щіпка сумаха;
вершкове масло - 125 г;
листи тесту філо - 9 шт.;
цукор - 125 г;
мед - 45 мл;
рожева вода - 30 мл
Приготування
Волоські горіхи, хлібну крихту, сумах і корицю збийте блендером в крихту. Шар за шаром викладайте в обрану форму листи тесту філо, змащуйте його маслом і посипайте горішками. Коли останній шар тесту буде викладений, змастіть маслом і його, а потім наріжте верхні шари так, щоб утворилися ромбики. Поставте пахлаву випікатися 20 хвилин при 170 градусах. Зваріть сироп з меду, цукру і рожевої води. Залийте отриманим сиропом ще гарячий десерт, дайте йому повністю вбратися і лише потім приступайте до дегустації.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 590 г;
дріжджі (сирі) - 20 г;
яйця - 3 шт.;
молоко - 195 мл;
масло - 160 р.
Для начинки:
горіхи - 540 г;
цукровий пісок - 620 г;
вершкове масло - 180 р.
Приготування
Перед тим, як приготувати тісто на пахлаву, в теплому молоці з маслом розчиніть дріжджі, а вже потім додайте в розчин інші складові. Замісивши тісто, дайте йому підійти, збільшившись вдвічі. Тісто розділіть на 9 порцій і розкачайте кожну в тонкий лист. Викладаючи листи на деко, пересипайте кожен начинкою з подрібнених з 540 г цукру горіхів. Випікайте пахлаву в розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин, потім полийте сиропом з підігрітої суміші залишився цукру і масла.
Інгредієнти:
молоко - 260 мл;
вершкове масло - 55 г;
сода - 1/4 ч. ложки;
сметана - 55 мл;
борошно - 480 м;
цукровий пісок - 480 м;
олія для смаження.
Приготування
Розчин теплого молока з вершковим маслом з'єднайте зі сметаною, борошном і содою. Отримане тісто розділіть на невеликі порції і розкачайте в тонкі пласти. Кожен пласт скрутіть в рулет, а потім наріжте під кутом на шматки 4-5 см завтовшки. Обсмажуйте пахлаву в розігрітій олії до рум'янцю, а перед подачею полийте сиропом, звареним з 480 г цукру і 190 мл води.
Як приготувати медову пахлаву?
Інгредієнти:
Приготування
Волоські горіхи, хлібну крихту, сумах і корицю збийте блендером в крихту. Шар за шаром викладайте в обрану форму листи тесту філо, змащуйте його маслом і посипайте горішками. Коли останній шар тесту буде викладений, змастіть маслом і його, а потім наріжте верхні шари так, щоб утворилися ромбики. Поставте пахлаву випікатися 20 хвилин при 170 градусах. Зваріть сироп з меду, цукру і рожевої води. Залийте отриманим сиропом ще гарячий десерт, дайте йому повністю вбратися і лише потім приступайте до дегустації.
Як приготувати пахлаву азербайджанською?
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Перед тим, як приготувати тісто на пахлаву, в теплому молоці з маслом розчиніть дріжджі, а вже потім додайте в розчин інші складові. Замісивши тісто, дайте йому підійти, збільшившись вдвічі. Тісто розділіть на 9 порцій і розкачайте кожну в тонкий лист. Викладаючи листи на деко, пересипайте кожен начинкою з подрібнених з 540 г цукру горіхів. Випікайте пахлаву в розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин, потім полийте сиропом з підігрітої суміші залишився цукру і масла.
Як приготувати медову пахлаву кримську?
Інгредієнти:
Приготування
Розчин теплого молока з вершковим маслом з'єднайте зі сметаною, борошном і содою. Отримане тісто розділіть на невеликі порції і розкачайте в тонкі пласти. Кожен пласт скрутіть в рулет, а потім наріжте під кутом на шматки 4-5 см завтовшки. Обсмажуйте пахлаву в розігрітій олії до рум'янцю, а перед подачею полийте сиропом, звареним з 480 г цукру і 190 мл води.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пахлава - рецепт
Пахлава - це східне солодке ласощі. Рецептів її приготування неймовірна кількість. Далі зупинимося на декількох найбільш поширених варіантах, які,
Рецепт пахлави з волоськими горіхами
Ця солодкість до нас прийшла зі Сходу, і має дуже велику кількість різновидів, які часто дуже несхожі між собою як у приготуванні, так і в
Тісто філо – рецепти
Приготувати тісто філо непросто, але випічка з нього виходить чудова! Добре, що з'явилася можливість придбати готове тісто філо. Вам залишається
Пахлава медова - рецепт
Пахлава - це смачний десерт з тонких листів листкового тіста і начинкою з фруктового сиропу і мелених горіхів. Її готують у багатьох Арабських
Пахлава вірменська - рецепт приготування
Пахлава - відомий десерт у багатьох країнах і кухнях світу. А ось як цей десерт готують у вірменській кухні? У цьому вам допоможе розібратися наш
Пахлава азербайджанська
Пахлава азербайджанська - це незвичайно смачне і соковите ласощі, яке сподобатися всім, варто спробувати лише раз. Потім буде вже складно відязикати