Вернуться назад Распечатать

Як приготувати пахлаву?

Як приготувати пахлаву?
Пахлава – смачний десерт, але підходить лише справжнім ласунам, так як його основу складають найтонші шари тіста, наскрізь просочені медом або цукровим сиропом. Різновидів пахлави у народів південно-сходу існує дуже багато і про деякі з них ми поговоримо далі.

Як приготувати медову пахлаву?


Інгредієнти:

  • волоські горіхи - 175 г;

  • фісташки - 95 г;

  • фундук 75 г;

  • хлібна крихта - 45 г;

  • мелена кориця - 1 ч. ложка;

  • щіпка сумаха;

  • вершкове масло - 125 г;

  • листи тесту філо - 9 шт.;

  • цукор - 125 г;

  • мед - 45 мл;

  • рожева вода - 30 мл


  • Приготування
    Волоські горіхи, хлібну крихту, сумах і корицю збийте блендером в крихту. Шар за шаром викладайте в обрану форму листи тесту філо, змащуйте його маслом і посипайте горішками. Коли останній шар тесту буде викладений, змастіть маслом і його, а потім наріжте верхні шари так, щоб утворилися ромбики. Поставте пахлаву випікатися 20 хвилин при 170 градусах. Зваріть сироп з меду, цукру і рожевої води. Залийте отриманим сиропом ще гарячий десерт, дайте йому повністю вбратися і лише потім приступайте до дегустації.

    Як приготувати пахлаву азербайджанською?


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 590 г;

  • дріжджі (сирі) - 20 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • молоко - 195 мл;

  • масло - 160 р.


  • Для начинки:

  • горіхи - 540 г;

  • цукровий пісок - 620 г;

  • вершкове масло - 180 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати тісто на пахлаву, в теплому молоці з маслом розчиніть дріжджі, а вже потім додайте в розчин інші складові. Замісивши тісто, дайте йому підійти, збільшившись вдвічі. Тісто розділіть на 9 порцій і розкачайте кожну в тонкий лист. Викладаючи листи на деко, пересипайте кожен начинкою з подрібнених з 540 г цукру горіхів. Випікайте пахлаву в розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин, потім полийте сиропом з підігрітої суміші залишився цукру і масла.

    Як приготувати медову пахлаву кримську?


    Інгредієнти:

  • молоко - 260 мл;

  • вершкове масло - 55 г;

  • сода - 1/4 ч. ложки;

  • сметана - 55 мл;
  • Як приготувати пахлаву?

  • борошно - 480 м;

  • цукровий пісок - 480 м;

  • олія для смаження.


  • Приготування
    Розчин теплого молока з вершковим маслом з'єднайте зі сметаною, борошном і содою. Отримане тісто розділіть на невеликі порції і розкачайте в тонкі пласти. Кожен пласт скрутіть в рулет, а потім наріжте під кутом на шматки 4-5 см завтовшки. Обсмажуйте пахлаву в розігрітій олії до рум'янцю, а перед подачею полийте сиропом, звареним з 480 г цукру і 190 мл води.