Пахлава – смачний десерт, але підходить лише справжнім ласунам, так як його основу складають найтонші шари тіста, наскрізь просочені медом або цукровим сиропом. Різновидів пахлави у народів південно-сходу існує дуже багато і про деякі з них ми поговоримо далі.
Як приготувати медову пахлаву?
Інгредієнти: волоські горіхи - 175 г; фісташки - 95 г; фундук 75 г; хлібна крихта - 45 г; мелена кориця - 1 ч. ложка; щіпка сумаха; вершкове масло - 125 г; листи тесту філо - 9 шт.; цукор - 125 г; мед - 45 мл; рожева вода - 30 мл Приготування Волоські горіхи, хлібну крихту, сумах і корицю збийте блендером в крихту. Шар за шаром викладайте в обрану форму листи тесту філо, змащуйте його маслом і посипайте горішками. Коли останній шар тесту буде викладений, змастіть маслом і його, а потім наріжте верхні шари так, щоб утворилися ромбики. Поставте пахлаву випікатися 20 хвилин при 170 градусах. Зваріть сироп з меду, цукру і рожевої води. Залийте отриманим сиропом ще гарячий десерт, дайте йому повністю вбратися і лише потім приступайте до дегустації.
Як приготувати пахлаву азербайджанською?
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 590 г; дріжджі (сирі) - 20 г; яйця - 3 шт.; молоко - 195 мл; масло - 160 р. Для начинки:
горіхи - 540 г; цукровий пісок - 620 г; вершкове масло - 180 р. Приготування Перед тим, як приготувати тісто на пахлаву, в теплому молоці з маслом розчиніть дріжджі, а вже потім додайте в розчин інші складові. Замісивши тісто, дайте йому підійти, збільшившись вдвічі. Тісто розділіть на 9 порцій і розкачайте кожну в тонкий лист. Викладаючи листи на деко, пересипайте кожен начинкою з подрібнених з 540 г цукру горіхів. Випікайте пахлаву в розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин, потім полийте сиропом з підігрітої суміші залишився цукру і масла.
Як приготувати медову пахлаву кримську?
Інгредієнти: молоко - 260 мл; вершкове масло - 55 г; сода - 1/4 ч. ложки; сметана - 55 мл; борошно - 480 м; цукровий пісок - 480 м; олія для смаження. Приготування Розчин теплого молока з вершковим маслом з'єднайте зі сметаною, борошном і содою. Отримане тісто розділіть на невеликі порції і розкачайте в тонкі пласти. Кожен пласт скрутіть в рулет, а потім наріжте під кутом на шматки 4-5 см завтовшки. Обсмажуйте пахлаву в розігрітій олії до рум'янцю, а перед подачею полийте сиропом, звареним з 480 г цукру і 190 мл води.