Сочевичний суп по-турецьки – рецепт
Турецька кухня відома багатством і різноманітністю гострих і пряних смаки в стравах, а тому, якщо ви шукаєте рецепт здатний наситити і зігріти в холоди, то саме турецькі страви повинні припасти вам до смаку. Нижче ми розберемо рецепт сочевичного супу по-турецьки – яскравого, багатого білком страви.
Почнемо з класичного варіанту сочевичного супу, який, крім самої червоної сочевиці, включає в свій склад томати, м'яту та інші крупи – рис і булгур.
Інгредієнти:
сочевиця - 1 /2 ст.;
булгур, рис - по 1/4 ст.;
вершкове масло - 75 г;
ріпчаста цибуля - 115 г;
часникові зубчики - 2 шт.;
томати - 165 г;
томатна паста - 45 г;
курячий бульйон - 22 л;
сушена м'ята - 1 ст. ложка;
паприка - 1 ст. ложка;
кайенский перець - за смаком.
Приготування
Спасеруйте ріпчасту цибулю і змішати його з пюрированным часником. Коли останній пустить свій аромат, додайте кубики томатів і томатну пасту. Томати повинні розійтися в пюре – це стане знаком для додавання спецій: сушеної м'яти, паприки, перцю і солі. Влийте рідину і додати булгур з рисом. Коли бульйон дійде до кипіння, зменшіть жар і залиште варитися суп до розм'якшення зерен рису і булгуру.
Ще один варіант турецького супу більше годиться для подачі влітку, оскільки він володіє дивно освіжаючим смаком завдяки наявності лимонного соку, кмину і зелені.
Інгредієнти:
червона сочевиця - 390 г;
червоний цибуля - 115 г;
часникові зубки - 3 шт.;
томати - 380 г;
морква - 260 г;
солодкий перець - 115 г;
жменя зелені петрушки;
кмин - 1 ч. ложка;
паприка - 1 ст. ложка;
сік одного лимона.
Приготування
Перед тим, як приготувати сочевичний суп, сполосніть сочевицю. Приготуйте овочеву пасеровку з півкілець цибулі, тертої моркви і соломки солодкого перцю. Коли овочі стануть м'якими, змішайте їх з томатами і дочекайтеся, коли останні перетворяться на пюре. Перед додаванням томатів плоди можна обшпарити і зняти з них шкірку. Приправте томатне пюре паприкою, кмином, додайте лимонний сік, щедру пучку солі і всипте сочевицю. Залийте вміст каструлі трьома літрами води і залиште варитися до розм'якшення сочевиці. Потім суп можна подавати відразу, доповнивши зеленню, сметаною і дрібкою паприки, а можна приготувати сочевичний суп-пюре по-турецьки, збивши вміст каструлі блендером до однорідності.
Сочевичний суп по-турецьки
Почнемо з класичного варіанту сочевичного супу, який, крім самої червоної сочевиці, включає в свій склад томати, м'яту та інші крупи – рис і булгур.
Інгредієнти:
Приготування
Спасеруйте ріпчасту цибулю і змішати його з пюрированным часником. Коли останній пустить свій аромат, додайте кубики томатів і томатну пасту. Томати повинні розійтися в пюре – це стане знаком для додавання спецій: сушеної м'яти, паприки, перцю і солі. Влийте рідину і додати булгур з рисом. Коли бульйон дійде до кипіння, зменшіть жар і залиште варитися суп до розм'якшення зерен рису і булгуру.
Як приготувати сочевичний суп по-турецьки з томатами?
Ще один варіант турецького супу більше годиться для подачі влітку, оскільки він володіє дивно освіжаючим смаком завдяки наявності лимонного соку, кмину і зелені.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати сочевичний суп, сполосніть сочевицю. Приготуйте овочеву пасеровку з півкілець цибулі, тертої моркви і соломки солодкого перцю. Коли овочі стануть м'якими, змішайте їх з томатами і дочекайтеся, коли останні перетворяться на пюре. Перед додаванням томатів плоди можна обшпарити і зняти з них шкірку. Приправте томатне пюре паприкою, кмином, додайте лимонний сік, щедру пучку солі і всипте сочевицю. Залийте вміст каструлі трьома літрами води і залиште варитися до розм'якшення сочевиці. Потім суп можна подавати відразу, доповнивши зеленню, сметаною і дрібкою паприки, а можна приготувати сочевичний суп-пюре по-турецьки, збивши вміст каструлі блендером до однорідності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирний суп з фрикадельками
У цій статті пропонуємо приготувати всім відомий простий суп з фрикадельками. Однак, модифікуємо її трохи на французький манер. Зробимо його на
Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?
Смачний і досить простий рецепт гуляшу представлений у цій статті. В даному блюді особливе значення має пікантна підлива, яка з'являється в процесі
Овочеве рагу з кабачками і м'ясом
Кабачки - це, мабуть, самий універсальний овоч, який поєднується практично з будь-якими продуктами. Кращий спосіб переконатися в цьому - приготувати
Овочеве рагу з фаршем
Овочеве рагу - цілком самодостатня страва. Але якщо додати до складу фарш з м'яса, в підсумку вийде ситне і зігріваючий гаряче. Доповніть склад
Сочевичний суп - рецепт
З рецептом сочевичного супу, батьківщиною якого є Туреччина пов'язано безліч повір'їв і легенд. До всього іншого це, здавалося б, просте страву, є
Суп з червоної сочевиці
Сочевиця не тільки корисний, але і смачний продукт. Найчастіше з сочевиці готують супи. Особливо люблять таке перше блюдо вегетаріанці, тому що