Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сочевичний суп по-турецьки – рецепт

Сочевичний суп по-турецьки – рецепт

31-01-2016, 16:55
885
Сочевичний суп по-турецьки – рецепт
Турецька кухня відома багатством і різноманітністю гострих і пряних смаки в стравах, а тому, якщо ви шукаєте рецепт здатний наситити і зігріти в холоди, то саме турецькі страви повинні припасти вам до смаку. Нижче ми розберемо рецепт сочевичного супу по-турецьки – яскравого, багатого білком страви.

Сочевичний суп по-турецьки


Почнемо з класичного варіанту сочевичного супу, який, крім самої червоної сочевиці, включає в свій склад томати, м'яту та інші крупи – рис і булгур.
Інгредієнти:

  • сочевиця - 1 /2 ст.;

  • булгур, рис - по 1/4 ст.;

  • вершкове масло - 75 г;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • томати - 165 г;

  • томатна паста - 45 г;

  • курячий бульйон - 22 л;

  • сушена м'ята - 1 ст. ложка;

  • паприка - 1 ст. ложка;

  • кайенский перець - за смаком.


  • Приготування
    Спасеруйте ріпчасту цибулю і змішати його з пюрированным часником. Коли останній пустить свій аромат, додайте кубики томатів і томатну пасту. Томати повинні розійтися в пюре – це стане знаком для додавання спецій: сушеної м'яти, паприки, перцю і солі. Влийте рідину і додати булгур з рисом. Коли бульйон дійде до кипіння, зменшіть жар і залиште варитися суп до розм'якшення зерен рису і булгуру.

    Як приготувати сочевичний суп по-турецьки з томатами?


    Ще один варіант турецького супу більше годиться для подачі влітку, оскільки він володіє дивно освіжаючим смаком завдяки наявності лимонного соку, кмину і зелені.
    Інгредієнти:

  • червона сочевиця - 390 г;

  • червоний цибуля - 115 г;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • томати - 380 г;

  • морква - 260 г;

  • солодкий перець - 115 г;

  • жменя зелені петрушки;

  • кмин - 1 ч. ложка;

  • паприка - 1 ст. ложка;

  • сік одного лимона.
  • Сочевичний суп по-турецьки – рецепт


    Приготування
    Перед тим, як приготувати сочевичний суп, сполосніть сочевицю. Приготуйте овочеву пасеровку з півкілець цибулі, тертої моркви і соломки солодкого перцю. Коли овочі стануть м'якими, змішайте їх з томатами і дочекайтеся, коли останні перетворяться на пюре. Перед додаванням томатів плоди можна обшпарити і зняти з них шкірку. Приправте томатне пюре паприкою, кмином, додайте лимонний сік, щедру пучку солі і всипте сочевицю. Залийте вміст каструлі трьома літрами води і залиште варитися до розм'якшення сочевиці. Потім суп можна подавати відразу, доповнивши зеленню, сметаною і дрібкою паприки, а можна приготувати сочевичний суп-пюре по-турецьки, збивши вміст каструлі блендером до однорідності.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сирний суп з фрикадельками
    Сирний суп з фрикадельками
    У цій статті пропонуємо приготувати всім відомий простий суп з фрикадельками. Однак, модифікуємо її трохи на французький манер. Зробимо його на
    Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?
    Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?
    Смачний і досить простий рецепт гуляшу представлений у цій статті. В даному блюді особливе значення має пікантна підлива, яка з'являється в процесі
    Овочеве рагу з кабачками і м'ясом
    Овочеве рагу з кабачками і м'ясом
    Кабачки - це, мабуть, самий універсальний овоч, який поєднується практично з будь-якими продуктами. Кращий спосіб переконатися в цьому - приготувати
    Овочеве рагу з фаршем
    Овочеве рагу з фаршем
    Овочеве рагу - цілком самодостатня страва. Але якщо додати до складу фарш з м'яса, в підсумку вийде ситне і зігріваючий гаряче. Доповніть склад
    Сочевичний суп - рецепт
    Сочевичний суп - рецепт
    З рецептом сочевичного супу, батьківщиною якого є Туреччина пов'язано безліч повір'їв і легенд. До всього іншого це, здавалося б, просте страву, є
    Суп з червоної сочевиці
    Суп з червоної сочевиці
    Сочевиця не тільки корисний, але і смачний продукт. Найчастіше з сочевиці готують супи. Особливо люблять таке перше блюдо вегетаріанці, тому що