Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сочевичний суп - рецепт

Сочевичний суп - рецепт

26-03-2015, 19:02
796
Сочевичний суп - рецепт
Походження рецепта сочевичного супу пов'язано з однією легендою про дивовижно красивій дівчині Езо, яку насильно видали заміж і змусили покинути батьківщину. У пам'ять про свою матір, за якою дівчина дуже сумувала, нею і був придуманий суп із сочевиці. В даний час в Туреччині сочевичний суп традиційно готуватися прямо перед весіллям.

Рецепт сочевичного супу по турецьки


Інгредієнти:

  • 4 ст. л. олії;

  • 2 дрібно нарізані цибулини;

  • 1 склянку промитої червоної сочевиці;

  • 1 ч. л. паприки;

  • 2 ст. л. томатної пасти;

  • 1/2 склянки пшениці булгур;

  • 2 л овочевого або яловичого бульйону;

  • 1 ст. л. сухого листя м'яти;

  • 1/8 ч. л. каєнського або червоного перцю;

  • Гарнір: скибочки лимона і кілька свіжих листя м'яти.


  • Розігрійте масло у великій каструлі і обсмажте цибулю на повільному вогні, поки він не стане золотистим - близько 15 хвилин. Додайте паприку, сочевицю, булгур і підсмажуйте 2-3 хвилини. Тепер додайте томатну пасту, бульйон, і гострий перець, доведіть до кипіння і варіть до м'якості близько години.
    Коли все готово, розкришите м'яту між долонями і додайте в суп. Перемішайте і зніміть суп з вогню. Дайте настоятися 10-15 хвилин, потім розлийте по тарілках, додавши в кожну часточку лимона і листя свіжої м'яти, і насолоджуйтеся сочевичним супом по турецьки, приготованим за традиційним рецептом.

    Рецепт сочевичного супу пюре


    Інгредієнти:

  • 1 склянку помаранчевий або червоної сочевиці;

  • 1/2 склянки рису;

  • 2 нарізані цибулини;

  • 2 нарізані моркви;

  • 4 ст. л. пшеничного борошна;

  • 150 г вершків;

  • 1 ч. л. кмину;

  • 1 ч. л. куркуми;

  • 2 ч. л. солі;

  • 1/2 ч. л. меленого чорного перцю;

  • 1 ч. л. мелених насіння коріандру;

  • 4 ст. л. оливкової олії;

  • 2 л води;

  • 1 лимон;

  • 1 пучок нарізаної петрушки.


  • У велику каструлю налити 2 літри води і киньте в неї чечевицю, рис і 1 чайну ложку солі. Варіть все це на слабкому вогні протягом 40 хвилин. У сковорідку, додайте оливкову олію і цибулю і обсмажуйте цибулю протягом 5 хвилин. Потім покладіть моркву і готуйте ще 3 хвилини.
    Сочевичний суп - рецепт
    Слідом за тим додайте борошно пшеничне і підсмажуйте її до золотистого кольору і, нарешті, влийте вершки і підігрійте, не доводячи до кипіння. Додайте цю суміш у каструлю із сочевичним супом, всипте 1 чайну ложку солі, куркуму, кмин, коріандр, чорний перець і варіть ще 15 хвилин. Подавайте суп до столу, окропивши лимонним соком і прикрасивши гілочкою петрушки і грінками.
    Дотримуючись рецептом сочевичний суп пюре зазвичай подається гарячим.
    В рецепт сочевичного супу можна замість червоної сочевиці використовувати зелену, а також включати інші овочі, такі як морква, картопля, селера, петрушка і цибуля.
    Довіряйте своїй інтуїції і своєму смаку і, можливо, ви створите свій кулінарний шедевр.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Дієтичні супи
    Дієтичні супи
    Якщо прочитавши назву цієї статті, ви подумали, що в ній піде мова про яку-небудь дієті - ви опинитеся неправі, адже дієтичні супи входять в раціон
    Грибний суп з перловкою
    Грибний суп з перловкою
    Сучасні господині вже не так часто варять супи з перловкою, як це робили їхні мами і бабусі. А дарма, адже супи з перловкою і грибами, наприклад, не
    Як готувати гороховий суп?
    Як готувати гороховий суп?
    Супи з бобових, у тому числі і гороху, вміли готувати ще до нашої ери. Тим не менш, сказати, що ще з тих часів рецепт залишився незмінний не можна,
    Суп солянка з ковбасою
    Суп солянка з ковбасою
    Суп солянка, рецепт якого привезли нам до нас з Азії, настільки припав до столу нашим співвітчизникам, що став по праву вважатися традиційним першим
    Суп з сьомги - рецепт
    Суп з сьомги - рецепт
    Любителям такої корисної червоної риби, як сьомга, припадуть до смаку оригінальні супи, основним інгредієнтом яких як раз і є цей продукт. Ми
    Суп з червоної сочевиці
    Суп з червоної сочевиці
    Сочевиця не тільки корисний, але і смачний продукт. Найчастіше з сочевиці готують супи. Особливо люблять таке перше блюдо вегетаріанці, тому що