Сочевичний суп - рецепт
Походження рецепта сочевичного супу пов'язано з однією легендою про дивовижно красивій дівчині Езо, яку насильно видали заміж і змусили покинути батьківщину. У пам'ять про свою матір, за якою дівчина дуже сумувала, нею і був придуманий суп із сочевиці. В даний час в Туреччині сочевичний суп традиційно готуватися прямо перед весіллям.
Інгредієнти:
4 ст. л. олії;
2 дрібно нарізані цибулини;
1 склянку промитої червоної сочевиці;
1 ч. л. паприки;
2 ст. л. томатної пасти;
1/2 склянки пшениці булгур;
2 л овочевого або яловичого бульйону;
1 ст. л. сухого листя м'яти;
1/8 ч. л. каєнського або червоного перцю;
Гарнір: скибочки лимона і кілька свіжих листя м'яти.
Розігрійте масло у великій каструлі і обсмажте цибулю на повільному вогні, поки він не стане золотистим - близько 15 хвилин. Додайте паприку, сочевицю, булгур і підсмажуйте 2-3 хвилини. Тепер додайте томатну пасту, бульйон, і гострий перець, доведіть до кипіння і варіть до м'якості близько години.
Коли все готово, розкришите м'яту між долонями і додайте в суп. Перемішайте і зніміть суп з вогню. Дайте настоятися 10-15 хвилин, потім розлийте по тарілках, додавши в кожну часточку лимона і листя свіжої м'яти, і насолоджуйтеся сочевичним супом по турецьки, приготованим за традиційним рецептом.
Інгредієнти:
1 склянку помаранчевий або червоної сочевиці;
1/2 склянки рису;
2 нарізані цибулини;
2 нарізані моркви;
4 ст. л. пшеничного борошна;
150 г вершків;
1 ч. л. кмину;
1 ч. л. куркуми;
2 ч. л. солі;
1/2 ч. л. меленого чорного перцю;
1 ч. л. мелених насіння коріандру;
4 ст. л. оливкової олії;
2 л води;
1 лимон;
1 пучок нарізаної петрушки.
У велику каструлю налити 2 літри води і киньте в неї чечевицю, рис і 1 чайну ложку солі. Варіть все це на слабкому вогні протягом 40 хвилин. У сковорідку, додайте оливкову олію і цибулю і обсмажуйте цибулю протягом 5 хвилин. Потім покладіть моркву і готуйте ще 3 хвилини. Слідом за тим додайте борошно пшеничне і підсмажуйте її до золотистого кольору і, нарешті, влийте вершки і підігрійте, не доводячи до кипіння. Додайте цю суміш у каструлю із сочевичним супом, всипте 1 чайну ложку солі, куркуму, кмин, коріандр, чорний перець і варіть ще 15 хвилин. Подавайте суп до столу, окропивши лимонним соком і прикрасивши гілочкою петрушки і грінками.
Дотримуючись рецептом сочевичний суп пюре зазвичай подається гарячим.
В рецепт сочевичного супу можна замість червоної сочевиці використовувати зелену, а також включати інші овочі, такі як морква, картопля, селера, петрушка і цибуля.
Довіряйте своїй інтуїції і своєму смаку і, можливо, ви створите свій кулінарний шедевр.
Рецепт сочевичного супу по турецьки
Інгредієнти:
Розігрійте масло у великій каструлі і обсмажте цибулю на повільному вогні, поки він не стане золотистим - близько 15 хвилин. Додайте паприку, сочевицю, булгур і підсмажуйте 2-3 хвилини. Тепер додайте томатну пасту, бульйон, і гострий перець, доведіть до кипіння і варіть до м'якості близько години.
Коли все готово, розкришите м'яту між долонями і додайте в суп. Перемішайте і зніміть суп з вогню. Дайте настоятися 10-15 хвилин, потім розлийте по тарілках, додавши в кожну часточку лимона і листя свіжої м'яти, і насолоджуйтеся сочевичним супом по турецьки, приготованим за традиційним рецептом.
Рецепт сочевичного супу пюре
Інгредієнти:
У велику каструлю налити 2 літри води і киньте в неї чечевицю, рис і 1 чайну ложку солі. Варіть все це на слабкому вогні протягом 40 хвилин. У сковорідку, додайте оливкову олію і цибулю і обсмажуйте цибулю протягом 5 хвилин. Потім покладіть моркву і готуйте ще 3 хвилини. Слідом за тим додайте борошно пшеничне і підсмажуйте її до золотистого кольору і, нарешті, влийте вершки і підігрійте, не доводячи до кипіння. Додайте цю суміш у каструлю із сочевичним супом, всипте 1 чайну ложку солі, куркуму, кмин, коріандр, чорний перець і варіть ще 15 хвилин. Подавайте суп до столу, окропивши лимонним соком і прикрасивши гілочкою петрушки і грінками.
Дотримуючись рецептом сочевичний суп пюре зазвичай подається гарячим.
В рецепт сочевичного супу можна замість червоної сочевиці використовувати зелену, а також включати інші овочі, такі як морква, картопля, селера, петрушка і цибуля.
Довіряйте своїй інтуїції і своєму смаку і, можливо, ви створите свій кулінарний шедевр.
Рекомендуємо добрі рецепти
Дієтичні супи
Якщо прочитавши назву цієї статті, ви подумали, що в ній піде мова про яку-небудь дієті - ви опинитеся неправі, адже дієтичні супи входять в раціон
Грибний суп з перловкою
Сучасні господині вже не так часто варять супи з перловкою, як це робили їхні мами і бабусі. А дарма, адже супи з перловкою і грибами, наприклад, не
Як готувати гороховий суп?
Супи з бобових, у тому числі і гороху, вміли готувати ще до нашої ери. Тим не менш, сказати, що ще з тих часів рецепт залишився незмінний не можна,
Суп солянка з ковбасою
Суп солянка, рецепт якого привезли нам до нас з Азії, настільки припав до столу нашим співвітчизникам, що став по праву вважатися традиційним першим
Суп з сьомги - рецепт
Любителям такої корисної червоної риби, як сьомга, припадуть до смаку оригінальні супи, основним інгредієнтом яких як раз і є цей продукт. Ми
Суп з червоної сочевиці
Сочевиця не тільки корисний, але і смачний продукт. Найчастіше з сочевиці готують супи. Особливо люблять таке перше блюдо вегетаріанці, тому що