Дієтичні супи

Легкий дієтичний курячий суп
Для приготування дієтичного курячого супу вам будуть потрібні наступні інгредієнти:
У великій каструлі розігрійте на середньому вогні масло. Додайте пастернак, селера, ріпу, болгарський перець, часник, сіль і кайенский перець. Помішуйте їх близько 15 хвилин. Тепер додайте заздалегідь приготований бульйон і варену курку, морква, брокколі, цибуля, лимонний сік і кріп. Доведіть до кипіння і, зменшивши вогонь, варіть ще 5 хвилин. Після чого дієтичний курячий суп можна подавати до столу, прикрасивши гілочкою петрушки.
Як зварити грибний дієтичний суп?
Грибний дієтичний суп можна приготувати з одного виду грибів, а можна комбінувати кілька сортів. Гриби містять велику кількість вітамінів і мінералів, особливо селену, який необхідний для запобігання таких захворювань, як рак товстої кишки.
Інгредієнти:
Промийте гриби і витріть їх чистим кухонним рушником, щоб видалити залишився пісок.

Додайте за смаком сіль, мускатний горіх, перець і подавайте грибний дієтичний суп до столу, прикрасивши грінками і зеленою цибулею.
Рецепт дієтичного супу пюре з гарбуза
А тепер ми розповімо, як зварити легкий дієтичний суп з гарбуза.
Цей суп поєднує в собі чудові смачні аромати Середземного моря зі свіжими інгредієнтами і надихаючими спеціями. Його можна подати з грінками.
Інгредієнти
Розріжте гарбуз навпіл, вийміть насіння, загорніть алюмінієвою фольгою і покладіть на деко. Запікайте в розігрітій до 400 градусів духовці протягом 45 хвилин. Після того, як гарбуз запечеться, вийміть м'якоть ложкою.
В каструлю, поставлену на середній вогонь, додайте оливкову олію, цибулю, моркву, селеру і шавлія і обсмажуйте протягом 5 хвилин. Потім додайте 3 склянки води (або 3 склянки бульйону) і варіть 15 хвилин на середньому вогні.

Для наступного кроку вам знадобитися блендер або кухонний комбайн: всі приготовані овочі і запечену гарбуз подрібніть до однорідної маси, а потім додайте вийшло пюре в каструлю, влийте 2 склянки води або бульйону і варіть на середньому вогні. На цьому етапі ви можете додати картопляне пюре або картопляні пластівці, якщо хочете, щоб суп був більш густим. Приправте суп кмином, коріандром, корицею, куркумою, імбиром, мускатним горіхом, цукром, сіллю і варіть 10 хвилин. Подавайте на стіл, прикрасивши підсмаженими грінками, насінням соняшника чи гарбуза.
Навчіться готувати дієтичні супи з овочів, і вони неодмінно підуть на користь вам і вашій родині.
Рекомендуємо добрі рецепти

Суп на курячому бульйоні
Багато господинь, побачивши в магазині або на ринку хорошу бульйонну курку, обов'язково придбають її і при нагоді приготують відмінний курячий

Грибний суп з перловкою
Сучасні господині вже не так часто варять супи з перловкою, як це робили їхні мами і бабусі. А дарма, адже супи з перловкою і грибами, наприклад, не

Як готувати гороховий суп?
Супи з бобових, у тому числі і гороху, вміли готувати ще до нашої ери. Тим не менш, сказати, що ще з тих часів рецепт залишився незмінний не можна,

Суп з сьомги - рецепт
Любителям такої корисної червоної риби, як сьомга, припадуть до смаку оригінальні супи, основним інгредієнтом яких як раз і є цей продукт. Ми

Сочевичний суп - рецепт
З рецептом сочевичного супу, батьківщиною якого є Туреччина пов'язано безліч повір'їв і легенд. До всього іншого це, здавалося б, просте страву, є

Суп з індички - рецепт
Багато людей стежать за своєю фігурою, а тому їжу вони вибирають дуже прискіпливо. Наприклад, не всі їдять супи на бульйонах, адже, як правило, вони