Дієтичні супи

Дієтичні супи
Дієтичні супи - відмінний вихід для зайнятої господині. Адже час, який ви присвятіть цьому страви, зазвичай займає не більше 30 хвилин. Пропонуємо вам спробувати кілька рецептів дієтичних супів, які заощадять ваш час і принесуть незамінну користь для здоров'я. А як приготувати дієтичні супи ви дізнаєтеся, прочитавши наше керівництво.

Легкий дієтичний курячий суп


Для приготування дієтичного курячого супу вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • 2 ст. л. олії, краще всього, якщо ви використовуєте оливкова;

  • 4 пастернака;

  • 4 гілочки селери;

  • 1 ріпа;

  • 1 очищений від насіння і нарізаний болгарський перець;

  • 1 ст. л. дрібно нарізаного часнику;

  • 1/2 ч. л. каєнського перцю;

  • 2 ч. л. солі;

  • 25 літра курячого бульйону;

  • 500 г вареного курячого м'яса;

  • 1 морква;

  • 100 г брокколі;

  • 10 г нарізаного свіжого кропу або 1 ст. л. сухого кропу;

  • 1/4 склянки свіжовичавленого лимонного соку;

  • 1 нарізана цибулина.


  • У великій каструлі розігрійте на середньому вогні масло. Додайте пастернак, селера, ріпу, болгарський перець, часник, сіль і кайенский перець. Помішуйте їх близько 15 хвилин. Тепер додайте заздалегідь приготований бульйон і варену курку, морква, брокколі, цибуля, лимонний сік і кріп. Доведіть до кипіння і, зменшивши вогонь, варіть ще 5 хвилин. Після чого дієтичний курячий суп можна подавати до столу, прикрасивши гілочкою петрушки.

    Як зварити грибний дієтичний суп?


    Грибний дієтичний суп можна приготувати з одного виду грибів, а можна комбінувати кілька сортів. Гриби містять велику кількість вітамінів і мінералів, особливо селену, який необхідний для запобігання таких захворювань, як рак товстої кишки.
    Інгредієнти:

  • 500 г грибів;

  • 4 ст. л. олії;

  • 4 подрібнені цибулини-шалот;

  • 2 ч. л. мускатного горіха;

  • 1 ч. л. свіжого листя чебрецю;

  • 1/2 ч. л. перцю;

  • 1 ч. л. солі;

  • 1/4 склянки борошна;

  • 150 г сухого білого вина;

  • 1 літр курячого бульйону;

  • 1 склянку молока.


  • Промийте гриби і витріть їх чистим кухонним рушником, щоб видалити залишився пісок.
    Дієтичні супи
    Якщо вони великі, наріжте капелюшки і ніжки на дрібні шматочки, якщо дрібні - розріжте навпіл. Розтопіть в каструлі масло, додайте нарізані гриби, цибулю-шалот, листя чебрецю, сіль, перець і перемішайте, щоб об'єднати всі компоненти. Гасіть, часто помішуючи 10 хвилин, поки гриби не придбають коричневий колір. Додайте борошно і ретельно розмішайте. Влийте біле вино і перемішуйте протягом 2 хвилин, очищаючи дно каструлі. І, нарешті, додайте заздалегідь приготований курячий бульйон і молоко. Варіть на повільному вогні 10 хвилин.
    Додайте за смаком сіль, мускатний горіх, перець і подавайте грибний дієтичний суп до столу, прикрасивши грінками і зеленою цибулею.


    Рецепт дієтичного супу пюре з гарбуза


    А тепер ми розповімо, як зварити легкий дієтичний суп з гарбуза.
    Цей суп поєднує в собі чудові смачні аромати Середземного моря зі свіжими інгредієнтами і надихаючими спеціями. Його можна подати з грінками.
    Інгредієнти

  • 500 г свіжого гарбуза;

  • 400 г нарізаної моркви;

  • 200 г нарізаного селери;

  • 150 г нарізаної цибулі;

  • 1 нарізаний болгарський перець;

  • 150 р заздалегідь приготованого картопляного пюре або картопляних пластівців (використовується для додання густоти супу, якщо це необхідно);

  • 1 ч. л. кмину;

  • 1 ч. л. меленого коріандру;

  • 1/4 ч. л. куркуми;

  • 1/4 ч. л. мускатного горіха;

  • 1/4 ч. л. меленого імбиру;

  • 1/2 ч. л. кориці;

  • 2-3 ст. л. цукру;

  • 1/2 ч. л. солі;

  • 3 ст. л. оливкової олії;

  • підсмажене насіння соняшнику для гарніру;

  • грінки для гарніру;

  • 1 літр води або бульйону.


  • Розріжте гарбуз навпіл, вийміть насіння, загорніть алюмінієвою фольгою і покладіть на деко. Запікайте в розігрітій до 400 градусів духовці протягом 45 хвилин. Після того, як гарбуз запечеться, вийміть м'якоть ложкою.
    В каструлю, поставлену на середній вогонь, додайте оливкову олію, цибулю, моркву, селеру і шавлія і обсмажуйте протягом 5 хвилин. Потім додайте 3 склянки води (або 3 склянки бульйону) і варіть 15 хвилин на середньому вогні.
    Дієтичні супи

    Для наступного кроку вам знадобитися блендер або кухонний комбайн: всі приготовані овочі і запечену гарбуз подрібніть до однорідної маси, а потім додайте вийшло пюре в каструлю, влийте 2 склянки води або бульйону і варіть на середньому вогні. На цьому етапі ви можете додати картопляне пюре або картопляні пластівці, якщо хочете, щоб суп був більш густим. Приправте суп кмином, коріандром, корицею, куркумою, імбиром, мускатним горіхом, цукром, сіллю і варіть 10 хвилин. Подавайте на стіл, прикрасивши підсмаженими грінками, насінням соняшника чи гарбуза.
    Навчіться готувати дієтичні супи з овочів, і вони неодмінно підуть на користь вам і вашій родині.
    Додав: admin | 26-03-2015, 19:05
    Переглядів: 574