» » Як готувати гороховий суп?

Як готувати гороховий суп?

Як готувати гороховий суп?
Про гороховому супі було відомо ще з давніх-давен, оскільки він згадується в Аристофана а, відповідно до цього джерела, греки і римляни вирощували бобові близько 500 до 400 р. до н. е. Вже в ті часи афінські господині знали, як приготувати смачний і поживний горохових суп, і згодом це блюдо стало частиною кухні багатьох культур. Давайте ж і ми дізнаємося, як все-таки правильно готувати гороховий суп.

Як приготувати гороховий суп з копченостями?


Інгредієнти:

  • 3 ст. л. оливкової олії;

  • 2 нарізані цибулини;

  • 50 г нарізаної селери;

  • 1 нарізаний кубиками болгарський перець;

  • сіль і перець;

  • 2 копчені ноги індички;

  • 10 г букета гарні;

  • 3 літри води;

  • 500 г гороху, замоченого на ніч;

  • 1 ч. л. каєнського перцю;

  • гострий соус Луїзіана (за смаком).



  • Для заправки:

  • 2 ст. л. оливкової олії;

  • 1 нарізана цибулина;

  • 2 зубчики подрібненого часнику;

  • 1 пучок зелені, стебла видалити і нарізати упоперек соломкою;

  • сіль;

  • червоний перець за смаком;

  • 1 стакан курячого бульйону або води.


  • У великій каструлі розігрійте оливкову олію, додайте цибулю, селеру і болгарський перець, обсмажте до м'якості. Приправте сіллю і перцем. Додайте ноги індички, букет гарні і воду, і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть близько 2 годин, поки м'ясо не стане ніжним, видаляючи піну, яка піднімається на поверхню. Якщо рідини зменшується занадто багато, додавайте воду в міру необхідності.
    Як готувати гороховий суп можна зрозуміти вже в процесі приготування бульйону - ідеальним результатом є чистий і прозорий бульйон.
    Додайте горох, кайенский перець і гострий соус і продовжуйте готувати гороховий суп на повільному вогні. Не забувайте видаляти піну і варіть, поки горох не стане м'яким, близько 40 хвилин. Видаліть ногу індички з каструлі і, коли м'ясо досить охолоне - відокремте його від кісток. М'ясо використовуйте як гарнір для супу.
    Поки кипить суп, нагрійте 2 столові ложки оливкової олії на сковороді, додайте подрібнені цибулю і часник. Коли цибуля і часник не стануть м'якими і ароматними, додайте зелень і приправити подрібненим червоним перцем і сіллю. Перемішайте зелень і додайте курячий бульйон або воду. Тепер додайте зелень у каструлю і варіть на пару від 8 до 10 хвилин. Видаліть зелень з каструлі використовуючи шумівку.
    Розлийте суп по тарілках і подавайте з копченим м'ясом індички і зеленню.
    Як готувати гороховий суп?

    Як приготувати гороховий суп пюре?


    Якщо ви любите пюре, то з цього рецепту ви дізнаєтеся, як приготувати смачний гороховий суп пюре.
    Інгредієнти:

  • 3 ст. л. вершкового масла;

  • 3 ст. л. борошна;

  • 3/4 ч. л. солі;

  • щіпка білого перцю;

  • 3 склянки молока;

  • 1 літр води;

  • 2 склянки картопляного пюре;

  • 300 г сиру Velveeta;

  • 3 склянки горохового пюре.


  • Як готувати гороховий суп пюре?
    Зробіть білий соус: спочатку розтопіть в каструлі вершкове масло на повільному вогні. Додайте борошно і підсмажуйте близько 1-2 хвилин, після цього додайте сіль, перець, воду і молоко. Постійно помішуйте, поки суміш не загусне. Знімете з вогню, коли з'являться бульбашки. Додайте сир і помішуйте, поки він не розплавиться.
    Додайте картопляне і горохове пюре і перемішуйте до однорідного стану.
    Подавайте до столу, прикрасивши грінками і гілочками петрушки.

    Як приготувати гороховий суп з куркою?


    Гороховий суп, як і багато супи, має гнучкий список інгредієнтів:

  • 500 г подрібненого зеленого горошку;

  • 4 стебла нарізаного кубиками цибулі-порею;

  • 2 ст. л. оливкової олії;

  • 2 літра курячого бульйону;

  • 2 ст. л. нарізаного свіжого чебрецю;

  • цедра одного лимона;

  • сік одного лимона;

  • сіль і перець.


  • Як готувати гороховий суп?

    Нагрійте 2 столові ложки оливкової олії у великій каструлі. Додайте цибулю-порей і варіть на середньому вогні близько 5 хвилин.
    Додайте в каструлю горох і курячий бульйон. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть ще близько 1 години, періодично помішуючи.
    Додайте м'ясо курки і варіть суп протягом 10 хвилин. В цей час наріжте свіжий чебрець.
    Вимкніть вогонь і додайте чебрець, цедру і сік лимона. Додайте за смаком сіль і перець.
    Суп готовий! Насолоджуйтесь!
    Додав: admin | 26-03-2015, 19:02
    Переглядів: 553