Про гороховому супі було відомо ще з давніх-давен, оскільки він згадується в Аристофана а, відповідно до цього джерела, греки і римляни вирощували бобові близько 500 до 400 р. до н. е. Вже в ті часи афінські господині знали, як приготувати смачний і поживний горохових суп, і згодом це блюдо стало частиною кухні багатьох культур. Давайте ж і ми дізнаємося, як все-таки правильно готувати гороховий суп.
Як приготувати гороховий суп з копченостями?
Інгредієнти:
3 ст. л. оливкової олії; 2 нарізані цибулини; 50 г нарізаної селери; 1 нарізаний кубиками болгарський перець; сіль і перець; 2 копчені ноги індички; 10 г букета гарні; 3 літри води; 500 г гороху, замоченого на ніч; 1 ч. л. каєнського перцю; гострий соус Луїзіана (за смаком). Для заправки:
2 ст. л. оливкової олії; 1 нарізана цибулина; 2 зубчики подрібненого часнику; 1 пучок зелені, стебла видалити і нарізати упоперек соломкою; сіль; червоний перець за смаком; 1 стакан курячого бульйону або води. У великій каструлі розігрійте оливкову олію, додайте цибулю, селеру і болгарський перець, обсмажте до м'якості. Приправте сіллю і перцем. Додайте ноги індички, букет гарні і воду, і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть близько 2 годин, поки м'ясо не стане ніжним, видаляючи піну, яка піднімається на поверхню. Якщо рідини зменшується занадто багато, додавайте воду в міру необхідності.
Як готувати гороховий суп можна зрозуміти вже в процесі приготування бульйону - ідеальним результатом є чистий і прозорий бульйон.
Додайте горох, кайенский перець і гострий соус і продовжуйте готувати гороховий суп на повільному вогні. Не забувайте видаляти піну і варіть, поки горох не стане м'яким, близько 40 хвилин. Видаліть ногу індички з каструлі і, коли м'ясо досить охолоне - відокремте його від кісток. М'ясо використовуйте як гарнір для супу.
Поки кипить суп, нагрійте 2 столові ложки оливкової олії на сковороді, додайте подрібнені цибулю і часник. Коли цибуля і часник не стануть м'якими і ароматними, додайте зелень і приправити подрібненим червоним перцем і сіллю. Перемішайте зелень і додайте курячий бульйон або воду. Тепер додайте зелень у каструлю і варіть на пару від 8 до 10 хвилин. Видаліть зелень з каструлі використовуючи шумівку.
Розлийте суп по тарілках і подавайте з копченим м'ясом індички і зеленню.
Як приготувати гороховий суп пюре?
Якщо ви любите пюре, то з цього рецепту ви дізнаєтеся, як приготувати смачний гороховий суп пюре.
Інгредієнти:
3 ст. л. вершкового масла; 3 ст. л. борошна; 3/4 ч. л. солі; щіпка білого перцю; 3 склянки молока; 1 літр води; 2 склянки картопляного пюре; 300 г сиру Velveeta; 3 склянки горохового пюре. Як готувати гороховий суп пюре?
Зробіть білий соус: спочатку розтопіть в каструлі вершкове масло на повільному вогні. Додайте борошно і підсмажуйте близько 1-2 хвилин, після цього додайте сіль, перець, воду і молоко. Постійно помішуйте, поки суміш не загусне. Знімете з вогню, коли з'являться бульбашки. Додайте сир і помішуйте, поки він не розплавиться.
Додайте картопляне і горохове пюре і перемішуйте до однорідного стану.
Подавайте до столу, прикрасивши грінками і гілочками петрушки.
Як приготувати гороховий суп з куркою?
Гороховий суп, як і багато супи, має гнучкий список інгредієнтів:
500 г подрібненого зеленого горошку; 4 стебла нарізаного кубиками цибулі-порею; 2 ст. л. оливкової олії; 2 літра курячого бульйону; 2 ст. л. нарізаного свіжого чебрецю; цедра одного лимона; сік одного лимона; сіль і перець. Нагрійте 2 столові ложки оливкової олії у великій каструлі. Додайте цибулю-порей і варіть на середньому вогні близько 5 хвилин.
Додайте в каструлю горох і курячий бульйон. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть ще близько 1 години, періодично помішуючи.
Додайте м'ясо курки і варіть суп протягом 10 хвилин. В цей час наріжте свіжий чебрець.
Вимкніть вогонь і додайте чебрець, цедру і сік лимона. Додайте за смаком сіль і перець.
Суп готовий! Насолоджуйтесь!