Вернуться назад Распечатать

Сочевичний суп по-турецьки – рецепт

Сочевичний суп по-турецьки – рецепт
Турецька кухня відома багатством і різноманітністю гострих і пряних смаки в стравах, а тому, якщо ви шукаєте рецепт здатний наситити і зігріти в холоди, то саме турецькі страви повинні припасти вам до смаку. Нижче ми розберемо рецепт сочевичного супу по-турецьки – яскравого, багатого білком страви.

Сочевичний суп по-турецьки


Почнемо з класичного варіанту сочевичного супу, який, крім самої червоної сочевиці, включає в свій склад томати, м'яту та інші крупи – рис і булгур.
Інгредієнти:

  • сочевиця - 1 /2 ст.;

  • булгур, рис - по 1/4 ст.;

  • вершкове масло - 75 г;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • томати - 165 г;

  • томатна паста - 45 г;

  • курячий бульйон - 22 л;

  • сушена м'ята - 1 ст. ложка;

  • паприка - 1 ст. ложка;

  • кайенский перець - за смаком.


  • Приготування
    Спасеруйте ріпчасту цибулю і змішати його з пюрированным часником. Коли останній пустить свій аромат, додайте кубики томатів і томатну пасту. Томати повинні розійтися в пюре – це стане знаком для додавання спецій: сушеної м'яти, паприки, перцю і солі. Влийте рідину і додати булгур з рисом. Коли бульйон дійде до кипіння, зменшіть жар і залиште варитися суп до розм'якшення зерен рису і булгуру.

    Як приготувати сочевичний суп по-турецьки з томатами?


    Ще один варіант турецького супу більше годиться для подачі влітку, оскільки він володіє дивно освіжаючим смаком завдяки наявності лимонного соку, кмину і зелені.
    Інгредієнти:

  • червона сочевиця - 390 г;

  • червоний цибуля - 115 г;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • томати - 380 г;

  • морква - 260 г;

  • солодкий перець - 115 г;

  • жменя зелені петрушки;

  • кмин - 1 ч. ложка;

  • паприка - 1 ст. ложка;

  • сік одного лимона.
  • Сочевичний суп по-турецьки – рецепт


    Приготування
    Перед тим, як приготувати сочевичний суп, сполосніть сочевицю. Приготуйте овочеву пасеровку з півкілець цибулі, тертої моркви і соломки солодкого перцю. Коли овочі стануть м'якими, змішайте їх з томатами і дочекайтеся, коли останні перетворяться на пюре. Перед додаванням томатів плоди можна обшпарити і зняти з них шкірку. Приправте томатне пюре паприкою, кмином, додайте лимонний сік, щедру пучку солі і всипте сочевицю. Залийте вміст каструлі трьома літрами води і залиште варитися до розм'якшення сочевиці. Потім суп можна подавати відразу, доповнивши зеленню, сметаною і дрібкою паприки, а можна приготувати сочевичний суп-пюре по-турецьки, збивши вміст каструлі блендером до однорідності.