Турецька кухня відома багатством і різноманітністю гострих і пряних смаки в стравах, а тому, якщо ви шукаєте рецепт здатний наситити і зігріти в холоди, то саме турецькі страви повинні припасти вам до смаку. Нижче ми розберемо рецепт сочевичного супу по-турецьки – яскравого, багатого білком страви.
Сочевичний суп по-турецьки
Почнемо з класичного варіанту сочевичного супу, який, крім самої червоної сочевиці, включає в свій склад томати, м'яту та інші крупи – рис і булгур.
Інгредієнти: сочевиця - 1 /2 ст.; булгур, рис - по 1/4 ст.; вершкове масло - 75 г; ріпчаста цибуля - 115 г; часникові зубчики - 2 шт.; томати - 165 г; томатна паста - 45 г; курячий бульйон - 22 л; сушена м'ята - 1 ст. ложка; паприка - 1 ст. ложка; кайенский перець - за смаком. Приготування Спасеруйте ріпчасту цибулю і змішати його з пюрированным часником. Коли останній пустить свій аромат, додайте кубики томатів і томатну пасту. Томати повинні розійтися в пюре – це стане знаком для додавання спецій: сушеної м'яти, паприки, перцю і солі. Влийте рідину і додати булгур з рисом. Коли бульйон дійде до кипіння, зменшіть жар і залиште варитися суп до розм'якшення зерен рису і булгуру.
Як приготувати сочевичний суп по-турецьки з томатами?
Ще один варіант турецького супу більше годиться для подачі влітку, оскільки він володіє дивно освіжаючим смаком завдяки наявності лимонного соку, кмину і зелені.
Інгредієнти: червона сочевиця - 390 г; червоний цибуля - 115 г; часникові зубки - 3 шт.; томати - 380 г; морква - 260 г; солодкий перець - 115 г; жменя зелені петрушки; кмин - 1 ч. ложка; паприка - 1 ст. ложка; сік одного лимона. Приготування Перед тим, як приготувати сочевичний суп, сполосніть сочевицю. Приготуйте овочеву пасеровку з півкілець цибулі, тертої моркви і соломки солодкого перцю. Коли овочі стануть м'якими, змішайте їх з томатами і дочекайтеся, коли останні перетворяться на пюре. Перед додаванням томатів плоди можна обшпарити і зняти з них шкірку. Приправте томатне пюре паприкою, кмином, додайте лимонний сік, щедру пучку солі і всипте сочевицю. Залийте вміст каструлі трьома літрами води і залиште варитися до розм'якшення сочевиці. Потім суп можна подавати відразу, доповнивши зеленню, сметаною і дрібкою паприки, а можна приготувати сочевичний суп-пюре по-турецьки, збивши вміст каструлі блендером до однорідності.