Чорба – рецепт

Існує багато способів, як приготувати чорбу. Відомо безліч варіантів рецептів цього супу. Деякі автори вказують на те, що до складу молдавської чорби входить квас, однак таке твердження помилкове. З квасом готують інший молдавський суп, який називається заступника.
Чорба турецька – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Сочевицю промиваємо. Нарізаємо дрібно цибулю і моркву. Шаткуємо не занадто дрібно гриби. Розігріваємо товстостінний сотейник, наливаємо олію, кладемо цибулю і моркву. Злегка пасеруємо, додаємо гриби і смажимо все разом хвилин 5. Засипаємо сочевицю, заливаємо водою або процідженим бульйоном. Після закипання готуємо під кришкою на повільному вогні близько 15-20 хвилин. В цей час бланшируем томати окропом. Знімаємо шкірку і рубаємо їх ножем дрібно. Додаємо в суп разом з паприкою, меленим чорним перцем та іншими сухими спеціями. Трохи додаємо сіль. Збиваємо в блендері. Розливаємо в супові чашки, додаємо продавлений часник і подрібнену зелень. Такий суп можна подати з грінками , лавашем або коржами.
Рекомендуємо добрі рецепти

Вегетаріанський суп із сочевиці
Сочевиця здавна славиться своїми корисними властивостями - зміцнює імунітет, серцево-судинну систему, крім того її харчова цінність така, що може

Капусняк з грибами
Якщо вам доведеться побувати в Західній Україні, обов'язково спробуйте таке блюдо національної кухні як капусняк. Але якщо поїздки в регіон не

Сочевиця з овочами
Сочевиця, безумовно, корисна і поживна сама по собі, але в компанії овочів вона стає ще смачніше й пахучіше. Рецепти сочевиці з овочами ми розглянемо

Як приготувати шурпу з яловичини?
Шурпа - це густий наваристий суп, готувати який нескладно. Рецептів цього першого страви досить багато, тому ми постаралися вибрати для вас

Смачний густий суп - молдавська чорба з квасолею
Чорба - це густий гарячий суп, який популярний у сербів, болгар, румунів, турків, молдаван. Варіацій його приготування досить багато, в залежності

Гювеч - рецепт
Гювеч, або гівеч - популярне блюдо країн Південно-Східної Європи, приготоване на основі м'яса, спецій і овочів. Просто, смачно і дуже корисно.