Бабагануш - рецепт
Фантастичний синьо-фіолетовий колір темний до чорноти, і густий, як південна ніч – ось що в першу чергу привертає в баклажанах. Як пройти повз красивих глянцевими боками овочів? А скільки можна приготувати найсмачніших страв з цього чудового овочу й перелічити важко.
Ми розповімо вам про приготуванні двох смачних легких закусок: бабагануш і мутабаль.
Деякі гурмани, які вже не раз готували бабагануш, мутабаль не готували ні разу, і цікавляться, чи є різниця між цими двома стравами.
Є, але дуже незначна. Якщо бабагануш – це легка закуска, швидше нагадує баклажан салат або ікру, то мутабаль – це баклажановое пюре, з додаванням йогурту, або майонезу. У різних місцях воліють свої добавки.
Але і бабагануш і мутабаль – смачні закуски, які в основному використовують як паштет. Намазують на м'який білий хліб або лаваш.
для приготування мутабаля або бабагануша з баклажанів годяться тільки молоді, не перезрілі овочі;
якщо ніжка у баклажана темного кольору, то овоч може гірчити;
для приготування закусок з баклажана, його краще запекти на вугіллі;
якщо немає можливості скористатися грилем, то баклажан можна запекти у фользі на газовій решітці.
Інгредієнти:
баклажани молоді – 3 шт.;
кунжутна паста – 2 ст. ложки;
олія оливкова – 3 ст. ложки;
лимон – 1 шт.;
часник – 1 зубчик;
кмин (порошок) – 1 ч. ложка;
сіль, перець – за смаком.
Приготування
По-перше, давайте уточнимо, що таке кунжутна паста і чим її можна замінити. Кунжутна паста або тахіна готується з кунжутного насіння. Якщо такої пасти в ваших магазинах немає, то можна приготувати її самостійно, підсмажити насіння кунжуту, розмоловши їх в порошок і, розбавивши оливковою олією до густоти пасти.
Баклажани миємо, запікаємо, виходячи з можливостей, на вугіллі, або на решітці газової плити. Остиглі баклажани очищаємо і дрібно рубаємо (для мутабаля можна і блендер застосувати).
Змішуємо з іншими складовими. Якщо виходить дуже густа маса, її можна розбавити гарячою кип'яченою водою.
Бабагануш з баклажанів – просто смакота з гарячим свіжим лавашем . Недарма це блюдо часто готують влітку на дачі. На дачі і гриль завжди під рукою, і перекусити по-швидкому апетитним салатом більш переважно.
Дуже часто назва цієї закуски пишеться, як баба гануш, що в перекладі означає – батько вередує. Може бути, вперше це блюдо і було приготовлено за примхою чийогось батька, але менш смачним від цього воно не стало.
Ми розповімо вам про приготуванні двох смачних легких закусок: бабагануш і мутабаль.
Деякі гурмани, які вже не раз готували бабагануш, мутабаль не готували ні разу, і цікавляться, чи є різниця між цими двома стравами.
Є, але дуже незначна. Якщо бабагануш – це легка закуска, швидше нагадує баклажан салат або ікру, то мутабаль – це баклажановое пюре, з додаванням йогурту, або майонезу. У різних місцях воліють свої добавки.
Але і бабагануш і мутабаль – смачні закуски, які в основному використовують як паштет. Намазують на м'який білий хліб або лаваш.
Салат бабагануш
Інгредієнти:
Приготування
По-перше, давайте уточнимо, що таке кунжутна паста і чим її можна замінити. Кунжутна паста або тахіна готується з кунжутного насіння. Якщо такої пасти в ваших магазинах немає, то можна приготувати її самостійно, підсмажити насіння кунжуту, розмоловши їх в порошок і, розбавивши оливковою олією до густоти пасти.
Баклажани миємо, запікаємо, виходячи з можливостей, на вугіллі, або на решітці газової плити. Остиглі баклажани очищаємо і дрібно рубаємо (для мутабаля можна і блендер застосувати).
Змішуємо з іншими складовими. Якщо виходить дуже густа маса, її можна розбавити гарячою кип'яченою водою.
Бабагануш з баклажанів – просто смакота з гарячим свіжим лавашем . Недарма це блюдо часто готують влітку на дачі. На дачі і гриль завжди під рукою, і перекусити по-швидкому апетитним салатом більш переважно.
Дуже часто назва цієї закуски пишеться, як баба гануш, що в перекладі означає – батько вередує. Може бути, вперше це блюдо і було приготовлено за примхою чийогось батька, але менш смачним від цього воно не стало.
Рекомендуємо добрі рецепти
Чорба – рецепт
Якщо вам захотілося чимось замінити звичний для вас обідній суп, то можете спробувати приготувати смачний турецький чорба. Це блюдо славиться у
Смажені баклажани з помідорами
Насичений смак обсмажених баклажанів відмінно доповнюють томати. З цих продуктів можна зробити апетитну запіканку, закусочні рулетики, рагу або
Страви зі шпинату
На жаль, багато хто з нас ставиться до шпинату упереджено. Часто нелюбов до цього дуже корисного продукту тягнеться ще з дитячих часів, коли мама
Баклажани з грибами
Баклажани з грибами - це прекрасне блюдо, в якості холодної закуски, доповнення до пасти або будь-якому іншому гарніру. Давайте розберемо кілька
Печені баклажани
Баклажани, запечені в духовці, можна подавати до столу як самостійне блюдо, так і додавати їх різні салати і закуски. Давайте розглянемо кілька
Закуска з баклажанів
Багато люблять баклажани за їх м'який смак і незвичайну текстуру. Вони відмінно поєднуються з багатьма продуктами. І сьогодні ми поговоримо про