Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Гезлеме

15-07-2015, 20:58
1 072
Гезлеме
Кожен, хто хоча б раз відпочивав на курортах Анталії, не міг не закохатися в традиційні турецькі коржі з начинкою – гезлеме. Буквально в кожному готелі, ресторані або просто на вулиці можна спостерігати як жінки, вправно орудую палицею, з неймовірною швидкістю розгортають, ліплять і смажать ці коржі. Звичайно, повторити весь процес в точності навряд чи вдасться – потрібна спеціальна жаровня, але не чекати ж відпустки, щоб знову побалувати себе цією смакотою. Значить, будемо працювати з тим, що є під рукою!

Гезлеме з м'ясною начинкою - рецепт


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно – 600 г;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки;

  • сіль – 1/2 ч. ложки.


  • Для начинки:

  • фарш м'ясний – 300 г;

  • сир твердий – 200 г;

  • кетчуп – 2 ст. ложки;

  • петрушка – 1 пучок;

  • сіль, перець чорний мелений – за смаком;

  • масло вершкове – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Борошно разом з сіллю просіваємо гіркою на стіл. Робимо поглиблення, вливаємо трохи більше склянки теплої води. Замішуємо пружне тісто, поступово підливаючи олію. Чим довше ви будете його місити, тим еластичніше воно стає, і тим легше потім його розгортати. Залишаємо тісто трохи відлежатися, а самі займемося начинкою.
    Обсмажуємо фарш. Хвилин за 5 до готовності додаємо подрібнений часник і томатний соус. Солимо, перчимо. Сир натираємо на крупній тертці. Дрібно кришимо зелень.
    Тісто ще раз вимішуємо і ділимо на 6 частин. Розкачуємо кожну дуже тонкий прямокутник. Тісто має буквально просвічуватися. На середину, рівним шаром викладаємо фарш, зверху присипаємо сиром і петрушкою. Корж складаємо конвертиком і відправляємо гезлеме на розпечену суху (!) сковороду. Зверху промазуємо розтопленим вершковим маслом, перевертаємо і підрум'янюємо з іншого боку. Смажаться коржі гезлеме буквально за пару хвилин.

    Турецька коржик гезлеме на кефірі - рецепт


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно – 200 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • молоко – 1/2 ст.;

  • кефір – 1/3 ст.;

  • сіль – 1 щіпка.


  • Для начинки:

  • шпинат – 100 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • сир козячий – 30 г;

  • Гезлеме
  • сир сулугуні – 50 г;

  • сіль, перець чорний мелений – за смаком.


  • Приготування
    У миску просіваємо борошно з сіллю, вливаємо молоко, кефір. Вбиваємо яйце. Замішуємо тісто як на пельмені. Накриваємо рушником і залишаємо на деякий час.
    Шпинат промиваємо, ошпарюємо окропом і дрібно рубаємо ножем. Розкришений кубиками цибулю обсмажуємо до рум'яного кольору. Сир натираємо на тертці, змішуємо з цибулею і шпинатом.
    Якщо дозволяє сковорода, робимо одну велику корж. Тонко розкачуємо тісто. На одну половину викладаємо начинку, закриваємо зверху другий. Заліплюємо краї, трохи змочуючи їх водою. Обсмажуємо коржик з двох боків до золотисто-коричневого кольору.
    Подають лепегку з салат із сочевиці , або з простим салатом з огірків і помідорів .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Диво - рецепт
    Диво - рецепт
    Диву - це дагестански коржі, які можна приготувати з м'ясом, сиром, сиром, гарбузом та іншими начинками. Це блюдо можна взяти з собою на природу і
    Хичини - рецепт
    Хичини - рецепт
    Якщо ви бували на Кавказі, то вас напевно пригощали чудовим блюдом - хичинами. Ці тоненькі коржі можна приготувати в домашніх умовах, якщо мати
    Біляші на кефірі
    Біляші на кефірі
    Любите смачні біляші? Тоді ви напевно не раз пробували готувати їх будинку. На жаль, не у кожної господині є відповідний рецепт, а тому ми вирішили
    Коржі з начинкою
    Коржі з начинкою
    Коржі з начинкою - це чудовий варіант перекусу або ланчу. Приготувати таку страву досить нескладно. І в цьому вам допоможуть наші прості рецепти.
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили