М'ясо по-тайськи
Тайська кухня відкрила свої особливості європейцям не так давно, з того часу, коли стали організовуватися тури для любителів екзотики в Таїланд. Багато страви місцевої кухні зовсім незвичні, але дуже смачні. Тайська національна кулінарія має ряд особливостей:
жителі використовує велику кількість гострих спецій: перець чилі, імбир, часник, мелений перець;
найбільш частий варіант приготування в Таїланді - швидке обсмажування на сильному полум'я в товстостінній сковороді (вона називається «вок» ), завдяки чому забезпечується збереження корисних речовин, що містяться в їжі;
основою багатьох тайських страв є рис, хоча також часто використовується локшина;
найчастіше у блюда кладуть курка або морепродукти.
Пропонований рецепт м'яса по-тайськи розповість про те, як приготувати одне з традиційних страв цієї кухні південно-східної країни. Смак сподобається любителям пряних і гострих страв. До всього іншого, приготування м'яса по-тайськи не викличе значних тимчасових витрат. У разі, якщо подзвонили друзі і поставили до відома, що через годинку будуть у вас, сміливо починайте приготування цього незвичного страви.
Інгредієнти:
м'ясо (філе курки, свинини або телятини на вибір) - 700 г;
крохмаль (краще кукурудзяний) - 2 ст. ложки.
Приготування
Філе курки добре промиваємо, обсушуємо рушником і ріжемо смужками. Нарізані шматочки, помістивши в посуд, пересипаємо крохмалем, перемішуємо.
У сковороду, розігріту на вогні, ллємо олію і прожарюємо його. М'ясо обсмажуємо і поміщаємо в посудину.
Тепер готуємо гарнір. М'ясо по-тайськи краще всього поєднується з рисом або рисовою локшиною Пад тай , макаронами і асорті з овочів.
Інгредієнти для гарніру:
томати - 4 шт.;
солодкий перець - 3 шт.;
цибуля - 1 шт.;
соєвий соус - 1/3 склянки;
гострий соус (будь-який) - 1/4 ч. ложки;
часник - 4зубчика;
імбир мелений - 1 ч. ложка;
томатний соус - 1 ст. ложка;
олія оливкова - кілька столових ложок;
зелень (кріп, естрагон і ін).
Приготування
Нарізаємо овочі, до них додаємо мелений імбир, видавлений часник і обсмажуємо всі компоненти на вогні (в що залишився після смаження м'яса олії), суміш повинна придбати злегка коричневий колір. Шумівкою обсмажену суміш дістаємо з сковороди (при цьому зайве масло стече) і поміщаємо в ємність. На звільнену сковороду викладаємо пасту і вливаємо приблизно склянку води, додавши дрібку цукру. Вода повинна випаруватися. Після чого додаємо соєвий соус і солимо.
В підливу викладаємо вже обсмажені змішані овочі і м'ясо, недовго тушкуємо. Кладемо все на блюдо, посипавши зверху рубаною зеленню.
Якщо ви візьмете додатковий інгредієнт - огірки і обжарите разом з іншими овочами, то отримаєте незвичайне блюдо - м'ясо по-тайськи з огірками.
Інгредієнти:
яловича вирізка - 700 г;
перець болгарський (червоний, жовтий і зелений) - по 1 шт.;
часник - 3 - 4 зубчики;
соєвий соус - 1/3 склянки;
перець;
рис (у пакетиках) - 3 шт.;
кріп;
щафран - 1 ч. ложка.
Приготування м'яса
Нарізане смужками м'ясо маринуємо півгодини в соєвому соусі, змішаному з давленим часником. М'ясо в воке (казані) обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо нарізаний перець, зелень.
Приготування гарніру
Відварюємо до готовності рис у двох каструльках: в одній посуді два пакетики рису, в іншій - один, туди кидаємо мелений шафран. В один пакетик звареного в першій посуді рису додаємо різаний кріп. Вийшов різнобарвний рис: зелений (з кропом), оранжево-жовтий (з шафраном) і білий. Рис трьох кольорів розміщуємо на блюді шарами. Збоку викладаємо м'ясо з різнокольоровим перцем.
Виходить смачно і красиво!
Пропонований рецепт м'яса по-тайськи розповість про те, як приготувати одне з традиційних страв цієї кухні південно-східної країни. Смак сподобається любителям пряних і гострих страв. До всього іншого, приготування м'яса по-тайськи не викличе значних тимчасових витрат. У разі, якщо подзвонили друзі і поставили до відома, що через годинку будуть у вас, сміливо починайте приготування цього незвичного страви.
Рецепт приготування м'яса по-тайськи
Інгредієнти:
Приготування
Філе курки добре промиваємо, обсушуємо рушником і ріжемо смужками. Нарізані шматочки, помістивши в посуд, пересипаємо крохмалем, перемішуємо.
У сковороду, розігріту на вогні, ллємо олію і прожарюємо його. М'ясо обсмажуємо і поміщаємо в посудину.
Тепер готуємо гарнір. М'ясо по-тайськи краще всього поєднується з рисом або рисовою локшиною Пад тай , макаронами і асорті з овочів.
М'ясо по-тайськи з овочами
Інгредієнти для гарніру:
Приготування
Нарізаємо овочі, до них додаємо мелений імбир, видавлений часник і обсмажуємо всі компоненти на вогні (в що залишився після смаження м'яса олії), суміш повинна придбати злегка коричневий колір. Шумівкою обсмажену суміш дістаємо з сковороди (при цьому зайве масло стече) і поміщаємо в ємність. На звільнену сковороду викладаємо пасту і вливаємо приблизно склянку води, додавши дрібку цукру. Вода повинна випаруватися. Після чого додаємо соєвий соус і солимо.
В підливу викладаємо вже обсмажені змішані овочі і м'ясо, недовго тушкуємо. Кладемо все на блюдо, посипавши зверху рубаною зеленню.
Якщо ви візьмете додатковий інгредієнт - огірки і обжарите разом з іншими овочами, то отримаєте незвичайне блюдо - м'ясо по-тайськи з огірками.
М'ясо по-тайськи з рисом
Інгредієнти:
Приготування м'яса
Нарізане смужками м'ясо маринуємо півгодини в соєвому соусі, змішаному з давленим часником. М'ясо в воке (казані) обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо нарізаний перець, зелень.
Приготування гарніру
Відварюємо до готовності рис у двох каструльках: в одній посуді два пакетики рису, в іншій - один, туди кидаємо мелений шафран. В один пакетик звареного в першій посуді рису додаємо різаний кріп. Вийшов різнобарвний рис: зелений (з кропом), оранжево-жовтий (з шафраном) і білий. Рис трьох кольорів розміщуємо на блюді шарами. Збоку викладаємо м'ясо з різнокольоровим перцем.
Виходить смачно і красиво!
Рекомендуємо добрі рецепти
Куряче філе в соєвому соусі
Багато хто з нас люблять і постійно їдять східні страви. Що не дивно, адже східна кухня дуже оригінальна, смачна і корисна. І сьогодні ми розповімо,
Тайський суп з кокосовим молоком
Тайський суп з кокосовим молоком - дуже неординарна блюдо, яке, можливо, не всім припаде до смаку. А тому, готувати його варто в тому випадку, коли
Смажений рис
Більшість з нас готують рис звичним способом, відварюючи рис у воді або на пару. Але чи знайомі ви зі східним гарніром з смаженого рису? Ні, тоді
Тайське каррі
Каррі - це назва популярної суміші спецій, батьківщиною якої є Індія. Але в даний час подібні спеції використовуються в кулінарних традиціях багатьох
Курка в кисло-солодкому соусі
Курка в кисло-солодкому соусі - це популярне і смачне блюдо китайської та тайської кухні. Але, щоб його спробувати не обов'язково йти в ресторан.
Курка гунбао
Курка гунбао - традиційне китайське блюдо, яке володіє яскравим і гострим смаком. Його готують з шматочків курячого філе, обсмажених з арихисом і