Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Куряче філе в соєвому соусі

Куряче філе в соєвому соусі

19-03-2015, 17:23
2 586
Куряче філе в соєвому соусі
Східна кухня гаряче улюблена багатьма гурманами, та й не тільки ними, адже кожен з нас споживає страви родом зі сходу, навіть не підозрюючи про це. У цій статті ми пропонуємо вам приготувати дуже смачне і незвичайне блюдо у вигляді курячого філе в соєвому соусі.

Рецепт курячого філе в соєвому соусі з медом та часником


Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 кг;

  • корінь імбиру (тертий) - 1 ч. ложка;

  • часник - 4 зубчики;

  • зелена цибуля - 2-3 пір'їнки;

  • аніс - 2 зірочки;

  • кориця - 1 паличка;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • соєвий соус - 1/2 ст.;

  • чорний перець - за смаком;

  • кунжут;

  • вода - 4 ст.


  • Для соусу:

  • імбир - 28 г;

  • зелена цибуля - 1-2 пір'їнки;

  • бульйонний кубик - 1/2 шт.;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Імбир натираємо, зелену цибулю подрібнюємо, посипаємо все раскрошенним бульйонним кубиком. У воке нагріваємо олію до тих пір, поки воно не почне диміти, і заливаємо їм імбир з цибулею.
    У миску наливаємо соєвий соус і воду, слідом додаємо тертий імбир, часник, подрібнений зелений лук, паличку кориці і трохи анісу. Підсолодити соус допоможе ложка меду і коричневого цукру. Суміш ставимо на вогонь і уварюємо 15 хвилин. Потім додаємо в соус попередньо промиту і висушену курячу грудку, без кістки, але зі шкірою. Варимо куру в соусі 10 хвилин, а потім зменшуємо вогонь і продовжуємо готування ще 30 хвилин. Готову куру подаємо відразу ж разом з соусом, нарізавши на тонкі шматочки і посипавши кунжутом і залишками зеленої цибулі.

    Куряче філе в соєвому соусі з кунжутом


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 кг;

  • коричневий цукор - 80 г;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • імбир - 40 г;

  • вода - 2 ст.;

  • кунжут.


  • Приготування
    Куряче філе з шкірою промиваємо й обсушуємо за допомогою паперових рушників. У мисці змішуємо соус, коричневий цукор, трохи перцю і солі. Занурюємо курку в приготований соус і
    Куряче філе в соєвому соусі
    залишаємо промаринуватися хвилин 30.
    У сковороду вок наливаємо воду і кладемо в неї тертий імбир. Слідом відправляємо мариновану грудку, яку попередньо можна нарізати на шматочки, але у такому разі потрібно бути особливо уважним, так як м'ясо легко пересушити. Тушкуємо куру в соусі близько 30 хвилин, або до тих пір, поки вода не випарується, а на дні вока не залишиться густий бульйон. Подавати таку страву можна разом з густим бульйоном в якості соусу, а можна розвести бульйон додатковою кількістю води, налити в глибоку тарілку, а слідом додати курку. За бажанням страву можна посипати кунжутом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курка в кунжуті
    Курка в кунжуті
    З курки готують багато різноманітних страв. Її варять, запікають, додають у салати, використовують у дієтичних страв і, звичайно ж, смажать. Ось
    Крильця в соєвому соусі
    Крильця в соєвому соусі
    Крильця, мариновані в соєвому соусі - це соковите і смачне блюдо, яке відмінно підійде в якості закуски до пива або як самостійне доповнення до
    Курка в соєвому соусі
    Курка в соєвому соусі
    Курка в соєвому соусі, смажена на сковороді або запечена в духовці виходить соковитою і неймовірно ніжною. Таке блюдо можна подати до святкового
    Свинина в соєвому соусі
    Свинина в соєвому соусі
    Свинина в соєвому соусі - це чудове блюдо як для святкового, так і буденного обіду. Приготувати його досить просто, головне правильно замаринувати
    Куряче філе в мікрохвильовці
    Куряче філе в мікрохвильовці
    Куряче філе - це найкорисніша частина курки. Приготувати його можна безліччю різних способів: за допомогою духовки, аэрогриля, мультиварки, пароварки
    Курка в кисло-солодкому соусі
    Курка в кисло-солодкому соусі
    Курка в кисло-солодкому соусі - це популярне і смачне блюдо китайської та тайської кухні. Але, щоб його спробувати не обов'язково йти в ресторан.