Куряче філе в соєвому соусі
Східна кухня гаряче улюблена багатьма гурманами, та й не тільки ними, адже кожен з нас споживає страви родом зі сходу, навіть не підозрюючи про це. У цій статті ми пропонуємо вам приготувати дуже смачне і незвичайне блюдо у вигляді курячого філе в соєвому соусі.
Інгредієнти:
куряче філе - 1 кг;
корінь імбиру (тертий) - 1 ч. ложка;
часник - 4 зубчики;
зелена цибуля - 2-3 пір'їнки;
аніс - 2 зірочки;
кориця - 1 паличка;
мед - 1 ст. ложка;
соєвий соус - 1/2 ст.;
чорний перець - за смаком;
кунжут;
вода - 4 ст.
Для соусу:
імбир - 28 г;
зелена цибуля - 1-2 пір'їнки;
бульйонний кубик - 1/2 шт.;
сіль - 1/2 ч. ложки;
рослинне масло - 2 ст. ложки.
Приготування
Імбир натираємо, зелену цибулю подрібнюємо, посипаємо все раскрошенним бульйонним кубиком. У воке нагріваємо олію до тих пір, поки воно не почне диміти, і заливаємо їм імбир з цибулею.
У миску наливаємо соєвий соус і воду, слідом додаємо тертий імбир, часник, подрібнений зелений лук, паличку кориці і трохи анісу. Підсолодити соус допоможе ложка меду і коричневого цукру. Суміш ставимо на вогонь і уварюємо 15 хвилин. Потім додаємо в соус попередньо промиту і висушену курячу грудку, без кістки, але зі шкірою. Варимо куру в соусі 10 хвилин, а потім зменшуємо вогонь і продовжуємо готування ще 30 хвилин. Готову куру подаємо відразу ж разом з соусом, нарізавши на тонкі шматочки і посипавши кунжутом і залишками зеленої цибулі.
Інгредієнти:
куряче філе - 1 кг;
коричневий цукор - 80 г;
соєвий соус - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
імбир - 40 г;
вода - 2 ст.;
кунжут.
Приготування
Куряче філе з шкірою промиваємо й обсушуємо за допомогою паперових рушників. У мисці змішуємо соус, коричневий цукор, трохи перцю і солі. Занурюємо курку в приготований соус і залишаємо промаринуватися хвилин 30.
У сковороду вок наливаємо воду і кладемо в неї тертий імбир. Слідом відправляємо мариновану грудку, яку попередньо можна нарізати на шматочки, але у такому разі потрібно бути особливо уважним, так як м'ясо легко пересушити. Тушкуємо куру в соусі близько 30 хвилин, або до тих пір, поки вода не випарується, а на дні вока не залишиться густий бульйон. Подавати таку страву можна разом з густим бульйоном в якості соусу, а можна розвести бульйон додатковою кількістю води, налити в глибоку тарілку, а слідом додати курку. За бажанням страву можна посипати кунжутом.
Рецепт курячого філе в соєвому соусі з медом та часником
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Імбир натираємо, зелену цибулю подрібнюємо, посипаємо все раскрошенним бульйонним кубиком. У воке нагріваємо олію до тих пір, поки воно не почне диміти, і заливаємо їм імбир з цибулею.
У миску наливаємо соєвий соус і воду, слідом додаємо тертий імбир, часник, подрібнений зелений лук, паличку кориці і трохи анісу. Підсолодити соус допоможе ложка меду і коричневого цукру. Суміш ставимо на вогонь і уварюємо 15 хвилин. Потім додаємо в соус попередньо промиту і висушену курячу грудку, без кістки, але зі шкірою. Варимо куру в соусі 10 хвилин, а потім зменшуємо вогонь і продовжуємо готування ще 30 хвилин. Готову куру подаємо відразу ж разом з соусом, нарізавши на тонкі шматочки і посипавши кунжутом і залишками зеленої цибулі.
Куряче філе в соєвому соусі з кунжутом
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе з шкірою промиваємо й обсушуємо за допомогою паперових рушників. У мисці змішуємо соус, коричневий цукор, трохи перцю і солі. Занурюємо курку в приготований соус і залишаємо промаринуватися хвилин 30.
У сковороду вок наливаємо воду і кладемо в неї тертий імбир. Слідом відправляємо мариновану грудку, яку попередньо можна нарізати на шматочки, але у такому разі потрібно бути особливо уважним, так як м'ясо легко пересушити. Тушкуємо куру в соусі близько 30 хвилин, або до тих пір, поки вода не випарується, а на дні вока не залишиться густий бульйон. Подавати таку страву можна разом з густим бульйоном в якості соусу, а можна розвести бульйон додатковою кількістю води, налити в глибоку тарілку, а слідом додати курку. За бажанням страву можна посипати кунжутом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка в кунжуті
З курки готують багато різноманітних страв. Її варять, запікають, додають у салати, використовують у дієтичних страв і, звичайно ж, смажать. Ось
Крильця в соєвому соусі
Крильця, мариновані в соєвому соусі - це соковите і смачне блюдо, яке відмінно підійде в якості закуски до пива або як самостійне доповнення до
Курка в соєвому соусі
Курка в соєвому соусі, смажена на сковороді або запечена в духовці виходить соковитою і неймовірно ніжною. Таке блюдо можна подати до святкового
Свинина в соєвому соусі
Свинина в соєвому соусі - це чудове блюдо як для святкового, так і буденного обіду. Приготувати його досить просто, головне правильно замаринувати
Куряче філе в мікрохвильовці
Куряче філе - це найкорисніша частина курки. Приготувати його можна безліччю різних способів: за допомогою духовки, аэрогриля, мультиварки, пароварки
Курка в кисло-солодкому соусі
Курка в кисло-солодкому соусі - це популярне і смачне блюдо китайської та тайської кухні. Але, щоб його спробувати не обов'язково йти в ресторан.