Східна кухня гаряче улюблена багатьма гурманами, та й не тільки ними, адже кожен з нас споживає страви родом зі сходу, навіть не підозрюючи про це. У цій статті ми пропонуємо вам приготувати дуже смачне і незвичайне блюдо у вигляді курячого філе в соєвому соусі.
Рецепт курячого філе в соєвому соусі з медом та часником
Інгредієнти: куряче філе - 1 кг; корінь імбиру (тертий) - 1 ч. ложка; часник - 4 зубчики; зелена цибуля - 2-3 пір'їнки; аніс - 2 зірочки; кориця - 1 паличка; мед - 1 ст. ложка; соєвий соус - 1/2 ст.; чорний перець - за смаком; кунжут; вода - 4 ст. Для соусу:
імбир - 28 г; зелена цибуля - 1-2 пір'їнки; бульйонний кубик - 1/2 шт.; сіль - 1/2 ч. ложки; рослинне масло - 2 ст. ложки. Приготування Імбир натираємо, зелену цибулю подрібнюємо, посипаємо все раскрошенним бульйонним кубиком. У воке нагріваємо олію до тих пір, поки воно не почне диміти, і заливаємо їм імбир з цибулею.
У миску наливаємо соєвий соус і воду, слідом додаємо тертий імбир, часник, подрібнений зелений лук, паличку кориці і трохи анісу. Підсолодити соус допоможе ложка меду і коричневого цукру. Суміш ставимо на вогонь і уварюємо 15 хвилин. Потім додаємо в соус попередньо промиту і висушену курячу грудку, без кістки, але зі шкірою. Варимо куру в соусі 10 хвилин, а потім зменшуємо вогонь і продовжуємо готування ще 30 хвилин. Готову куру подаємо відразу ж разом з соусом, нарізавши на тонкі шматочки і посипавши кунжутом і залишками зеленої цибулі.
Куряче філе в соєвому соусі з кунжутом
Інгредієнти: куряче філе - 1 кг; коричневий цукор - 80 г; соєвий соус - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; імбир - 40 г; вода - 2 ст.; кунжут. Приготування Куряче філе з шкірою промиваємо й обсушуємо за допомогою паперових рушників. У мисці змішуємо соус, коричневий цукор, трохи перцю і солі. Занурюємо курку в приготований соус і
залишаємо промаринуватися хвилин 30.
У сковороду вок наливаємо воду і кладемо в неї тертий імбир. Слідом відправляємо мариновану грудку, яку попередньо можна нарізати на шматочки, але у такому разі потрібно бути особливо уважним, так як м'ясо легко пересушити. Тушкуємо куру в соусі близько 30 хвилин, або до тих пір, поки вода не випарується, а на дні вока не залишиться густий бульйон. Подавати таку страву можна разом з густим бульйоном в якості соусу, а можна розвести бульйон додатковою кількістю води, налити в глибоку тарілку, а слідом додати курку. За бажанням страву можна посипати кунжутом.