Тайська кухня відкрила свої особливості європейцям не так давно, з того часу, коли стали організовуватися тури для любителів екзотики в Таїланд. Багато страви місцевої кухні зовсім незвичні, але дуже смачні. Тайська національна кулінарія має ряд особливостей:
жителі використовує велику кількість гострих спецій: перець чилі, імбир, часник, мелений перець; найбільш частий варіант приготування в Таїланді - швидке обсмажування на сильному полум'я в товстостінній сковороді (вона називається «вок» ), завдяки чому забезпечується збереження корисних речовин, що містяться в їжі; основою багатьох тайських страв є рис, хоча також часто використовується локшина; найчастіше у блюда кладуть курка або морепродукти. Пропонований рецепт м'яса по-тайськи розповість про те, як приготувати одне з традиційних страв цієї кухні південно-східної країни. Смак сподобається любителям пряних і гострих страв. До всього іншого, приготування м'яса по-тайськи не викличе значних тимчасових витрат. У разі, якщо подзвонили друзі і поставили до відома, що через годинку будуть у вас, сміливо починайте приготування цього незвичного страви.
Рецепт приготування м'яса по-тайськи
Інгредієнти: м'ясо (філе курки, свинини або телятини на вибір) - 700 г; крохмаль (краще кукурудзяний) - 2 ст. ложки. Приготування Філе курки добре промиваємо, обсушуємо рушником і ріжемо смужками. Нарізані шматочки, помістивши в посуд, пересипаємо крохмалем, перемішуємо.
У сковороду, розігріту на вогні, ллємо олію і прожарюємо його. М'ясо обсмажуємо і поміщаємо в посудину.
Тепер готуємо гарнір. М'ясо по-тайськи краще всього поєднується з рисом або рисовою локшиною Пад тай , макаронами і асорті з овочів.
М'ясо по-тайськи з овочами
Інгредієнти для гарніру: томати - 4 шт.; солодкий перець - 3 шт.; цибуля - 1 шт.; соєвий соус - 1/3 склянки; гострий соус (будь-який) - 1/4 ч. ложки; часник - 4зубчика; імбир мелений - 1 ч. ложка; томатний соус - 1 ст. ложка; олія оливкова - кілька столових ложок; зелень (кріп, естрагон і ін). Приготування Нарізаємо овочі, до них додаємо мелений імбир, видавлений часник і обсмажуємо всі компоненти на вогні (в що залишився після смаження м'яса олії), суміш повинна придбати злегка коричневий колір. Шумівкою обсмажену суміш дістаємо з сковороди (при цьому зайве масло стече) і поміщаємо в ємність. На звільнену сковороду викладаємо пасту і вливаємо приблизно склянку води, додавши дрібку цукру. Вода повинна випаруватися. Після чого додаємо соєвий соус і солимо.
В підливу викладаємо вже обсмажені змішані овочі і м'ясо, недовго тушкуємо. Кладемо все на блюдо, посипавши зверху рубаною зеленню.
Якщо ви візьмете додатковий інгредієнт - огірки і обжарите разом з іншими овочами, то отримаєте незвичайне блюдо - м'ясо по-тайськи з огірками.
М'ясо по-тайськи з рисом
Інгредієнти: яловича вирізка - 700 г; перець болгарський (червоний, жовтий і зелений) - по 1 шт.; часник - 3 - 4 зубчики; соєвий соус - 1/3 склянки; перець; рис (у пакетиках) - 3 шт.; кріп; щафран - 1 ч. ложка. Приготування м'яса Нарізане смужками м'ясо маринуємо півгодини в соєвому соусі, змішаному з давленим часником. М'ясо в воке (казані) обсмажуємо до
золотистого кольору. Додаємо нарізаний перець, зелень.
Приготування гарніру Відварюємо до готовності рис у двох каструльках: в одній посуді два пакетики рису, в іншій - один, туди кидаємо мелений шафран. В один пакетик звареного в першій посуді рису додаємо різаний кріп. Вийшов різнобарвний рис: зелений (з кропом), оранжево-жовтий (з шафраном) і білий. Рис трьох кольорів розміщуємо на блюді шарами. Збоку викладаємо м'ясо з різнокольоровим перцем.
Виходить смачно і красиво!