Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Смачні чебуреки

Смачні чебуреки

31-01-2016, 16:49
1 165
Смачні чебуреки
Рецептів чебуреків існує так само багато, як і їх прихильників, що не дивно, адже хто в здоровому глузді здатний відмовитися від соковитого м'ясного фаршу, обгорненого найтоншим шаром зажареного, пузырящегося тесту? Прекрасною компанією цьому татарському блюда стане соус на основі сметани або йогурту, з зеленню і часником, освіжаючий молочний напій на зразок айрану.

Рецепт смачних чебуреків з м'ясом в домашніх умовах


Звичний фарш для чебуреків готується лише з м'яса з невеликою кількістю жиру, води, а також стандартного набору спецій у вигляді солі і свіжозмеленого перцю, але ми почнемо з найбільш популярною рецептурної адаптації, в рамках якої м'ясний фарш доповнює пюрированный цибулю і зелень.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 355 г;

  • вода - 175 мл;

  • жовток одного яйця;

  • рослинне масло - 75 р.


  • Для начинки:

  • яловичина (з жирком) - 640 г;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • жменя зелені кропу і петрушки.


  • Приготування
    Приготування чебуреків слід почати з замішування тіста, оскільки йому необхідно відпочити перед розкочуванням.
    Для тіста пропущену через сито борошно слід з'єднати з щедрою пучкою солі і яєчним жовтком. У вас повинно вийти досить круте хлопьевидное тісто, яке потім доповнюють маслом і замішують до еластичності і однорідності. Нехай ком відпочине при кімнатній температурі не менше півгодини, інакше порції тесту неможливо буде викачувати.
    Тим часом яловичину слід пропустити через м'ясорубку разом з ріпчастою цибулею, доповнити м'ясний фарш зеленню та спеціями. Соковитості цибулі повинно бути достатньо для отримання соковитого фаршу, а тому додаткову рідину додавати не потрібно.
    Велика частина рецепта чебуреків за плечами, залишається лише розділити тісто на порції, розкачати, покрити кожен пласт м'ясним фаршем і скласти навпіл, скріплюючи краю зубцями виделки. Обсмажте чебуреки у фритюрі до зарум'янювання, а потім пробуйте.

    Хрусткі кримські чебуреки – рецепт


    Рецепт тіста для справжніх кримських чебуреків ще більш мінімалістичний, ніж ви могли б уявити, а ось начинка багата смаком за рахунок наявності зелені, цибулі і бульйону.
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 980 р;

  • вода - 310 мл;

  • пучку солі.


  • Для начинки:

  • м'ясний фарш - 740 г;

  • ріпчаста цибуля - 130 г;

  • м'ясний бульйон - 110 мл;

  • зелень петрушки і кропу.


  • Приготування
    З'єднайте борошно і сіль разом, а потім влийте до сухої суміші воду і замісіть тісто. Залиште тісто відпочивати при кімнатній температурі не менше години.
    Ріпчасту цибулю наріжте максимально дрібно і з'єднати з м'ясним фаршем. Влийте бульйон і додайте стільки нарізаної зелені, скільки душа забажає, тут це справа ваших особистих смакових уподобань. Викладіть фарш на розкачані порції чебуречного тіста, краї скріпіть і обсмажте чебуреки в розігрітій олії до рум'янцю.

    Чебуреки з картоплею – рецепт


    Інгредієнти:

  • тісто для чебуреків;

  • картопляні бульби - 3-4 шт.;

  • копчене сало - 110 г;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • зелень кропу.


  • Приготування
    Відваривши картопля, пюрируйте його разом з обсмаженими шматочками сала і часниковими зубками. Якщо пюре виходить
    Смачні чебуреки
    занадто крутим, то додайте до нього кілька столових ложок води, в якій варилася картопля. Доповніть начинку спеціями і зеленню, а потім розподіліть по раскатанному чебуречному тесту, сліпите його краю і обсмажте.

    Чебуреки з сиром – рецепт


    Інгредієнти:

  • тісто для чебуреків;

  • твердий сир - 340 г;

  • часник - 2 зубки;

  • зелень петрушки і кропу - за смаком.


  • Приготування
    Тертий сир з'єднайте з пюрированными зубками часнику, дрібно нарубаної зеленню і свежесмолотым чорним перцем. Розподіліть сирну начинку між пластами чебуречного тіста, краї його скріпіть і обсмажте все у фритюрі до зарумянивая.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Чебуреки з м'ясом, рецепт
    Чебуреки з м'ясом, рецепт
    Сьогодні рецептів чебуреків неймовірна кількість. Але їх об'єднує одне - тонке, хрустке тісто і начинка, хоча останнім часом вона стала дуже
    Рецепт чебуреків в домашніх умовах
    Рецепт чебуреків в домашніх умовах
    Справжні тонкі чебуреки з соковитою м'ясною начинкою напевно перепробували все. Пропонуємо приготувати їх самостійно. Розкриємо декілька секретів,
    Чебуреки з лаваша
    Чебуреки з лаваша
    Головним достоїнством правильних чебуреків є найтонша хрустка основа і неймовірно соковите наповнення. Але, буває, що з тестом зовсім не хочеться
    Чебуреки з картоплею
    Чебуреки з картоплею
    Традиційно чебуреки готують з м'ясом, але якщо ви з якихось причин не їсте м'ясо, або просто його не виявилося під рукою, то можна приготувати
    Заварне тісто для чебуреків
    Заварне тісто для чебуреків
    Чебуреки - дуже популярне блюдо, яке найчастіше готують з прісного тіста. Ми вам радимо спробувати зробити заварне тісто. Воно навіть більше підійде
    Начинка для чебуреків
    Начинка для чебуреків
    Чебуреки - смачне блюдо татарської кухні. І сьогодні ми розповімо, які начинки для нього можна зробити. Це може бути м'ясна, грибна, з сиром і т. д.