Смачні чебуреки
Рецептів чебуреків існує так само багато, як і їх прихильників, що не дивно, адже хто в здоровому глузді здатний відмовитися від соковитого м'ясного фаршу, обгорненого найтоншим шаром зажареного, пузырящегося тесту? Прекрасною компанією цьому татарському блюда стане соус на основі сметани або йогурту, з зеленню і часником, освіжаючий молочний напій на зразок айрану.
Звичний фарш для чебуреків готується лише з м'яса з невеликою кількістю жиру, води, а також стандартного набору спецій у вигляді солі і свіжозмеленого перцю, але ми почнемо з найбільш популярною рецептурної адаптації, в рамках якої м'ясний фарш доповнює пюрированный цибулю і зелень.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 355 г;
вода - 175 мл;
жовток одного яйця;
рослинне масло - 75 р.
Для начинки:
яловичина (з жирком) - 640 г;
ріпчаста цибуля - 115 г;
жменя зелені кропу і петрушки.
Приготування
Приготування чебуреків слід почати з замішування тіста, оскільки йому необхідно відпочити перед розкочуванням.
Для тіста пропущену через сито борошно слід з'єднати з щедрою пучкою солі і яєчним жовтком. У вас повинно вийти досить круте хлопьевидное тісто, яке потім доповнюють маслом і замішують до еластичності і однорідності. Нехай ком відпочине при кімнатній температурі не менше півгодини, інакше порції тесту неможливо буде викачувати.
Тим часом яловичину слід пропустити через м'ясорубку разом з ріпчастою цибулею, доповнити м'ясний фарш зеленню та спеціями. Соковитості цибулі повинно бути достатньо для отримання соковитого фаршу, а тому додаткову рідину додавати не потрібно.
Велика частина рецепта чебуреків за плечами, залишається лише розділити тісто на порції, розкачати, покрити кожен пласт м'ясним фаршем і скласти навпіл, скріплюючи краю зубцями виделки. Обсмажте чебуреки у фритюрі до зарум'янювання, а потім пробуйте.
Рецепт тіста для справжніх кримських чебуреків ще більш мінімалістичний, ніж ви могли б уявити, а ось начинка багата смаком за рахунок наявності зелені, цибулі і бульйону.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 980 р;
вода - 310 мл;
пучку солі.
Для начинки:
м'ясний фарш - 740 г;
ріпчаста цибуля - 130 г;
м'ясний бульйон - 110 мл;
зелень петрушки і кропу.
Приготування
З'єднайте борошно і сіль разом, а потім влийте до сухої суміші воду і замісіть тісто. Залиште тісто відпочивати при кімнатній температурі не менше години.
Ріпчасту цибулю наріжте максимально дрібно і з'єднати з м'ясним фаршем. Влийте бульйон і додайте стільки нарізаної зелені, скільки душа забажає, тут це справа ваших особистих смакових уподобань. Викладіть фарш на розкачані порції чебуречного тіста, краї скріпіть і обсмажте чебуреки в розігрітій олії до рум'янцю.
Інгредієнти:
тісто для чебуреків;
картопляні бульби - 3-4 шт.;
копчене сало - 110 г;
часникові зубки - 2 шт.;
зелень кропу.
Приготування
Відваривши картопля, пюрируйте його разом з обсмаженими шматочками сала і часниковими зубками. Якщо пюре виходить занадто крутим, то додайте до нього кілька столових ложок води, в якій варилася картопля. Доповніть начинку спеціями і зеленню, а потім розподіліть по раскатанному чебуречному тесту, сліпите його краю і обсмажте.
Інгредієнти:
тісто для чебуреків;
твердий сир - 340 г;
часник - 2 зубки;
зелень петрушки і кропу - за смаком.
Приготування
Тертий сир з'єднайте з пюрированными зубками часнику, дрібно нарубаної зеленню і свежесмолотым чорним перцем. Розподіліть сирну начинку між пластами чебуречного тіста, краї його скріпіть і обсмажте все у фритюрі до зарумянивая.
Рецепт смачних чебуреків з м'ясом в домашніх умовах
Звичний фарш для чебуреків готується лише з м'яса з невеликою кількістю жиру, води, а також стандартного набору спецій у вигляді солі і свіжозмеленого перцю, але ми почнемо з найбільш популярною рецептурної адаптації, в рамках якої м'ясний фарш доповнює пюрированный цибулю і зелень.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Приготування чебуреків слід почати з замішування тіста, оскільки йому необхідно відпочити перед розкочуванням.
Для тіста пропущену через сито борошно слід з'єднати з щедрою пучкою солі і яєчним жовтком. У вас повинно вийти досить круте хлопьевидное тісто, яке потім доповнюють маслом і замішують до еластичності і однорідності. Нехай ком відпочине при кімнатній температурі не менше півгодини, інакше порції тесту неможливо буде викачувати.
Тим часом яловичину слід пропустити через м'ясорубку разом з ріпчастою цибулею, доповнити м'ясний фарш зеленню та спеціями. Соковитості цибулі повинно бути достатньо для отримання соковитого фаршу, а тому додаткову рідину додавати не потрібно.
Велика частина рецепта чебуреків за плечами, залишається лише розділити тісто на порції, розкачати, покрити кожен пласт м'ясним фаршем і скласти навпіл, скріплюючи краю зубцями виделки. Обсмажте чебуреки у фритюрі до зарум'янювання, а потім пробуйте.
Хрусткі кримські чебуреки – рецепт
Рецепт тіста для справжніх кримських чебуреків ще більш мінімалістичний, ніж ви могли б уявити, а ось начинка багата смаком за рахунок наявності зелені, цибулі і бульйону.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
З'єднайте борошно і сіль разом, а потім влийте до сухої суміші воду і замісіть тісто. Залиште тісто відпочивати при кімнатній температурі не менше години.
Ріпчасту цибулю наріжте максимально дрібно і з'єднати з м'ясним фаршем. Влийте бульйон і додайте стільки нарізаної зелені, скільки душа забажає, тут це справа ваших особистих смакових уподобань. Викладіть фарш на розкачані порції чебуречного тіста, краї скріпіть і обсмажте чебуреки в розігрітій олії до рум'янцю.
Чебуреки з картоплею – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Відваривши картопля, пюрируйте його разом з обсмаженими шматочками сала і часниковими зубками. Якщо пюре виходить занадто крутим, то додайте до нього кілька столових ложок води, в якій варилася картопля. Доповніть начинку спеціями і зеленню, а потім розподіліть по раскатанному чебуречному тесту, сліпите його краю і обсмажте.
Чебуреки з сиром – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Тертий сир з'єднайте з пюрированными зубками часнику, дрібно нарубаної зеленню і свежесмолотым чорним перцем. Розподіліть сирну начинку між пластами чебуречного тіста, краї його скріпіть і обсмажте все у фритюрі до зарумянивая.
Рекомендуємо добрі рецепти
Чебуреки з м'ясом, рецепт
Сьогодні рецептів чебуреків неймовірна кількість. Але їх об'єднує одне - тонке, хрустке тісто і начинка, хоча останнім часом вона стала дуже
Рецепт чебуреків в домашніх умовах
Справжні тонкі чебуреки з соковитою м'ясною начинкою напевно перепробували все. Пропонуємо приготувати їх самостійно. Розкриємо декілька секретів,
Чебуреки з лаваша
Головним достоїнством правильних чебуреків є найтонша хрустка основа і неймовірно соковите наповнення. Але, буває, що з тестом зовсім не хочеться
Чебуреки з картоплею
Традиційно чебуреки готують з м'ясом, але якщо ви з якихось причин не їсте м'ясо, або просто його не виявилося під рукою, то можна приготувати
Заварне тісто для чебуреків
Чебуреки - дуже популярне блюдо, яке найчастіше готують з прісного тіста. Ми вам радимо спробувати зробити заварне тісто. Воно навіть більше підійде
Начинка для чебуреків
Чебуреки - смачне блюдо татарської кухні. І сьогодні ми розповімо, які начинки для нього можна зробити. Це може бути м'ясна, грибна, з сиром і т. д.