Рецептів чебуреків існує так само багато, як і їх прихильників, що не дивно, адже хто в здоровому глузді здатний відмовитися від соковитого м'ясного фаршу, обгорненого найтоншим шаром зажареного, пузырящегося тесту? Прекрасною компанією цьому татарському блюда стане соус на основі сметани або йогурту, з зеленню і часником, освіжаючий молочний напій на зразок айрану.
Рецепт смачних чебуреків з м'ясом в домашніх умовах
Звичний фарш для чебуреків готується лише з м'яса з невеликою кількістю жиру, води, а також стандартного набору спецій у вигляді солі і свіжозмеленого перцю, але ми почнемо з найбільш популярною рецептурної адаптації, в рамках якої м'ясний фарш доповнює пюрированный цибулю і зелень.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 355 г; вода - 175 мл; жовток одного яйця; рослинне масло - 75 р. Для начинки:
яловичина (з жирком) - 640 г; ріпчаста цибуля - 115 г; жменя зелені кропу і петрушки. Приготування Приготування чебуреків слід почати з замішування тіста, оскільки йому необхідно відпочити перед розкочуванням.
Для тіста пропущену через сито борошно слід з'єднати з щедрою пучкою солі і яєчним жовтком. У вас повинно вийти досить круте хлопьевидное тісто, яке потім доповнюють маслом і замішують до еластичності і однорідності. Нехай ком відпочине при кімнатній температурі не менше півгодини, інакше порції тесту неможливо буде викачувати.
Тим часом яловичину слід пропустити через м'ясорубку разом з ріпчастою цибулею, доповнити м'ясний фарш зеленню та спеціями. Соковитості цибулі повинно бути достатньо для отримання соковитого фаршу, а тому додаткову рідину додавати не потрібно.
Велика частина рецепта чебуреків за плечами, залишається лише розділити тісто на порції, розкачати, покрити кожен пласт м'ясним фаршем і скласти навпіл, скріплюючи краю зубцями виделки. Обсмажте чебуреки у фритюрі до зарум'янювання, а потім пробуйте.
Хрусткі кримські чебуреки – рецепт
Рецепт тіста для справжніх кримських чебуреків ще більш мінімалістичний, ніж ви могли б уявити, а ось начинка багата смаком за рахунок наявності зелені, цибулі і бульйону.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 980 р; вода - 310 мл; пучку солі. Для начинки:
м'ясний фарш - 740 г; ріпчаста цибуля - 130 г; м'ясний бульйон - 110 мл; зелень петрушки і кропу. Приготування З'єднайте борошно і сіль разом, а потім влийте до сухої суміші воду і замісіть тісто. Залиште тісто відпочивати при кімнатній температурі не менше години.
Ріпчасту цибулю наріжте максимально дрібно і з'єднати з м'ясним фаршем. Влийте бульйон і додайте стільки нарізаної зелені, скільки душа забажає, тут це справа ваших особистих смакових уподобань. Викладіть фарш на розкачані порції чебуречного тіста, краї скріпіть і обсмажте чебуреки в розігрітій олії до рум'янцю.
Чебуреки з картоплею – рецепт
Інгредієнти: тісто для чебуреків; картопляні бульби - 3-4 шт.; копчене сало - 110 г; часникові зубки - 2 шт.; зелень кропу. Приготування Відваривши картопля, пюрируйте його разом з обсмаженими шматочками сала і часниковими зубками. Якщо пюре виходить
занадто крутим, то додайте до нього кілька столових ложок води, в якій варилася картопля. Доповніть начинку спеціями і зеленню, а потім розподіліть по раскатанному чебуречному тесту, сліпите його краю і обсмажте.
Чебуреки з сиром – рецепт
Інгредієнти: тісто для чебуреків; твердий сир - 340 г; часник - 2 зубки; зелень петрушки і кропу - за смаком. Приготування Тертий сир з'єднайте з пюрированными зубками часнику, дрібно нарубаної зеленню і свежесмолотым чорним перцем. Розподіліть сирну начинку між пластами чебуречного тіста, краї його скріпіть і обсмажте все у фритюрі до зарумянивая.