Чебуреки з лаваша
Прекрасною альтернативою класичним чебуреків є чебуреки з лаваша. Вони швидко готуються, не вимагають клопотів, пов'язаних з тестом, а за смаком практично не поступаються оригіналу. Наповненням таких чебуреків може бути абсолютно будь-яка начинка, якій ви віддаєте перевагу.
Нижче ми більш детально розповімо, як правильно приготувати чебуреки з лаваша.
Інгредієнти:
тонкий лаваш – 3 шт.;
будь-м'ясний фарш – 320 г;
ріпчаста цибуля – 125 г;
вода – 55 мл;
яйце – 1 шт.;
сіль – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Ріпчасту цибулю очищаємо, шаткуємо дуже дрібними кубиками і додаємо до фаршу. Також вливаємо воду, приправляємо сіллю, меленим чорним перцем і перемішуємо. Лаваш розрізаємо на квадрати. На кожен з них накладаємо начинку і розподіляємо її з одного боку по діагоналі, відступаючи від краю на півтора-два сантиметри. Промазуємо краю збитим яйцем, складаємо лаваш навпіл трикутником і добре притискаємо.
Прогріваємо сковорідку, попередньо наливши в неї достатню кількість рослинної олії і обсмажуємо лаваші на середньому вогні з двох сторін до підрум'янення.
Виймаємо готові ледачі чебуреки на паперовий рушник або серветки для позбавлення від зайвого жиру, а потім перекладаємо на блюдо.
Інгредієнти:
тонкий лаваш – 3 шт.;
бринза – 325 г;
твердий сир – 325 г;
зелена цибуля – за смаком;
свіжа зелень петрушки і кропу – за смаком;
яйце – 1 шт.;
рослинне масло.
Приготування
Кожен пласт лаваш розрізаємо на квадрати. Будь ропні сир, в нашому випадку бринзу, пропускаємо через крупну тертку. Ті ж дії проробляємо і з твердим сиром. Зелену цибулю і свіжу зелень петрушки і кропу промиваємо, хорошенечко просушуємо і нарізаємо дрібно. З'єднуємо два види сиру і зелень і добре перемішуємо.
Краї кожного квадрата тонко промазуємо збитим яйцем. З одного боку накладаємо начинку з сиру і зелені і накриваємо другою стороною. Можна зробити як трикутні, так і прямокутні чебуреки, кому як більше подобається. Щільно притискаємо краю і залишаємо на кілька хвилин для склеювання.
Тим часом прогріваємо сковорідку з рослинним маслом і підрум'янюємо ледачі чебуреки з сиром з двох сторін на середньому вогні.
Обов'язково просочуємо зайвий жир паперовим рушником або серветками і можемо подавати до столу. Приємного апетиту!
Нижче ми більш детально розповімо, як правильно приготувати чебуреки з лаваша.
Ледачі чебуреки з лаваша з фаршем
Інгредієнти:
Приготування
Ріпчасту цибулю очищаємо, шаткуємо дуже дрібними кубиками і додаємо до фаршу. Також вливаємо воду, приправляємо сіллю, меленим чорним перцем і перемішуємо. Лаваш розрізаємо на квадрати. На кожен з них накладаємо начинку і розподіляємо її з одного боку по діагоналі, відступаючи від краю на півтора-два сантиметри. Промазуємо краю збитим яйцем, складаємо лаваш навпіл трикутником і добре притискаємо.
Прогріваємо сковорідку, попередньо наливши в неї достатню кількість рослинної олії і обсмажуємо лаваші на середньому вогні з двох сторін до підрум'янення.
Виймаємо готові ледачі чебуреки на паперовий рушник або серветки для позбавлення від зайвого жиру, а потім перекладаємо на блюдо.
Чебуреки з лаваша з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Кожен пласт лаваш розрізаємо на квадрати. Будь ропні сир, в нашому випадку бринзу, пропускаємо через крупну тертку. Ті ж дії проробляємо і з твердим сиром. Зелену цибулю і свіжу зелень петрушки і кропу промиваємо, хорошенечко просушуємо і нарізаємо дрібно. З'єднуємо два види сиру і зелень і добре перемішуємо.
Краї кожного квадрата тонко промазуємо збитим яйцем. З одного боку накладаємо начинку з сиру і зелені і накриваємо другою стороною. Можна зробити як трикутні, так і прямокутні чебуреки, кому як більше подобається. Щільно притискаємо краю і залишаємо на кілька хвилин для склеювання.
Тим часом прогріваємо сковорідку з рослинним маслом і підрум'янюємо ледачі чебуреки з сиром з двох сторін на середньому вогні.
Обов'язково просочуємо зайвий жир паперовим рушником або серветками і можемо подавати до столу. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Кримські чебуреки
Легкі, повітряні, з тоненькою хрусткою оболонкою, яка не розмокає від соку. Соковитий і неймовірно ароматний фарш всередині цього неперевершеного
Ледачі чебуреки
Головною особливістю чебуреків є найвитонченіший і дуже хрустке тісто і соковита, ароматна начинка. Проте як бути, якщо часу і бажання на їх
Як приготувати чебуреки?
Чебуреки з сиром - відмінне блюдо, яке може стати як сніданком, так і чудовим перекусом. Чому саме з сиром? Так адже не всі люблять м'ясо. Ну а для
Чебуреки з гарбузом - рецепт
Чебуреки - традиційний вигляд вельми популярного страви з тіста з начинкою в кулінарних традиціях тюрских, кавказьких і монгольських народів. Це
Пиріжки з лаваша
Швидкі пиріжки з лаваша - це відмінна альтернатива домашній випічці, процес приготування якої, часом, займає дуже багато часу. Швидкі пиріжки зручно
Лаваш з бринзою і зеленню
Якщо до вас несподівано нагрянули гості, і необхідно що-небудь приготувати на швидку руку - зробіть рулетики з лаваша з бринзою. Це проста і швидка