Кримські чебуреки
Пропонуємо вам варіанти приготування чебуреків з цим кримським рецептами. Слідуючи простим рекомендаціям, ви зможете знову насолодитися тим самим незабутнім смаком південного страви.
Інгредієнти:
Для тіста:
вода – 180 мл;
яєчний жовток – 1 шт.;
сіль – 5 р;
борошно – 480 м;
рослинна рафінована олія – 75 мл;
рослинна рафінована олія для смаження чебуреків;
Для начинки:
м'ясний фарш – 700 г;
бульйон – 75 мл;
цибуля ріпчаста – 225 г;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Яєчний жовток кладемо в склянку, розбиваємо виделкою і додаємо воду до об'єму трьох чвертей від повного склянки. Туди ж кидаємо сіль і перемішуємо. Вливаємо отриману суміш у миску з просіяним борошном і перемішуємо. Повинні вийти великі борошняні пластівці. Потім потроху підливаємо рослинне масло і вимішуємо тісто. При необхідності, якщо тісто вийшло дуже круте, підливаємо трошки водички і знову перемішуємо. Обернувши борошняний грудку плівкою, залишаємо його для вистоювання на сорок хвилин.
За рахунок такого замісу тісто виходить шарами, що сприятливо вплине на кінцевий результат і наші чебуреки виходять повітряними з хрусткою скоринкою.
В окремій мисці з'єднуємо м'ясний фарш з дрібно нарізаною ріпчастою цибулею, вливаємо бульйон або воду, присмачую за смаком сіллю і перцем і перемішуємо.
Тісто розрізаємо на рівні частини і розкочуємо качалкою. По центру накладаємо м'ясну начинку і формуємо чебуреки, трохи прокочуючи краю качалкою, щоб вони не розходилися під час смаження і не випускали сік.
Обсмажуємо чебуреки в достатній кількості рослинної олії з обох сторін і виймаємо на серветку для позбавлення від зайвого жиру.
Інгредієнти:
Для тіста:
вода – 250 мл;
яйце – 1 шт.;
сіль – за смаком;
борошно пшеничне – 640 г;
рослинне масло – 35 мл;
горілка – 35 мл;
рослинна рафінована олія;
Для начинки:
твердий сир – 120 г;
сир сулугуні , ропні – 320 р.
Приготування
У воду додаємо сіль, рослинне масло і підігріваємо до кипіння. Потім знімаємо з вогню, додаємо половину необхідної борошна і перемішуємо до однорідності. Тепер додаємо горілку і яйце і знову перемішуємо. Додаємо решту борошно і замішуємо тісто. Якщо буде потрібно, подсыплем ще трохи борошна. Тісто накриваємо плівкою або покласти в пакет і залишаємо на сорок хвилин. Тим часом нарізаємо соломкою і змішуємо твердий сир сулугуні.
Після закінчення часу знову вимішуємо тісто і приступаємо до формування чебуреків. Від загального кома відрізаємо потроху тіста розкачуємо його в тонкий пласт товщиною не більше одного міліметра. З одного боку накладаємо столову ложку начинки, накриваємо другою стороною і пальцями притискаємо краю. Потім зміцнюємо їх ще, притиснувши зубцями виделки, і поміщаємо чебурек в розпечене масло. Після обсмажування з обох боків до рум'яності, викладаємо його на тарілку, і просочуємо зайвий жир паперовим рушником.
Кримські чебуреки з листкового тіста з м'ясом – правильний рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Яєчний жовток кладемо в склянку, розбиваємо виделкою і додаємо воду до об'єму трьох чвертей від повного склянки. Туди ж кидаємо сіль і перемішуємо. Вливаємо отриману суміш у миску з просіяним борошном і перемішуємо. Повинні вийти великі борошняні пластівці. Потім потроху підливаємо рослинне масло і вимішуємо тісто. При необхідності, якщо тісто вийшло дуже круте, підливаємо трошки водички і знову перемішуємо. Обернувши борошняний грудку плівкою, залишаємо його для вистоювання на сорок хвилин.
За рахунок такого замісу тісто виходить шарами, що сприятливо вплине на кінцевий результат і наші чебуреки виходять повітряними з хрусткою скоринкою.
В окремій мисці з'єднуємо м'ясний фарш з дрібно нарізаною ріпчастою цибулею, вливаємо бульйон або воду, присмачую за смаком сіллю і перцем і перемішуємо.
Тісто розрізаємо на рівні частини і розкочуємо качалкою. По центру накладаємо м'ясну начинку і формуємо чебуреки, трохи прокочуючи краю качалкою, щоб вони не розходилися під час смаження і не випускали сік.
Обсмажуємо чебуреки в достатній кількості рослинної олії з обох сторін і виймаємо на серветку для позбавлення від зайвого жиру.
Рецепт кримських чебуреків з сиром
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
У воду додаємо сіль, рослинне масло і підігріваємо до кипіння. Потім знімаємо з вогню, додаємо половину необхідної борошна і перемішуємо до однорідності. Тепер додаємо горілку і яйце і знову перемішуємо. Додаємо решту борошно і замішуємо тісто. Якщо буде потрібно, подсыплем ще трохи борошна. Тісто накриваємо плівкою або покласти в пакет і залишаємо на сорок хвилин. Тим часом нарізаємо соломкою і змішуємо твердий сир сулугуні.
Після закінчення часу знову вимішуємо тісто і приступаємо до формування чебуреків. Від загального кома відрізаємо потроху тіста розкачуємо його в тонкий пласт товщиною не більше одного міліметра. З одного боку накладаємо столову ложку начинки, накриваємо другою стороною і пальцями притискаємо краю. Потім зміцнюємо їх ще, притиснувши зубцями виделки, і поміщаємо чебурек в розпечене масло. Після обсмажування з обох боків до рум'яності, викладаємо його на тарілку, і просочуємо зайвий жир паперовим рушником.
Рекомендуємо добрі рецепти
Чебуреки з м'ясом, рецепт
Сьогодні рецептів чебуреків неймовірна кількість. Але їх об'єднує одне - тонке, хрустке тісто і начинка, хоча останнім часом вона стала дуже
Тісто для чебуреків з горілкою
Чебуреки - це не зовсім корисна їжа, але часом так хочеться шкідливості. І якщо вже піддатися спокусі, то звичайно він повинен бути смачним та
Чебуреки з лаваша
Головним достоїнством правильних чебуреків є найтонша хрустка основа і неймовірно соковите наповнення. Але, буває, що з тестом зовсім не хочеться
Ледачі чебуреки
Головною особливістю чебуреків є найвитонченіший і дуже хрустке тісто і соковита, ароматна начинка. Проте як бути, якщо часу і бажання на їх
Як приготувати чебуреки?
Чебуреки з сиром - відмінне блюдо, яке може стати як сніданком, так і чудовим перекусом. Чому саме з сиром? Так адже не всі люблять м'ясо. Ну а для
Заварне тісто для чебуреків
Чебуреки - дуже популярне блюдо, яке найчастіше готують з прісного тіста. Ми вам радимо спробувати зробити заварне тісто. Воно навіть більше підійде