Тісто для чебуреків з горілкою
У кожної господині є фірмовий рецепт приготування чебуреків. Деякі роблять абсолютно просте тісто, а хтось додає які-небудь секретні інгредієнти. Ми розповімо вам, як приготувати тісто для чебуреків з горілкою. Не лякайтеся додавання спиртного, як відомо, воно всього лише служить додатковим розпушувачем, а рослинне масло надає тісту якусь шаруватість. Отже, давайте не будемо втрачати часу і приступимо!
Інгредієнти:
горілка – 1 ч. ложка;
вода – 250 мл;
борошно – 4 ст.;
олія соняшникова – 8 ст. ложок;
цукор білий – 1 ч. ложка;
сіль дрібна – 2 щіпки.
Приготування
Отже, спочатку готуємо всі інгредієнти: борошно кілька разів просіваємо через сито, відміряємо потрібну кількість горілки і води. Потім виливаємо воду в ковшичек, додаємо сіль і цукор. Перемішуємо до повного розчинення кристалів. У борошні робимо невеликий отвір і акуратно виливаємо в нього рідину. Додаємо рослинне масло, горілку і розмішуємо всі інгредієнти спочатку ложкою, а потім вимішуємо тісто руками, переклавши його на рівну поверхню, припорошений борошном. Загортаємо його в чистий рушник і залишаємо хвилин на 15 а потім знову обминаємо і так повторюємо кілька разів. Ось і все, тісто готове і ви можете приступати до приготування начинки і ліплення чебуреків.
Інгредієнти:
борошно вищого сорту – 45 ст.;
горілка – 2 ст. ложки;
яйце – 1 шт.;
вода – 15 склянки;
масло рослинне – 35 г;
сіль.
Приготування
У каструльку наливаємо необхідну кількість фільтрованої води, додаємо сіль, додаємо олію і ставимо посуд на вогонь. Доводимо до закипання, а цим часом просіюємо в миску борошно. Після цього всипаємо в киплячу воду рівномірно склянку борошна і швиденько все перемішуємо вінчиком, щоб не утворилися грудочки. Як тільки маса заварилася, знімаємо каструлю з плити і даємо трохи охолонути до теплого стану. Потім розбиваємо яйце, вливаємо кілька ложок горілки і гарненько все перемішуємо. Тепер поступово вводимо всю решту борошно і вимішуємо гладке, еластичне тісто, зовсім не прилипающее до рук. Після цього акуратно збираємо його в кульку, накриваємо плівкою або загортаємо в рушник і залишаємо на 15 хвилин при кімнатній температурі. По закінченні часу знову обминаємо його, загортаємо і кладемо в холодильник на 1 годину. Не втрачаючи часу дарма, приготуйте поки м'ясну начинку.
Представляємо вам ще один варіант хрусткого смачного тіста для чебуреків з горілкою. Чебуреки вийдуть неймовірно пузырчатыми і не дуже жирними.
Інгредієнти:
вода кип'ячена – 200 мл;
горілка – 20 мл;
масло рослинне – 40 г;
борошно вищого сорту – 450 г;
яйце куряче – 1 шт.;
сіль дрібна – 2 р.
Приготування
Яйце злегка збиваємо виделкою, кидаємо дрібну сіль за смаком і поступово вливаємо фільтровану воду. Далі вводимо рослинне масло, додаємо трохи горілки і всипаємо борошно. Найкраще її додавати невеликими порціями, одночасно вимішуючи тісто і контролюючи при цьому його структуру. Борошна в даному випадку може піти трохи більше або менше, залежно від її структури і клейковини. Вимішуємо м'яке пластичне тісто, накриваємо його чистим рушником і даємо відпочити рівно 10 хвилин. Після закінчення часу сміливо приступаємо до приготування м'ясної начинки і ліпленні смачних і красивих чебуреків.
Тісто для чебуреків з горілкою
Інгредієнти:
Приготування
Отже, спочатку готуємо всі інгредієнти: борошно кілька разів просіваємо через сито, відміряємо потрібну кількість горілки і води. Потім виливаємо воду в ковшичек, додаємо сіль і цукор. Перемішуємо до повного розчинення кристалів. У борошні робимо невеликий отвір і акуратно виливаємо в нього рідину. Додаємо рослинне масло, горілку і розмішуємо всі інгредієнти спочатку ложкою, а потім вимішуємо тісто руками, переклавши його на рівну поверхню, припорошений борошном. Загортаємо його в чистий рушник і залишаємо хвилин на 15 а потім знову обминаємо і так повторюємо кілька разів. Ось і все, тісто готове і ви можете приступати до приготування начинки і ліплення чебуреків.
Рецепт заварного тіста для чебуреків з горілкою
Інгредієнти:
Приготування
У каструльку наливаємо необхідну кількість фільтрованої води, додаємо сіль, додаємо олію і ставимо посуд на вогонь. Доводимо до закипання, а цим часом просіюємо в миску борошно. Після цього всипаємо в киплячу воду рівномірно склянку борошна і швиденько все перемішуємо вінчиком, щоб не утворилися грудочки. Як тільки маса заварилася, знімаємо каструлю з плити і даємо трохи охолонути до теплого стану. Потім розбиваємо яйце, вливаємо кілька ложок горілки і гарненько все перемішуємо. Тепер поступово вводимо всю решту борошно і вимішуємо гладке, еластичне тісто, зовсім не прилипающее до рук. Після цього акуратно збираємо його в кульку, накриваємо плівкою або загортаємо в рушник і залишаємо на 15 хвилин при кімнатній температурі. По закінченні часу знову обминаємо його, загортаємо і кладемо в холодильник на 1 годину. Не втрачаючи часу дарма, приготуйте поки м'ясну начинку.
Рецепт тіста на чебуреки з горілкою
Представляємо вам ще один варіант хрусткого смачного тіста для чебуреків з горілкою. Чебуреки вийдуть неймовірно пузырчатыми і не дуже жирними.
Інгредієнти:
Приготування
Яйце злегка збиваємо виделкою, кидаємо дрібну сіль за смаком і поступово вливаємо фільтровану воду. Далі вводимо рослинне масло, додаємо трохи горілки і всипаємо борошно. Найкраще її додавати невеликими порціями, одночасно вимішуючи тісто і контролюючи при цьому його структуру. Борошна в даному випадку може піти трохи більше або менше, залежно від її структури і клейковини. Вимішуємо м'яке пластичне тісто, накриваємо його чистим рушником і даємо відпочити рівно 10 хвилин. Після закінчення часу сміливо приступаємо до приготування м'ясної начинки і ліпленні смачних і красивих чебуреків.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кримські чебуреки
Легкі, повітряні, з тоненькою хрусткою оболонкою, яка не розмокає від соку. Соковитий і неймовірно ароматний фарш всередині цього неперевершеного
Рецепт чебуреків в домашніх умовах
Справжні тонкі чебуреки з соковитою м'ясною начинкою напевно перепробували все. Пропонуємо приготувати їх самостійно. Розкриємо декілька секретів,
Смачне, хрустке тісто для чебуреків
Самі смачні чебуреки - з хрусткою скоринкою зовні і соковитою начинкою всередині. Як же домогтися,щоб тісто вийшло золотистим і хрустким? Ми
Заварне тісто для чебуреків
Чебуреки - дуже популярне блюдо, яке найчастіше готують з прісного тіста. Ми вам радимо спробувати зробити заварне тісто. Воно навіть більше підійде
Тісто для чебуреків на кефірі
Якщо ви коли-небудь спробуєте чебуреки на кефірі, то більше експериментувати з тестом не захочете. Мабуть, на кефірі тісто виходить найкраще, не
Тісто на чебуреки на воді
Чебуреки - це смачне татарське блюдо, яке традиційно готують з м'ясом. І в сьогоднішній нашій статті ми розповімо, як зробити тісто на чебуреки на