Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Смачне, хрустке тісто для чебуреків

Смачне, хрустке тісто для чебуреків

5-07-2015, 23:12
1 698
Смачне, хрустке тісто для чебуреків
Секрет смачних чебуреків криється не тільки у смачною і соковитою начинкою, але і в оболонці – хрусткому і румяном тісті, яке буде стримувати начинку від витікання і додасть текстурного різноманітності готовому блюду. Рецептів «найкращого тіста для чебуреків» існує величезна безліч і кожен з них по-своєму смачний. Вибирайте свій ідеал з усіх описаних нижче.

Рецепт смачного тіста для чебуреків


Це тісто на основі кефіру залишається хрустким відразу після обсмажування, а згодом розм'якшується всередині, просочуючись м'ясним соком. Звучить апетитно, правда? Тоді давайте приступати до приготування.
Інгредієнти:

  • нежирний кефір - 240 мл;

  • яйце куряче - 1 шт.;

  • борошно - 550 р.


  • Приготування
    Збиваємо нежирний кефір з курячим яйцем і хорошою пучкою солі. Окремо просіваємо борошно, щоб позбавити її від будь-яких грудок і випадково потрапили твердих частинок. Після того, як вся мука просіяна, починаємо порціями всипати її до рідких інгредієнтів. Поступово замішуючи тісто, чекаємо моменту, коли він буде еластичним і м'яким, але перестане липнути до рук – це головна ознака того, що борошна достатньо. Тепер головний секрет ідеального тіста для чебуреків – правильне вимішування і відпочинок. Готове тісто треба вимішувати не менше 10 хвилин, за цей час буде розвиватися клейковина, завдяки якій чебурек і вийде хрустким. Ви тільки лише на дотик зможете визначити, коли тісто можна буде перестати вимішувати, настільки гладким і м'яким воно стане. Після того, як ви довго місили тісто, дайте йому відпочити під плівкою або вологим рушником – клейковина розслабиться і коржики можна буде з легкістю викачувати.

    Хрустке тісто для чебуреків – рецепт


    Хрустке тісто для чебуреків, яке не втрачає своєї текстури навіть після охолодження, готується на воді і має найпростішу рецептуру, з якої ми й поділимося далі.
    Інгредієнти:

  • борошно - 480 м;

  • вода - 210 мл


  • Приготування
    Попередньо просіяне борошно змішуємо з сіллю і гіркою висипаємо прямо на стіл. У центрі борошняний гірки робимо заглиблення – колодязь, в який буде заливатися вода. Вливаємо крижану воду і, поступово підбираючи борошно з усіх боків, замішуємо тісто. Після того, як мука і тісто об'єдналися в однорідну масу, починаємо вимішувати ретельно вимішувати тісто руками не менше 10 хвилин, при потребі підсипаючи на стіл борошна, якщо тісто стає липким. Але не перестарайтеся, основа для наших чебуреків повинна залишитися м'якою та еластичною.
    Після вимішування залиште тісто в теплі під плівкою на півгодини, а потім розкочуйте і приступайте до ліплення чебуреків.

    Рецепт приготування хрусткого тіста для чебуреків


    Кажуть, що тісто на горілці після обжарювання виходить золотистим і хрустким (варто згадати хоча б рецепт хмизу). Що ж, перевірити це твердження можна лише на власному досвіді, приготувавши ароматні і рум'яні чебуреки по нижченаведеному рецептом.
    Інгредієнти:

  • борошно - 640 г;

  • вода - 290 мл;

  • горілка - 50 мл;

  • рослинна олія - 15 мл
  • Смачне, хрустке тісто для чебуреків


    Приготування
    З'єднуємо воду з горілкою і маслом, додаємо в розчин добру пучку солі і чекаємо, поки соляні кристали розчиняться. Якщо вода не була охолоджена заздалегідь, то зараз настав саме час для того, щоб поставити її в холодильник – дуже смачне і хрустке тісто для чебуреків вийде лише з крижаною рідиною. Коли вода охолоне, з'єднуємо її з борошном, не забувши попередньо просіяти останню. Замішуємо однорідне тісто, перекладаємо його на подпыленную борошном робочу поверхню і продовжуємо місити, поки воно не стане еластичним і м'яким (хвилин 8-10).
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Заварне тісто для пельменів
    Заварне тісто для пельменів
    Для пельменів зазвичай готують саме просте тісто, на воді з борошном. Але якщо вже готувати пельмені самим, то й тісто бажано зробити найкраще, щоб
    Чебуреки з картоплею
    Чебуреки з картоплею
    Традиційно чебуреки готують з м'ясом, але якщо ви з якихось причин не їсте м'ясо, або просто його не виявилося під рукою, то можна приготувати
    Заварне тісто для чебуреків
    Заварне тісто для чебуреків
    Чебуреки - дуже популярне блюдо, яке найчастіше готують з прісного тіста. Ми вам радимо спробувати зробити заварне тісто. Воно навіть більше підійде
    Тісто для чебуреків на кефірі
    Тісто для чебуреків на кефірі
    Якщо ви коли-небудь спробуєте чебуреки на кефірі, то більше експериментувати з тестом не захочете. Мабуть, на кефірі тісто виходить найкраще, не
    Начинка для чебуреків
    Начинка для чебуреків
    Чебуреки - смачне блюдо татарської кухні. І сьогодні ми розповімо, які начинки для нього можна зробити. Це може бути м'ясна, грибна, з сиром і т. д.
    Тісто на чебуреки на воді
    Тісто на чебуреки на воді
    Чебуреки - це смачне татарське блюдо, яке традиційно готують з м'ясом. І в сьогоднішній нашій статті ми розповімо, як зробити тісто на чебуреки на