Чебуреки з картоплею
Якщо ви не відносите себе до числа м'ясоїдів або просто дотримуєтесь посту - це зовсім не привід відмовляти собі в традиційних мясоедческих ласощах, начебто чебуреків. Рум'яні півмісяцеві коржі можна начинити овочевою начинкою, наприклад, картоплею, і вийде не менш смачно. Приголомшлива пара до келиху пива або квасу.
Інгредієнти:
йогурт або кефір - 320 мл;
сметана - 45 г;
вершкове масло - 100 г;
яйця курячі - 2 шт.;
борошно - 830 г;
твердий сир - 145 г;
картопля - 950 г;
зелень і спеції.
Приготування
Перед тим, як приготувати чебуреки з картоплею, необхідно зробити начинку для них. Для приготування начинки слід попередньо відварити картопляні бульби до м'якості, а потім пюрировать їх з зеленню та спеціями. Якщо пюре виходить дуже густим, то розбавити його можна картопляним відваром або молоком. У остиглу картопляну начинку закладаємо тертий сир і ще раз грунтовно все перемішуємо.
Тісто готується ще простіше: змішайте кефір зі сметаною і розтопленим маслом, збийте пару яєць з хорошою пучкою солі і додайте їх в кефірну суміш. Далі залишається лише повільно всипати борошно, замішуючи м'яке, еластичне і не липке тісто для чебуреків з картоплею. Щоб тісто краще раскатывалось, дайте йому відпочити в холодильнику близько півгодини, а потім приступайте безпосередньо до роботи з качалкою.
Розгорнувши порцію тіста в тонкий пласт, виріжте з нього кола, скориставшись тарілкою або будь-яким круглим стравою як трафаретом. На половині тесту розподіліть картопляно-сирну начинку, залишаючи близько 2-25 см вільного краю. Злегка змочіть край тіста водою і накрийте другою половиною. Гарненько склейте краю між собою і приступайте до обжарке чебуреків в розігрітому маслі.
Інгредієнти:
картопля - 12 кг;
м'ясний фарш - 750 г;
білий цибулю - 90 г;
яйце - 1 шт.;
вершкове масло - 43 мл;
борошно - 480 м;
кисле молоко - 100 мл
Приготування
На розігрітій сковороді пасеруємо подрібнений білий цибулю близько 4-6 хвилин. Додаємо до цибулі м'ясний фарш і смажимо його рівно до тих пір, поки він не схопиться. Одночасно відварюємо бульби картоплі до м'якості і розтираємо в пюре. Змішуємо картопляне пюре з м'ясним фаршем і наша начинка для чебуреків з картоплею готова.
Для тіста збиваємо яйця з кислим молоком і розтопленим маслом. Додаємо добру пучку солі і, постійно помішуючи, починаємо підсипати муку. Замішане тісто накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на півгодини. Ділимо тісто на кульки вагою близько 40-50 грам, кожен кульку розгортаємо в млинець, на одну половинку коржі кладемо картопляну начинку, накриваємо другою і защипуємо краю. Обсмажуємо чебуреки у фритюрі до характерної золотисто-коричневої скоринки, а потім залишаємо на серветках, щоб позбутися від надлишків жиру.
Так, цей рецепт чебуреків з картоплею не традиційний татарський, але це зовсім не робить підсумкове блюдо менш смачним. Перевірте результат на власному досвіді.
Інгредієнти:
борошно - 400 г;
вода - 115 мл;
печериці (інші гриби) - 210 г;
картопля - 130 г;
білий цибулю - 55 г;
зелень.
Приготування
Просте пісне тісто готується на основі борошна і води - ці два інгредієнти потрібно змішати з додаванням хорошою дрібку солі, а замішане тісто розім'яти руками і залишити в холодильнику хвилин на 35-40.
Тим часом якраз можна встигнути приготувати начинку. Для неї спочатку відваріть картоплю і розімніть його з зеленню, а потім змішайте з обсмаженою цибулею і грибами. Викладіть начинку на пласт розкатаного тіста, защипайте краю і обсмажуйте в олії як звичайні м'ясні чебуреки.
Чебуреки з сиром і картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати чебуреки з картоплею, необхідно зробити начинку для них. Для приготування начинки слід попередньо відварити картопляні бульби до м'якості, а потім пюрировать їх з зеленню та спеціями. Якщо пюре виходить дуже густим, то розбавити його можна картопляним відваром або молоком. У остиглу картопляну начинку закладаємо тертий сир і ще раз грунтовно все перемішуємо.
Тісто готується ще простіше: змішайте кефір зі сметаною і розтопленим маслом, збийте пару яєць з хорошою пучкою солі і додайте їх в кефірну суміш. Далі залишається лише повільно всипати борошно, замішуючи м'яке, еластичне і не липке тісто для чебуреків з картоплею. Щоб тісто краще раскатывалось, дайте йому відпочити в холодильнику близько півгодини, а потім приступайте безпосередньо до роботи з качалкою.
Розгорнувши порцію тіста в тонкий пласт, виріжте з нього кола, скориставшись тарілкою або будь-яким круглим стравою як трафаретом. На половині тесту розподіліть картопляно-сирну начинку, залишаючи близько 2-25 см вільного краю. Злегка змочіть край тіста водою і накрийте другою половиною. Гарненько склейте краю між собою і приступайте до обжарке чебуреків в розігрітому маслі.
Чебуреки: рецепт з картоплею і м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
На розігрітій сковороді пасеруємо подрібнений білий цибулю близько 4-6 хвилин. Додаємо до цибулі м'ясний фарш і смажимо його рівно до тих пір, поки він не схопиться. Одночасно відварюємо бульби картоплі до м'якості і розтираємо в пюре. Змішуємо картопляне пюре з м'ясним фаршем і наша начинка для чебуреків з картоплею готова.
Для тіста збиваємо яйця з кислим молоком і розтопленим маслом. Додаємо добру пучку солі і, постійно помішуючи, починаємо підсипати муку. Замішане тісто накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на півгодини. Ділимо тісто на кульки вагою близько 40-50 грам, кожен кульку розгортаємо в млинець, на одну половинку коржі кладемо картопляну начинку, накриваємо другою і защипуємо краю. Обсмажуємо чебуреки у фритюрі до характерної золотисто-коричневої скоринки, а потім залишаємо на серветках, щоб позбутися від надлишків жиру.
Пісні чебуреки з картоплею і грибами
Так, цей рецепт чебуреків з картоплею не традиційний татарський, але це зовсім не робить підсумкове блюдо менш смачним. Перевірте результат на власному досвіді.
Інгредієнти:
Приготування
Просте пісне тісто готується на основі борошна і води - ці два інгредієнти потрібно змішати з додаванням хорошою дрібку солі, а замішане тісто розім'яти руками і залишити в холодильнику хвилин на 35-40.
Тим часом якраз можна встигнути приготувати начинку. Для неї спочатку відваріть картоплю і розімніть його з зеленню, а потім змішайте з обсмаженою цибулею і грибами. Викладіть начинку на пласт розкатаного тіста, защипайте краю і обсмажуйте в олії як звичайні м'ясні чебуреки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати чебуреки?
Чебуреки з сиром - відмінне блюдо, яке може стати як сніданком, так і чудовим перекусом. Чому саме з сиром? Так адже не всі люблять м'ясо. Ну а для
Чебуреки з сиром
Якщо ви любите готувати страви різних народів світу, то має бути вже пробували ліпити традиційні чебуреки. Сьогодні ми поговоримо про їх різновиди -
Заварне тісто для чебуреків
Чебуреки - дуже популярне блюдо, яке найчастіше готують з прісного тіста. Ми вам радимо спробувати зробити заварне тісто. Воно навіть більше підійде
Тісто для чебуреків на кефірі
Якщо ви коли-небудь спробуєте чебуреки на кефірі, то більше експериментувати з тестом не захочете. Мабуть, на кефірі тісто виходить найкраще, не
Начинка для чебуреків
Чебуреки - смачне блюдо татарської кухні. І сьогодні ми розповімо, які начинки для нього можна зробити. Це може бути м'ясна, грибна, з сиром і т. д.
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили