Якщо ви не відносите себе до числа м'ясоїдів або просто дотримуєтесь посту - це зовсім не привід відмовляти собі в традиційних мясоедческих ласощах, начебто чебуреків. Рум'яні півмісяцеві коржі можна начинити овочевою начинкою, наприклад, картоплею, і вийде не менш смачно. Приголомшлива пара до келиху пива або квасу.
Чебуреки з сиром і картоплею
Інгредієнти: йогурт або кефір - 320 мл; сметана - 45 г; вершкове масло - 100 г; яйця курячі - 2 шт.; борошно - 830 г; твердий сир - 145 г; картопля - 950 г; зелень і спеції. Приготування Перед тим, як приготувати чебуреки з картоплею, необхідно зробити начинку для них. Для приготування начинки слід попередньо відварити картопляні бульби до м'якості, а потім пюрировать їх з зеленню та спеціями. Якщо пюре виходить дуже густим, то розбавити його можна картопляним відваром або молоком. У остиглу картопляну начинку закладаємо тертий сир і ще раз грунтовно все перемішуємо.
Тісто готується ще простіше: змішайте кефір зі сметаною і розтопленим маслом, збийте пару яєць з хорошою пучкою солі і додайте їх в кефірну суміш. Далі залишається лише повільно всипати борошно, замішуючи м'яке, еластичне і не липке тісто для чебуреків з картоплею. Щоб тісто краще раскатывалось, дайте йому відпочити в холодильнику близько півгодини, а потім приступайте безпосередньо до роботи з качалкою.
Розгорнувши порцію тіста в тонкий пласт, виріжте з нього кола, скориставшись тарілкою або будь-яким круглим стравою як трафаретом. На половині тесту розподіліть картопляно-сирну начинку, залишаючи близько 2-25 см вільного краю. Злегка змочіть край тіста водою і накрийте другою половиною. Гарненько склейте краю між собою і приступайте до обжарке чебуреків в розігрітому маслі.
Чебуреки: рецепт з картоплею і м'ясом
Інгредієнти: картопля - 12 кг; м'ясний фарш - 750 г; білий цибулю - 90 г; яйце - 1 шт.; вершкове масло - 43 мл; борошно - 480 м; кисле молоко - 100 мл Приготування На розігрітій сковороді пасеруємо подрібнений білий цибулю близько 4-6 хвилин. Додаємо до цибулі м'ясний фарш і смажимо його рівно до тих пір, поки він не схопиться. Одночасно відварюємо бульби картоплі до м'якості і розтираємо в пюре. Змішуємо картопляне пюре з м'ясним фаршем і наша начинка для чебуреків з картоплею готова.
Для тіста збиваємо яйця з кислим молоком і розтопленим маслом. Додаємо добру пучку солі і, постійно помішуючи, починаємо підсипати муку. Замішане тісто накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на півгодини. Ділимо тісто на кульки вагою близько 40-50 грам, кожен кульку розгортаємо в млинець, на одну половинку коржі кладемо картопляну начинку, накриваємо другою і защипуємо краю. Обсмажуємо чебуреки у фритюрі до характерної золотисто-коричневої скоринки, а потім залишаємо на серветках, щоб позбутися від надлишків жиру.
Пісні чебуреки з картоплею і грибами
Так, цей рецепт чебуреків з картоплею не традиційний татарський, але це зовсім не робить підсумкове блюдо менш смачним. Перевірте результат на власному досвіді.
Інгредієнти: борошно - 400 г; вода - 115 мл; печериці (інші гриби) - 210 г; картопля - 130 г; білий цибулю - 55 г; зелень. Приготування Просте пісне тісто готується на основі борошна і води - ці два інгредієнти потрібно змішати з додаванням хорошою дрібку солі, а замішане тісто розім'яти руками і залишити в холодильнику хвилин на 35-40.
Тим часом якраз можна встигнути приготувати начинку. Для неї спочатку відваріть картоплю і розімніть його з зеленню, а потім змішайте з обсмаженою цибулею і грибами. Викладіть начинку на пласт розкатаного тіста, защипайте краю і обсмажуйте в олії як звичайні м'ясні чебуреки.