Заварне тісто для пельменів
У нашій країні і в багатьох інших країнах люди традиційно готують пельмені, вареники, манти, пози, хінкалі та інші вироби з тіста з начинкою. Харчові підприємства масово виготовляють такі напівфабрикати, їх продають в продуктових магазинах замороженими, готовими до заключній фазі приготування. Далі ми їх варимо, готуємо на пару, тушкуємо, рідше смажимо і з задоволенням їмо.
З якого тіста роблять пельмені?
Звичайно для пельменів та інших подібних виробів готують просте прісне тісто з пшеничного борошна і води.
У будь-якому випадку, тісто для пельменів повинно бути відносно крутим, але пластичним і м'яким, добре тримає форму і легко піддається ліпленню (тісто, однак, не повинно бути липким). При заморожуванні пельмені та інші вироби такого типу не тріскатися, а при варінні – розварюватися або розкриватися.
Коли ми робимо пельмені в домашніх умовах, ми, звичайно ж, прагнемо зробити начинку, і тісто з якісних свіжих продуктів найкращим чином, хоча б взяти для цього гарну борошно. Деякі роблять тісто з борошна, води і яєць, іноді замість води використовують молоко, іноді в тісто додають кефір або сметану.
А чи є інші варіанти тіста для пельменів?
Відомий і вельми цікавий альтернативний рецепт тіста для пельменів – заварне прісне тісто. Це тісто еластичне, ніжне, приємне в роботі, пельмені з них виходять дуже смачними.
Спробуйте для різноманітності приготувати пельмені з заварного тіста, ваші домашні та гості будуть приємно здивовані результатами – ще б, знайоме блюдо в новому незвичайному вигляді.
Інгредієнти:
борошно пшеничне цільнозернові спельтовая або шпалерна – близько 3 склянок;
яйце куряче – 1-2 шт.;
кухонна сіль – 1 щіпка;
рослинне масло або топлене вершкове натуральне – 2-5 ст. ложок;
окріп – близько 250 мл.
Приготування
У мисці злегка збиваємо виделкою яйця з сіллю. Потроху додаємо просіяне борошно і олію. Ретельно перемішуємо виделкою і, продовжуючи інтенсивно перемішувати, тонкою цівкою вливаємо склянку окропу. Ретельно вимішуємо тісто (можна робити це міксером зі спеціальною спіралевидної насадкою для тіста). Якщо необхідно, додати трохи борошна. Доводимо тісто до готовності змазаними маслом руками. Ретельно вимішуємо, але недовго. Можна відразу ж розкачати тісто в тонкий пласт, пробивний формою або склянкою вибивати підкладки для пельменів і ліпити їх.
Рослинне або вершкове масло можна замінити натуральними молочними вершками, перетопленным тваринним жиром: свинячим, курячим або гусячим. Замість води можна використовувати середньої жирності молоко або суміш молока з водою. Слід зауважити, що молоко і жири значно підвищують калорійність тесту. Щоб зробити тісто більш легким, можна додати в борошно кукурудзяного крохмалю, але не більше 5 ст. ложок.
Якщо хочете, можна приправити тісто невеликою кількістю мелених спецій, наприклад, готової суміші каррі, вона додасть тесту цікавий колір і пряний смак. Також для підвищення корисності страви в тісто для пельменів можна додати трохи томат-пасти або пасти зі свіжої зелені (шпинат, рукола, кріп, петрушка, кінза та ін). Для приготування зеленої пасти нам, звичайно ж, знадобиться блендер або кухонний комбайн.
Пельмені, вареники, манти, хінкалі та інші подібні вироби з заварного тіста варяться так само, як і зазвичай, може, на 1-2 хвилини довше, орієнтуйтеся на свій смак і практичний досвід.
Заварне тісто (зрозуміло, у варіанті без добавок) підходить не тільки для приготування пельменів, вареників та інших подібних виробів, а також для чебуреків та пиріжків з різними начинками.
З якого тіста роблять пельмені?
Звичайно для пельменів та інших подібних виробів готують просте прісне тісто з пшеничного борошна і води.
У будь-якому випадку, тісто для пельменів повинно бути відносно крутим, але пластичним і м'яким, добре тримає форму і легко піддається ліпленню (тісто, однак, не повинно бути липким). При заморожуванні пельмені та інші вироби такого типу не тріскатися, а при варінні – розварюватися або розкриватися.
Коли ми робимо пельмені в домашніх умовах, ми, звичайно ж, прагнемо зробити начинку, і тісто з якісних свіжих продуктів найкращим чином, хоча б взяти для цього гарну борошно. Деякі роблять тісто з борошна, води і яєць, іноді замість води використовують молоко, іноді в тісто додають кефір або сметану.
А чи є інші варіанти тіста для пельменів?
Відомий і вельми цікавий альтернативний рецепт тіста для пельменів – заварне прісне тісто. Це тісто еластичне, ніжне, приємне в роботі, пельмені з них виходять дуже смачними.
Спробуйте для різноманітності приготувати пельмені з заварного тіста, ваші домашні та гості будуть приємно здивовані результатами – ще б, знайоме блюдо в новому незвичайному вигляді.
Рецепт універсального домашнього заварного тіста для смачних пельменів
Інгредієнти:
Приготування
У мисці злегка збиваємо виделкою яйця з сіллю. Потроху додаємо просіяне борошно і олію. Ретельно перемішуємо виделкою і, продовжуючи інтенсивно перемішувати, тонкою цівкою вливаємо склянку окропу. Ретельно вимішуємо тісто (можна робити це міксером зі спеціальною спіралевидної насадкою для тіста). Якщо необхідно, додати трохи борошна. Доводимо тісто до готовності змазаними маслом руками. Ретельно вимішуємо, але недовго. Можна відразу ж розкачати тісто в тонкий пласт, пробивний формою або склянкою вибивати підкладки для пельменів і ліпити їх.
Рослинне або вершкове масло можна замінити натуральними молочними вершками, перетопленным тваринним жиром: свинячим, курячим або гусячим. Замість води можна використовувати середньої жирності молоко або суміш молока з водою. Слід зауважити, що молоко і жири значно підвищують калорійність тесту. Щоб зробити тісто більш легким, можна додати в борошно кукурудзяного крохмалю, але не більше 5 ст. ложок.
Якщо хочете, можна приправити тісто невеликою кількістю мелених спецій, наприклад, готової суміші каррі, вона додасть тесту цікавий колір і пряний смак. Також для підвищення корисності страви в тісто для пельменів можна додати трохи томат-пасти або пасти зі свіжої зелені (шпинат, рукола, кріп, петрушка, кінза та ін). Для приготування зеленої пасти нам, звичайно ж, знадобиться блендер або кухонний комбайн.
Пельмені, вареники, манти, хінкалі та інші подібні вироби з заварного тіста варяться так само, як і зазвичай, може, на 1-2 хвилини довше, орієнтуйтеся на свій смак і практичний досвід.
Заварне тісто (зрозуміло, у варіанті без добавок) підходить не тільки для приготування пельменів, вареників та інших подібних виробів, а також для чебуреків та пиріжків з різними начинками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати пельмені?
Пельмені - одне з найулюбленіших страв сучасних чоловіків. Звичайно, зараз їх можна купити в будь-якому супермаркеті, прийти додому, зварити і подати
Вареники з м'ясом
Вареники з м'ясом - це не великі пельмені, як думають багато хто. Це блюдо має зовсім інший смак, оскільки технологія його приготування сильно
Рецепт тіста для пельменів
Всі ми з вами любимо пельмені, їх, звісно, можна купити в магазині і просто зварити. Але найсмачніші пельмені, звичайно ж, домашні. І в нашій статті
Пельмені в пароварці
Пельмені можна смажити, варити, або навіть запікати в духовці, але зручніше всього готувати пельмені на пару, адже вони виходять такими ж ніжними, як
Пельменний тісто в хлібопічці
Пельмені - це те блюдо, яке люблять усі. Кожна сім'я буде рада побачити домашні пельмені на своєму столі, а тому і всі хозяюіки повинні знати рецепти
Равіолі з гарбузом
Равіолі - це смачні італійські вироби з прісного тіста, дуже схожі на наші пельмені та вареники. Їх готують з різними начинками: м'ясними, овочевими,