Рецепт тіста для пельменів
Покупні пельмені з часом набридають, і хочеться приготувати це блюдо самим від початку і до кінця. Пропонуємо вам кращі рецепти тіста для пельменів.
Класичний рецепт тіста на пельмені
Інгредієнти:
яйце - 2 шт.;
сіль - щіпка;
пшеничне борошно - 500 г;
молоко - 1 ст.;
рослинна олія - 10 мл.
Приготування
Рецепт приготування тіста для пельменів досить простий. Борошно насипати на стіл гіркою і відразу додаємо сіль. Потім робимо невелике поглиблення зверху і виливаємо туди масло. Це зробить тісто в результаті м'яким і пластичним. Яйця збиваємо в окреме чашці і вливаємо до них підігріте молоко. Підсипаємо акуратно в цю суміш борошно і замішуємо тісто. Як тільки воно стане еластичним і почне відходити від стінок посуду, перекладаємо його на кухонний стіл і гарненько вимішуємо до тих пір, щоб воно відставало від рук. Далі накриваємо тісто рушником і залишаємо приблизно на півгодини. Після цього приступаємо до розкочуванні і приготування пельменів .
Рецепт заварного тіста для пельменів
Інгредієнти:
рослинна олія - 30 мл;
борошно - 500 г;
сіль - 1 ч. ложка;
окріп - 250 мл
Приготування
Борошно насипати в глибоку миску і робимо нагорі гірки невелике поглиблення. Потім додаємо дрібку солі і акуратно вливаємо половину склянки крутого окропу. Ретельно розмішуємо ложкою. Далі підливаємо трохи рослинного масла і знову перемішуємо, поступово підливаючи окріп, що залишився. Після цього перекладаємо тісто на стіл і ретельно вимішуємо руками. Накриваємо готове заварне тісто кухонним рушником і залишаємо приблизно на 15 хвилин.
Рецепт смачного тіста для пельменів на кефірі
Інгредієнти:
борошно - 400 г;
кефір - 250 мл
Приготування
Для такого простого тіста для пельменів потрібно усього лише два компоненти - борошно і кефір. Воно виходить дуже м'яким, смачним і зовсім не рветься. А з його залишків можете навіть потім спекти ароматні і смачні коржі. Отже, кефір наливаємо в глибоку миску і поступово всипаємо половину порції просіяної заздалегідь борошна. Перемішуємо до однорідності. Далі вводимо в тісто борошно поступово і вимішуємо руками масу. Кладемо готове тісто в холодильник приблизно на 40 хвилин або найкраще на годину.
Рецепт ніжного тіста для пельменів без яєць
Інгредієнти:
борошно - 3 ст.;
вода - 05 склянки;
сіль - щіпка.
Приготування
Отже, беремо досить велику і глибоку чашку і насипаємо туди борошно, змішану з сіллю. Робимо поглиблення і повільно вливаємо туди кип'ячену воду. Акуратно розмішуємо ложкою повільними круговими рухами від середини до країв чаші.
Як тільки тісто стане густим, перекладаємо його на стіл, присипаний борошном, і продовжуємо вимішувати руками, періодично підсипаючи борошно. Готову масу загортаємо в харчову плівку і прибираємо на 30 хвилин у холодильник. Після закінчення часу, дістаємо тісто для пельменів, розрізаємо на шматочки, розкачуємо і переходимо до приготування домашніх пельменів.
Рецепт тіста для пельменів в хлібопічці
Інгредієнти:
сіль - щіпка;
вода - 210 мл;
борошно пшеничне - 2 ст.;
куряче яйце - 1 шт.
Приготування
Всі компоненти просто закладаємо в чашу хлібопічки в наступному порядку: спочатку завантажуємо всі рідкі інгредієнти, а потім всипаємо борошно і сіль. Далі виставляємо програму «Пельмені» і включаємо прилад приблизно на 30 хвилин. Після закінчення зазначеного часу і сигналу готовності, пельменний тісто в хлібопічці готове. Залишаємо його в хлібопічці ще на годину або ж просто перекладаємо в миску, накриваємо плівкою і залишаємо в теплі, щоб клейковина розбухла, і тісто стало більш еластичне і м'яке.
Класичний рецепт тіста на пельмені
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт приготування тіста для пельменів досить простий. Борошно насипати на стіл гіркою і відразу додаємо сіль. Потім робимо невелике поглиблення зверху і виливаємо туди масло. Це зробить тісто в результаті м'яким і пластичним. Яйця збиваємо в окреме чашці і вливаємо до них підігріте молоко. Підсипаємо акуратно в цю суміш борошно і замішуємо тісто. Як тільки воно стане еластичним і почне відходити від стінок посуду, перекладаємо його на кухонний стіл і гарненько вимішуємо до тих пір, щоб воно відставало від рук. Далі накриваємо тісто рушником і залишаємо приблизно на півгодини. Після цього приступаємо до розкочуванні і приготування пельменів .
Рецепт заварного тіста для пельменів
Інгредієнти:
Приготування
Борошно насипати в глибоку миску і робимо нагорі гірки невелике поглиблення. Потім додаємо дрібку солі і акуратно вливаємо половину склянки крутого окропу. Ретельно розмішуємо ложкою. Далі підливаємо трохи рослинного масла і знову перемішуємо, поступово підливаючи окріп, що залишився. Після цього перекладаємо тісто на стіл і ретельно вимішуємо руками. Накриваємо готове заварне тісто кухонним рушником і залишаємо приблизно на 15 хвилин.
Рецепт смачного тіста для пельменів на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Для такого простого тіста для пельменів потрібно усього лише два компоненти - борошно і кефір. Воно виходить дуже м'яким, смачним і зовсім не рветься. А з його залишків можете навіть потім спекти ароматні і смачні коржі. Отже, кефір наливаємо в глибоку миску і поступово всипаємо половину порції просіяної заздалегідь борошна. Перемішуємо до однорідності. Далі вводимо в тісто борошно поступово і вимішуємо руками масу. Кладемо готове тісто в холодильник приблизно на 40 хвилин або найкраще на годину.
Рецепт ніжного тіста для пельменів без яєць
Інгредієнти:
Приготування
Отже, беремо досить велику і глибоку чашку і насипаємо туди борошно, змішану з сіллю. Робимо поглиблення і повільно вливаємо туди кип'ячену воду. Акуратно розмішуємо ложкою повільними круговими рухами від середини до країв чаші.
Як тільки тісто стане густим, перекладаємо його на стіл, присипаний борошном, і продовжуємо вимішувати руками, періодично підсипаючи борошно. Готову масу загортаємо в харчову плівку і прибираємо на 30 хвилин у холодильник. Після закінчення часу, дістаємо тісто для пельменів, розрізаємо на шматочки, розкачуємо і переходимо до приготування домашніх пельменів.
Рецепт тіста для пельменів в хлібопічці
Інгредієнти:
Приготування
Всі компоненти просто закладаємо в чашу хлібопічки в наступному порядку: спочатку завантажуємо всі рідкі інгредієнти, а потім всипаємо борошно і сіль. Далі виставляємо програму «Пельмені» і включаємо прилад приблизно на 30 хвилин. Після закінчення зазначеного часу і сигналу готовності, пельменний тісто в хлібопічці готове. Залишаємо його в хлібопічці ще на годину або ж просто перекладаємо в миску, накриваємо плівкою і залишаємо в теплі, щоб клейковина розбухла, і тісто стало більш еластичне і м'яке.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пельмені з грибами
Пельмені з грибами - незвичайне і дуже смачне блюдо, яке припаде до душі кожному. Рецепти їх приготування ви знайдете в цій статті. А ще ми
Пельмені в горщиках - рецепт
Пельмені - це традиційне російське блюдо, варіантів приготування яке існує безліч. Їх варять, готують на пару, смажать, а також запікають. Ось про
Фарш для пельменів
Звичайно ж, всі ми любимо пельмені, і знаємо, що фарш для них готуватися зі свинини і яловичини. Але ми сьогодні підібрали найбільш цікаві варіанти
Пельмені в пароварці
Пельмені можна смажити, варити, або навіть запікати в духовці, але зручніше всього готувати пельмені на пару, адже вони виходять такими ж ніжними, як
Пельменний тісто в хлібопічці
Пельмені - це те блюдо, яке люблять усі. Кожна сім'я буде рада побачити домашні пельмені на своєму столі, а тому і всі хозяюіки повинні знати рецепти
Дріжджове тісто для біляшів
Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.