Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт тіста для пельменів

Рецепт тіста для пельменів

21-03-2015, 20:21
1 561
Рецепт тіста для пельменів
Покупні пельмені з часом набридають, і хочеться приготувати це блюдо самим від початку і до кінця. Пропонуємо вам кращі рецепти тіста для пельменів.
Класичний рецепт тіста на пельмені
Інгредієнти:

  • яйце - 2 шт.;

  • сіль - щіпка;

  • пшеничне борошно - 500 г;

  • молоко - 1 ст.;

  • рослинна олія - 10 мл.


  • Приготування
    Рецепт приготування тіста для пельменів досить простий. Борошно насипати на стіл гіркою і відразу додаємо сіль. Потім робимо невелике поглиблення зверху і виливаємо туди масло. Це зробить тісто в результаті м'яким і пластичним. Яйця збиваємо в окреме чашці і вливаємо до них підігріте молоко. Підсипаємо акуратно в цю суміш борошно і замішуємо тісто. Як тільки воно стане еластичним і почне відходити від стінок посуду, перекладаємо його на кухонний стіл і гарненько вимішуємо до тих пір, щоб воно відставало від рук. Далі накриваємо тісто рушником і залишаємо приблизно на півгодини. Після цього приступаємо до розкочуванні і приготування пельменів .
    Рецепт заварного тіста для пельменів
    Інгредієнти:

  • рослинна олія - 30 мл;

  • борошно - 500 г;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • окріп - 250 мл


  • Приготування
    Борошно насипати в глибоку миску і робимо нагорі гірки невелике поглиблення. Потім додаємо дрібку солі і акуратно вливаємо половину склянки крутого окропу. Ретельно розмішуємо ложкою. Далі підливаємо трохи рослинного масла і знову перемішуємо, поступово підливаючи окріп, що залишився. Після цього перекладаємо тісто на стіл і ретельно вимішуємо руками. Накриваємо готове заварне тісто кухонним рушником і залишаємо приблизно на 15 хвилин.
    Рецепт смачного тіста для пельменів на кефірі
    Інгредієнти:

  • борошно - 400 г;

  • кефір - 250 мл


  • Приготування
    Для такого простого тіста для пельменів потрібно усього лише два компоненти - борошно і кефір. Воно виходить дуже м'яким, смачним і зовсім не рветься. А з його залишків можете навіть потім спекти ароматні і смачні коржі. Отже, кефір наливаємо в глибоку миску і поступово всипаємо половину порції просіяної заздалегідь борошна. Перемішуємо до однорідності. Далі вводимо в тісто борошно поступово і вимішуємо руками масу. Кладемо готове тісто в холодильник приблизно на 40 хвилин або найкраще на годину.
    Рецепт ніжного тіста для пельменів без яєць
    Інгредієнти:

  • борошно - 3 ст.;

  • вода - 05 склянки;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Отже, беремо досить велику і глибоку чашку і насипаємо туди борошно, змішану з сіллю. Робимо поглиблення і повільно вливаємо туди кип'ячену воду. Акуратно розмішуємо ложкою повільними круговими рухами від середини до країв чаші.
    Як тільки тісто стане густим, перекладаємо його на стіл, присипаний борошном, і продовжуємо вимішувати руками, періодично підсипаючи борошно. Готову масу загортаємо в харчову плівку і прибираємо на 30 хвилин у холодильник. Після закінчення часу, дістаємо тісто для пельменів, розрізаємо на шматочки, розкачуємо і переходимо до приготування домашніх пельменів.
    Рецепт тіста для пельменів в хлібопічці
    Інгредієнти:

  • сіль - щіпка;

  • вода - 210 мл;

  • борошно пшеничне - 2 ст.;

  • Рецепт тіста для пельменів

  • куряче яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Всі компоненти просто закладаємо в чашу хлібопічки в наступному порядку: спочатку завантажуємо всі рідкі інгредієнти, а потім всипаємо борошно і сіль. Далі виставляємо програму «Пельмені» і включаємо прилад приблизно на 30 хвилин. Після закінчення зазначеного часу і сигналу готовності, пельменний тісто в хлібопічці готове. Залишаємо його в хлібопічці ще на годину або ж просто перекладаємо в миску, накриваємо плівкою і залишаємо в теплі, щоб клейковина розбухла, і тісто стало більш еластичне і м'яке.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пельмені з грибами
    Пельмені з грибами
    Пельмені з грибами - незвичайне і дуже смачне блюдо, яке припаде до душі кожному. Рецепти їх приготування ви знайдете в цій статті. А ще ми
    Пельмені в горщиках - рецепт
    Пельмені в горщиках - рецепт
    Пельмені - це традиційне російське блюдо, варіантів приготування яке існує безліч. Їх варять, готують на пару, смажать, а також запікають. Ось про
    Фарш для пельменів
    Фарш для пельменів
    Звичайно ж, всі ми любимо пельмені, і знаємо, що фарш для них готуватися зі свинини і яловичини. Але ми сьогодні підібрали найбільш цікаві варіанти
    Пельмені в пароварці
    Пельмені в пароварці
    Пельмені можна смажити, варити, або навіть запікати в духовці, але зручніше всього готувати пельмені на пару, адже вони виходять такими ж ніжними, як
    Пельменний тісто в хлібопічці
    Пельменний тісто в хлібопічці
    Пельмені - це те блюдо, яке люблять усі. Кожна сім'я буде рада побачити домашні пельмені на своєму столі, а тому і всі хозяюіки повинні знати рецепти
    Дріжджове тісто для біляшів
    Дріжджове тісто для біляшів
    Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.