Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пельмені в горщиках - рецепт

Пельмені в горщиках - рецепт

21-03-2015, 20:21
2 364
Пельмені в горщиках - рецепт
Пельмені - традиційне російське блюдо, способів приготування якого, придумано безліч. Такі «мішечки» з тіста з різноманітною начинкою можна варити у воді і на пару, смажити і запікати. Саме останнього способу готування ми і приділимо увагу в цій статті, адже в ній піде мова про те, як приготувати пельмені в горщиках.

Сибірські пельмені, запечені у горщику в духовці


Інгредієнти:
Для пельменів:

  • борошно - 500 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • крижана вода - 1 ст.;

  • фарш (яловичина+свинина) - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 1-2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Для молочної заливки:

  • молоко - 1 ст.;

  • сметана - 1 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • вершкове масло - 100 г;

  • зелень - за смаком;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    На стіл гіркою висипаємо просіяне борошно, робимо в ній «колодязь» і вбиваємо туди яйце. Поступово підливаючи в «колодязь» холодну воду, замішуємо тісто, підбираючи борошно з країв. Готове тісто для пельменів обертаємо вологим рушником і залишаємо на півгодини.
    Тим часом займемося фаршем: готовий фарш кілька разів прокручуємо через м'ясорубку для того, щоб він був перемелена як можна дрібніше. Змішуємо м'ясо з пучкою солі, перцю і нарізаною ріпчастою цибулею. Додаємо близько 1/4 склянки води, щоб фарш став соковитіше.
    Тісто розкачуємо, вирізаємо з нього кружечки, в центр кожного з яких кладемо по чайній ложці фаршу. Заліплюємо пельмені і поміщаємо їх у морозилку на 30-40 хвилин.
    Формочки змащуємо вершковим маслом і закладаємо в них з десяток сирих пельменів. Яйця збиваємо з молоком, трохи додаємо сіль суміш і заливаємо нею пельмені. Зверху кладемо по столовій ложці сметани і накриваємо кришкою. Готуємо пельмені 25 хвилин в розігрітій духовці. Готову страву прикрашаємо зеленню.

    Вареники з печінкою і грибами в горщиках


    Запікаючи пельмені в горщику, ви можете змішувати їх з копченими сосисками, ковбасою, м'ясом, або печінкою. В рецепті ми розповімо вам, як запекти пельмені з печінкою та грибами.
    Інгредієнти:

  • пельмені - 500 г;

  • печінка - 300 г;

  • печериці - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сметана - 150 г;

  • борошно - 1 ч. ложка;

  • томатна паста - 1 ч. ложка;

  • бульйон - 150 мл;

  • сіль, перець - за смаком;

  • часник - 2-3 зубчики.


  • Приготування
    Перед тим, як готувати пельмені в горщиках, відварюємо до напівготовності. Печінка нарізаємо і обсмажуємо на сковороді з грибами та цибулею. Заливаємо вміст сковороди бульйоном, додаємо сметану, томатну пасту і борошно, варимо соус з печінкою до загустіння і присмачую подрібненим часником. У змащені маслом формочки закладаємо по 10-15 пельменів і заливаємо їх грибним соусом з печінкою. Готуємо під кришкою в духовці 10-15 хвилин.

    Пельмені по-царськи у горщику


    Існує безліч рецептів приготування пельменів по-царськи, так як уявлення про царственості страви у всіх різниться. Ми вирішили поділитися з вами рецептом наших царських пельменів з сиром і сметаною.
    Інгредієнти:

  • пельмені - 15-20 шт.;

  • сметана - 1/2 ст.;

  • бульйон - 1 ст.;

  • рослинне масло - для смаження;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • гриби - 200 г;

  • твердий сир - 200 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Пельмені в горщиках - рецепт
    Ріпчасту цибулю нарізаємо і пасеруємо на рослинній олії разом з грибами. На окремій сковороді у великій кількості олії обсмажуємо пельмені до золотистої скоринки. Змішуємо вміст обох сковорідок, приправляємо за смаком, і викладаємо в горщики. Наливаємо в горщики бульйон і кладемо сметану. Щедро посипаємо блюдо тертим сиром. Готуємо пельмені в горщику з сиром і сметаною 25-30 хвилин при 180-200 градусах під закритою кришкою.
    Готову страву прикрашаємо зеленню і відразу ж подаємо до столу, поклавши зверху шматочок вершкового масла.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати пельмені?
    Як приготувати пельмені?
    Пельмені - одне з найулюбленіших страв сучасних чоловіків. Звичайно, зараз їх можна купити в будь-якому супермаркеті, прийти додому, зварити і подати
    Пельмені, запечені в духовці
    Пельмені, запечені в духовці
    Якщо вам набридли звичайні пельмені, і ви хочете зробити з них що-небудь таке, то вам сподобається ця стаття. У ній ми розповімо, як смачно і швидко
    Пельмені з грибами
    Пельмені з грибами
    Пельмені з грибами - незвичайне і дуже смачне блюдо, яке припаде до душі кожному. Рецепти їх приготування ви знайдете в цій статті. А ще ми
    Смажені пельмені на сковороді
    Смажені пельмені на сковороді
    Хто з нас не любить пельмені?! Це ж дуже смачне і популярне блюдо на будь-якому столі. А чи знаєте ви, що їх можна не тільки зварити, запекти в
    «Ліниві» пельмені
    «Ліниві» пельмені
    Готові пельмені не раз виручають нас в приготуванні швидкого вечері, але для того щоб приготувати ці самі домашні пельмені потрібно чимало часу. Але
    Пельмені в пароварці
    Пельмені в пароварці
    Пельмені можна смажити, варити, або навіть запікати в духовці, але зручніше всього готувати пельмені на пару, адже вони виходять такими ж ніжними, як