Пельмені в горщиках - рецепт
Пельмені - традиційне російське блюдо, способів приготування якого, придумано безліч. Такі «мішечки» з тіста з різноманітною начинкою можна варити у воді і на пару, смажити і запікати. Саме останнього способу готування ми і приділимо увагу в цій статті, адже в ній піде мова про те, як приготувати пельмені в горщиках.
Інгредієнти:
Для пельменів:
борошно - 500 г;
яйце - 1 шт.;
крижана вода - 1 ст.;
фарш (яловичина+свинина) - 500 г;
ріпчаста цибуля - 1-2 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Для молочної заливки:
молоко - 1 ст.;
сметана - 1 ст.;
яйця - 2 шт.;
вершкове масло - 100 г;
зелень - за смаком;
сіль - за смаком.
Приготування
На стіл гіркою висипаємо просіяне борошно, робимо в ній «колодязь» і вбиваємо туди яйце. Поступово підливаючи в «колодязь» холодну воду, замішуємо тісто, підбираючи борошно з країв. Готове тісто для пельменів обертаємо вологим рушником і залишаємо на півгодини.
Тим часом займемося фаршем: готовий фарш кілька разів прокручуємо через м'ясорубку для того, щоб він був перемелена як можна дрібніше. Змішуємо м'ясо з пучкою солі, перцю і нарізаною ріпчастою цибулею. Додаємо близько 1/4 склянки води, щоб фарш став соковитіше.
Тісто розкачуємо, вирізаємо з нього кружечки, в центр кожного з яких кладемо по чайній ложці фаршу. Заліплюємо пельмені і поміщаємо їх у морозилку на 30-40 хвилин.
Формочки змащуємо вершковим маслом і закладаємо в них з десяток сирих пельменів. Яйця збиваємо з молоком, трохи додаємо сіль суміш і заливаємо нею пельмені. Зверху кладемо по столовій ложці сметани і накриваємо кришкою. Готуємо пельмені 25 хвилин в розігрітій духовці. Готову страву прикрашаємо зеленню.
Запікаючи пельмені в горщику, ви можете змішувати їх з копченими сосисками, ковбасою, м'ясом, або печінкою. В рецепті ми розповімо вам, як запекти пельмені з печінкою та грибами.
Інгредієнти:
пельмені - 500 г;
печінка - 300 г;
печериці - 500 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
сметана - 150 г;
борошно - 1 ч. ложка;
томатна паста - 1 ч. ложка;
бульйон - 150 мл;
сіль, перець - за смаком;
часник - 2-3 зубчики.
Приготування
Перед тим, як готувати пельмені в горщиках, відварюємо до напівготовності. Печінка нарізаємо і обсмажуємо на сковороді з грибами та цибулею. Заливаємо вміст сковороди бульйоном, додаємо сметану, томатну пасту і борошно, варимо соус з печінкою до загустіння і присмачую подрібненим часником. У змащені маслом формочки закладаємо по 10-15 пельменів і заливаємо їх грибним соусом з печінкою. Готуємо під кришкою в духовці 10-15 хвилин.
Існує безліч рецептів приготування пельменів по-царськи, так як уявлення про царственості страви у всіх різниться. Ми вирішили поділитися з вами рецептом наших царських пельменів з сиром і сметаною.
Інгредієнти:
пельмені - 15-20 шт.;
сметана - 1/2 ст.;
бульйон - 1 ст.;
рослинне масло - для смаження;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
гриби - 200 г;
твердий сир - 200 г;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Ріпчасту цибулю нарізаємо і пасеруємо на рослинній олії разом з грибами. На окремій сковороді у великій кількості олії обсмажуємо пельмені до золотистої скоринки. Змішуємо вміст обох сковорідок, приправляємо за смаком, і викладаємо в горщики. Наливаємо в горщики бульйон і кладемо сметану. Щедро посипаємо блюдо тертим сиром. Готуємо пельмені в горщику з сиром і сметаною 25-30 хвилин при 180-200 градусах під закритою кришкою.
Готову страву прикрашаємо зеленню і відразу ж подаємо до столу, поклавши зверху шматочок вершкового масла.
Сибірські пельмені, запечені у горщику в духовці
Інгредієнти:
Для пельменів:
Для молочної заливки:
Приготування
На стіл гіркою висипаємо просіяне борошно, робимо в ній «колодязь» і вбиваємо туди яйце. Поступово підливаючи в «колодязь» холодну воду, замішуємо тісто, підбираючи борошно з країв. Готове тісто для пельменів обертаємо вологим рушником і залишаємо на півгодини.
Тим часом займемося фаршем: готовий фарш кілька разів прокручуємо через м'ясорубку для того, щоб він був перемелена як можна дрібніше. Змішуємо м'ясо з пучкою солі, перцю і нарізаною ріпчастою цибулею. Додаємо близько 1/4 склянки води, щоб фарш став соковитіше.
Тісто розкачуємо, вирізаємо з нього кружечки, в центр кожного з яких кладемо по чайній ложці фаршу. Заліплюємо пельмені і поміщаємо їх у морозилку на 30-40 хвилин.
Формочки змащуємо вершковим маслом і закладаємо в них з десяток сирих пельменів. Яйця збиваємо з молоком, трохи додаємо сіль суміш і заливаємо нею пельмені. Зверху кладемо по столовій ложці сметани і накриваємо кришкою. Готуємо пельмені 25 хвилин в розігрітій духовці. Готову страву прикрашаємо зеленню.
Вареники з печінкою і грибами в горщиках
Запікаючи пельмені в горщику, ви можете змішувати їх з копченими сосисками, ковбасою, м'ясом, або печінкою. В рецепті ми розповімо вам, як запекти пельмені з печінкою та грибами.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як готувати пельмені в горщиках, відварюємо до напівготовності. Печінка нарізаємо і обсмажуємо на сковороді з грибами та цибулею. Заливаємо вміст сковороди бульйоном, додаємо сметану, томатну пасту і борошно, варимо соус з печінкою до загустіння і присмачую подрібненим часником. У змащені маслом формочки закладаємо по 10-15 пельменів і заливаємо їх грибним соусом з печінкою. Готуємо під кришкою в духовці 10-15 хвилин.
Пельмені по-царськи у горщику
Існує безліч рецептів приготування пельменів по-царськи, так як уявлення про царственості страви у всіх різниться. Ми вирішили поділитися з вами рецептом наших царських пельменів з сиром і сметаною.
Інгредієнти:
Приготування
Ріпчасту цибулю нарізаємо і пасеруємо на рослинній олії разом з грибами. На окремій сковороді у великій кількості олії обсмажуємо пельмені до золотистої скоринки. Змішуємо вміст обох сковорідок, приправляємо за смаком, і викладаємо в горщики. Наливаємо в горщики бульйон і кладемо сметану. Щедро посипаємо блюдо тертим сиром. Готуємо пельмені в горщику з сиром і сметаною 25-30 хвилин при 180-200 градусах під закритою кришкою.
Готову страву прикрашаємо зеленню і відразу ж подаємо до столу, поклавши зверху шматочок вершкового масла.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати пельмені?
Пельмені - одне з найулюбленіших страв сучасних чоловіків. Звичайно, зараз їх можна купити в будь-якому супермаркеті, прийти додому, зварити і подати
Пельмені, запечені в духовці
Якщо вам набридли звичайні пельмені, і ви хочете зробити з них що-небудь таке, то вам сподобається ця стаття. У ній ми розповімо, як смачно і швидко
Пельмені з грибами
Пельмені з грибами - незвичайне і дуже смачне блюдо, яке припаде до душі кожному. Рецепти їх приготування ви знайдете в цій статті. А ще ми
Смажені пельмені на сковороді
Хто з нас не любить пельмені?! Це ж дуже смачне і популярне блюдо на будь-якому столі. А чи знаєте ви, що їх можна не тільки зварити, запекти в
«Ліниві» пельмені
Готові пельмені не раз виручають нас в приготуванні швидкого вечері, але для того щоб приготувати ці самі домашні пельмені потрібно чимало часу. Але
Пельмені в пароварці
Пельмені можна смажити, варити, або навіть запікати в духовці, але зручніше всього готувати пельмені на пару, адже вони виходять такими ж ніжними, як