Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пельмені з грибами

Пельмені з грибами

21-03-2015, 20:56
1 083
Пельмені з грибами
Сьогодні ми з вами дізнаємося дуже смачні і цікаві рецепти приготування пельменів з грибами. Хочете радувати домочадців? Тоді вперед за знаннями і порадами!

Пельмені з грибами і картоплею


Інгредієнти:
Для начинки:

  • картопля - 500 г;

  • гриби сухі - 30 г;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • вершкове масло - 100 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Для тіста:

  • борошно - 4 ст.;

  • вода - 200 мл;

  • яйце - 2 шт.;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Як приготувати пельмені з грибами? Спочатку робимо начинку. Для цього картоплю миємо й відварюємо (в мундирі). Потім охолоджуємо, очищаємо від шкірки і перекручуємо через м'ясорубку. Сушені гриби заздалегідь замочуємо, а потім відварюємо до готовності в підсоленій воді. Далі обсмажуємо їх разом з ріпчастою цибулею і пропускаємо через м'ясорубку. Весь фарш змішуємо, солимо, перчимо за смаком і кладемо трохи вершкового масла.
    Потім переходимо до приготування тіста. Для цього висипаємо борошно гіркою на стіл і робимо зверху невелике поглиблення. Акуратно виливаємо туди підсолену воду, додаємо 2 яйця і рослинне масло, солимо за смаком.
    Тепер все обережно перемішуємо, поступово забираючи борошно по всій окружності до тих пір, поки не вийде круте тісто. Після цього ретельно вимішуємо його руками, поки маса не стане однорідною.
    Формуємо невеличкі кульки, розкачуємо їх качалкою і починаємо ліпити. Готові пельмені з грибами складаємо в форму, наливаємо трохи води і ставимо на 50 хвилин у розігріту до 200°C духовку. Хвилин за 10 до готовності дістаємо їх, посипаємо тертим сиром і ставимо допекаться. Готові пельмені, запечені з грибами, подаємо на стіл зі сметаною, маслом або кетчупом.

    Пельмені з м'ясом і грибами


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 4 ст.;

  • вода - 200 мл;

  • яйце - 2 шт.;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • сіль - щіпка.


  • Для начинки:

  • м'ясо - 300 г;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • гриби сушені - 100 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Гриби відварюємо в підсоленій воді. Далі замішуємо тісто, залишаємо, щоб воно підійшло, а тим часом готуємо начинку. Для цього м'ясо обполіскуємо, перекручуємо на м'ясорубці. Додаємо до фаршу подрібнену цибулю, солимо і перчимо за смаком.
    Остиглі гриби дрібно нарізаємо, змішуємо з м'ясом і все ретельно перемішуємо. Ліпимо пельмені, складаємо на посипаний борошном стіл і або відварюємо, або заморожуємо про запас.

    Пельмені з грибами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • свинина - 300 г;

  • цибуля ріпчаста -300 г;

  • яловичина - 300 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • гриби свіжі - 200 г;

  • борошно - 2 ст.;

  • масло вершкове - 20 г;

  • вода;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Рецепт приготування пельменів з грибами в мультиварці, практично нічим не відрізняється від звичайного! Беремо м'ясо, ретельно промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками. Цибулю чистимо і розрізаємо на чотири частини. Далі робимо фарш. Для цього перекручуємо через м'ясорубку м'ясо і цибулю, солимо, перчимо за смаком і гарненько змішуємо.
    Пельмені з грибами

    Додаємо дрібно порізані гриби. Коли начинка готова, переходимо до приготування тіста. Ретельно збиваємо яйце з сіллю, вливаємо теплу воду і поступово всипаємо заздалегідь просіяне борошно. Замішуємо круте, однорідне тісто, накриваємо його рушником і ставимо на 30 хвилин у тепле місце. Потім розкачуємо його в тонкий пласт. За допомогою склянки вирізаємо кружечки, кладемо начинку і ліпимо пельмені. У чашу мультиварки наливаємо воду, включаємо режим «Варка на пару» і чекаємо, поки вона закипить. Далі викладаємо пельмені і варимо приблизно 20 хвилин.
    Ось і все, по закінченню часу пельмені з грибами готові. Подаємо їх гарячими з охолодженої сметаною або кетчупом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пельмені, запечені в духовці
    Пельмені, запечені в духовці
    Якщо вам набридли звичайні пельмені, і ви хочете зробити з них що-небудь таке, то вам сподобається ця стаття. У ній ми розповімо, як смачно і швидко
    Омлет з грибами
    Омлет з грибами
    Омлет з грибами - відмінний сніданок для тих, хто без розуму від яєць, а також тих, хто вважає, що перший прийом їжі дуже важливий. Настільки просте
    Вареники з картоплею та грибами
    Вареники з картоплею та грибами
    Вареники з картоплею і грибами - самий популярний, і, безсумнівно, дуже смачний варіант приготування цієї страви. Кожна господиня, звичайно ж, готує
    Рецепт тіста для пельменів
    Рецепт тіста для пельменів
    Всі ми з вами любимо пельмені, їх, звісно, можна купити в магазині і просто зварити. Але найсмачніші пельмені, звичайно ж, домашні. І в нашій статті
    Пельмені в горщиках - рецепт
    Пельмені в горщиках - рецепт
    Пельмені - це традиційне російське блюдо, варіантів приготування яке існує безліч. Їх варять, готують на пару, смажать, а також запікають. Ось про
    Пельмені в пароварці
    Пельмені в пароварці
    Пельмені можна смажити, варити, або навіть запікати в духовці, але зручніше всього готувати пельмені на пару, адже вони виходять такими ж ніжними, як