«Ліниві» пельмені

Розповімо, як приготувати «ліниві» пельмені.
Інгредієнти:
Приготування
Замішуємо тісто з борошна, води і яйця, воно не повинно бути занадто крутим. У м'ясний фарш додаємо подрібнені цибулю і зелень, спеції і обов'язково яйце. Також можна додати в начинку дрібно нарізані оливки без кісточок і тертий сир.
Як зробити ліниві пельмені?
Розкачуємо з тіста довгий пласт прямокутної форми. Зверху тіста викладаємо начинку і звертаємо рулет щільно. Загортаємо в рулет харчову плівку і покласти в морозильну камеру холодильника хвилин на 10-20. Злегка прохололий рулет розрізаємо на циліндрики (крок близько 3 см). Виходять «ліниві» пельмені-трояндочки. Можна і по-іншому: тильною стороною ножа приминаем рулет (крок близько 3 см), потім розрізаємо, виходять ліниві пельмені у формі подушечок (такі пельмені краще готувати як звичайні, тобто, варити або готувати на пару).
Страви з «ледачими» пельменями
«Ліниві» пельмені у формі трояндочок виходять дуже смачними, якщо гасити їх в глибокій сковороді або сотейнику на овочевій основі, для цього ще знадобляться цибуля, морква, олія.
Приготування
Дрібно наріжемо очищену цибулину і невелику морквину (або натремо на крупній тертці). Спассеруем цибулю на сковороді на олії до зміни кольору на малому вогні, потім додамо моркву і перемішаємо. Викладаємо пельмені зверху цибульно-морквяної підкладки в один шар так, щоб не тісно. Обливаємо все це водою або бульйоном (м'ясних або грибним - близько половини склянки), а можна рідким вершковим або томатним соусом. Накриваємо кришкою і тушкуємо протягом близько півгодини на найменшому вогні. Перед подачею оформляємо зеленню. Якщо готували з бульйоном, можна окремо подати соуси. Вийшло цікаве вишукане і ситне блюдо.
Запечені «ліниві» пельмені
Приблизно таким же чином можна приготувати «ліниві» пельмені-трояндочки в духовці.
Приготування
На сковороді готуємо цибульно-морквяну підкладку (див. вище). Перекладаємо її в змащену маслом вогнетривку форму, рівномірно розподіляючи. На підкладку викладаємо не тісно «ліниві» пельмені. Поливаємо бульйоном або соусом. Накриваємо кришкою або фольгою. Запікаємо в духовці протягом 40-50 хвилин. Якщо хочете красиву скоринку, зніміть кришку або фольгу за 15 хвилин до готовності і продовжуйте запікання. Коли страва готова, добре присипати тертим сиром, буде смачніше. Оформляємо зеленню і подаємо до столу, можна з соусами, але без хліба.
«Ліниві» пельмені смажені - рецепт
Звичайно ж, смаження як спосіб термічної обробки продуктів не самий здоровий, але іноді дуже хочеться. Смажити (взагалі що-небудь) краще швидко, не на соняшниковій олії, а на топленому вершковому маслі, оливковій, рапсовій або неважких

Приготування
Спочатку готуємо рулет з прісного тіста з м'ясною начинкою (див. вище). Розрізаємо рулет на циліндрики, крок близько 2-25 см - такі смажити зручніше.
Добре розігріваємо олію в сковороді, масла не шкодуємо. Обсмажуємо «ліниві пельмені з обох боків до легких золотистих відтінків на середньому вогні і доводимо до готовності під кришкою на малому вогні протягом 8 хвилин. У процесі приготування смажених «ледачих» пельменів сковороду періодично струшуємо. Подаємо із зеленню і соусами.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як приготувати пельмені?
Пельмені - одне з найулюбленіших страв сучасних чоловіків. Звичайно, зараз їх можна купити в будь-якому супермаркеті, прийти додому, зварити і подати

Пельмені, запечені в духовці
Якщо вам набридли звичайні пельмені, і ви хочете зробити з них що-небудь таке, то вам сподобається ця стаття. У ній ми розповімо, як смачно і швидко

Пельмені з грибами
Пельмені з грибами - незвичайне і дуже смачне блюдо, яке припаде до душі кожному. Рецепти їх приготування ви знайдете в цій статті. А ще ми

Смажені пельмені на сковороді
Хто з нас не любить пельмені?! Це ж дуже смачне і популярне блюдо на будь-якому столі. А чи знаєте ви, що їх можна не тільки зварити, запекти в

Пельмені в горщиках - рецепт
Пельмені - це традиційне російське блюдо, варіантів приготування яке існує безліч. Їх варять, готують на пару, смажать, а також запікають. Ось про

Пельмені в пароварці
Пельмені можна смажити, варити, або навіть запікати в духовці, але зручніше всього готувати пельмені на пару, адже вони виходять такими ж ніжними, як