Покупні пельмені з часом набридають, і хочеться приготувати це блюдо самим від початку і до кінця. Пропонуємо вам кращі рецепти тіста для пельменів.
Класичний рецепт тіста на пельмені
Інгредієнти: яйце - 2 шт.; сіль - щіпка; пшеничне борошно - 500 г; молоко - 1 ст.; рослинна олія - 10 мл. Приготування Рецепт приготування тіста для пельменів досить простий. Борошно насипати на стіл гіркою і відразу додаємо сіль. Потім робимо невелике поглиблення зверху і виливаємо туди масло. Це зробить тісто в результаті м'яким і пластичним. Яйця збиваємо в окреме чашці і вливаємо до них підігріте молоко. Підсипаємо акуратно в цю суміш борошно і замішуємо тісто. Як тільки воно стане еластичним і почне відходити від стінок посуду, перекладаємо його на кухонний стіл і гарненько вимішуємо до тих пір, щоб воно відставало від рук. Далі накриваємо тісто рушником і залишаємо приблизно на півгодини. Після цього приступаємо до розкочуванні і приготування пельменів .
Рецепт заварного тіста для пельменів
Інгредієнти: рослинна олія - 30 мл; борошно - 500 г; сіль - 1 ч. ложка; окріп - 250 мл Приготування Борошно насипати в глибоку миску і робимо нагорі гірки невелике поглиблення. Потім додаємо дрібку солі і акуратно вливаємо половину склянки крутого окропу. Ретельно розмішуємо ложкою. Далі підливаємо трохи рослинного масла і знову перемішуємо, поступово підливаючи окріп, що залишився. Після цього перекладаємо тісто на стіл і ретельно вимішуємо руками. Накриваємо готове заварне тісто кухонним рушником і залишаємо приблизно на 15 хвилин.
Рецепт смачного тіста для пельменів на кефірі
Інгредієнти: борошно - 400 г; кефір - 250 мл Приготування Для такого простого тіста для пельменів потрібно усього лише два компоненти - борошно і кефір. Воно виходить дуже м'яким, смачним і зовсім не рветься. А з його залишків можете навіть потім спекти ароматні і смачні коржі. Отже, кефір наливаємо в глибоку миску і поступово всипаємо половину порції просіяної заздалегідь борошна. Перемішуємо до однорідності. Далі вводимо в тісто борошно поступово і вимішуємо руками масу. Кладемо готове тісто в холодильник приблизно на 40 хвилин або найкраще на годину.
Рецепт ніжного тіста для пельменів без яєць
Інгредієнти: борошно - 3 ст.; вода - 05 склянки; сіль - щіпка. Приготування Отже, беремо досить велику і глибоку чашку і насипаємо туди борошно, змішану з сіллю. Робимо поглиблення і повільно вливаємо туди кип'ячену воду. Акуратно розмішуємо ложкою повільними круговими рухами від середини до країв чаші.
Як тільки тісто стане густим, перекладаємо його на стіл, присипаний борошном, і продовжуємо вимішувати руками, періодично підсипаючи борошно. Готову масу загортаємо в харчову плівку і прибираємо на 30 хвилин у холодильник. Після закінчення часу, дістаємо тісто для пельменів, розрізаємо на шматочки, розкачуємо і переходимо до приготування домашніх пельменів.
Рецепт тіста для пельменів в хлібопічці
Інгредієнти: сіль - щіпка; вода - 210 мл; борошно пшеничне - 2 ст.; куряче яйце - 1 шт. Приготування Всі компоненти просто закладаємо в чашу хлібопічки в наступному порядку: спочатку завантажуємо всі рідкі інгредієнти, а потім всипаємо борошно і сіль. Далі виставляємо програму «Пельмені» і включаємо прилад приблизно на 30 хвилин. Після закінчення зазначеного часу і сигналу готовності, пельменний тісто в хлібопічці готове. Залишаємо його в хлібопічці ще на годину або ж просто перекладаємо в миску, накриваємо плівкою і залишаємо в теплі, щоб клейковина розбухла, і тісто стало більш еластичне і м'яке.