Равіолі з гарбузом

Равіолі виготовляють у вигляді півмісяця, еліпса або квадрата з фігурним обрізом країв. Потім равіолі або відварюють, або обсмажують в олії (в цьому варіанті їх подають до супів або бульйону).
Начинки цього вироби з тіста можуть бути самими різними: з м'ясного або рибного фаршу, з подрібнених грибів, овочів і навіть фруктів. Не завадять і спеції.
Розповімо про те, як можна приготувати равіолі з гарбузом. Гарбуз - один з найбільш корисних баштанних плодів, особливо корисний для дітей і дорослих чоловіків. Найбільш смачні гарбуза - мускатні, їх м'якоть володіємо особливим пряним смаком і ароматом. Для приготування равиол непогано обзавестися фігурним ножем для обрізки країв, хоча це необов'язково. Головна відмінність равіолі від пельменів і вареників в тому, що вони менше за розміром, ніж звичні для нас пельмені та вареники. Обов'язково знайдемо хорошу борошно.
Рецепт равіолі з гарбузом
Інгредієнти:
Приготування
Просіваємо борошно в миску гіркою і робимо поглиблення. Додаємо сіль і масло. Потроху подбавляя воду, замішуємо тісто, воно повинно бути відносно крутим. Можна додати в тісто 1 куряче яйце (такий підхід більш характерний для північних областей Італії), але це зовсім не обов'язково. Ретельно вимішуємо тісто змазаними маслом руками, воно повинно стати еластичним. Розкачуємо його в тонкий пласт і пробивний формою або перевернутим склянкою ділимо пласт на частини.
Начинку можна робити наступними способами. Або ріжемо гарбуз на шматочки і запікаємо їх в духовій шафі протягом близько 20 хвилин, потім м'якоть пюрируем і додаємо спеції. Або тремо на тертці гарбуз (або подрібнюємо іншим способом) і видаляємо зайвий сік і потім додаємо спеції. Можна додати в начинку дрібно нарубану зелень і спеції. Не буде зайвим і присутність у ній солодкого перцю в невеликих кількостях - його треба подрібнити яким-небудь способом і віджати сік.
Якщо начинка все ж продовжує виділяти сік, її можна відкоригувати додаванням крохмалю чи борошна. Кладемо грудочку начинки на

Відварюємо равіолі протягом не більше 5 хвилин після спливання (або обсмажуємо) і подаємо з зеленню, тертим твердим сиром і яким-небудь соусом, наприклад, вершковим або на основі томат-пасти, ці продукти добре поєднуються з гарбузом за смаком. Якщо хочете до равіолі з гарбузом подати вино, вибирайте легке світле з добре вираженим фруктовим смаком.
Слідуючи приблизно цим же рецептом (див. вище), можна приготувати равіолі з гарбузом і сиром, для цього підійде рікотта та інші домашні сири. Перед додаванням в гарбузову начинку сир треба подрібнити (натерти на тертці) або (якщо це рікотта або звичайний сир), розім'яти виделкою, протерти через рідке сито.
Можна більш креативно підійти до питання приготування равіолі з гарбузом: додати гарбузове пюре в тісто, а зробити начинку із сиру. У таких равіолі буде радісний колір, піднімає настрій в холодні осінні та зимові дні.
Рекомендуємо добрі рецепти

Чебуреки з гарбузом - рецепт
Чебуреки - традиційний вигляд вельми популярного страви з тіста з начинкою в кулінарних традиціях тюрских, кавказьких і монгольських народів. Це

Равіолі з м'ясом
Знамените італійське блюдо равіолі часто асоціюється у нас з пельменями. Хоч таке порівняння не зовсім правильне, але у цих страв є багато спільного

Равіолі: рецепт
Блюдо, подібне знайомим нам пельменів та вареників є майже в кожній кухні - це і манти, і пози, наприклад. Італійці теж не обійшлися без свого

Равіолі з сиром
Різновид італійської пасти - равіолі - з м'якою сирною начинкою, на думку їдців зі всього світу, є одним з найбільш смачних страв італійської кухні.

Кростата з малиною
Кростата - це пиріг з пісочного тіста з начинкою. Це ласощі відноситься до італійської кухні. І сьогодні ми розповімо, як його спекти з малиною.

Равіолі з куркою
Равіолі - це смачні італійські вироби з прісного тіста. Їх готують з різними начинками: м'ясними, овочевими, солодкими. І сьогодні ми поговоримо про