Равіолі з сиром
Равіолі - різновид італійської пасти, блюдо, схоже на знайомі нам пельмені. Форма равіолі різна: кругла, квадратна, овальна, схожа з місяцем. Дуже часто краю вироби бувають фігурними. Начинка робиться з м'яса, риби, грибів, овочів і фруктів.
Кожна область Італії має свої популярні рецепти равіолі і приправи до них, наприклад, на півдні країни в Генуї традиційно подають до страви соус «Песто» .
Равіолі цікаві тим, що їх не тільки відварюють, але і смажать у фритюрі, тушкують та навіть запікають. На думку цінителів італійської кухні найсмачніші равіолі робляться з сиром.
Для приготування равіолі можна купити готове прісне тісто, але його можна самостійно приготувати.
Інгредієнти:
борошно - 05 кг;
яйця - 4 шт.;
сіль - 1 ч. ложка;
оливкова олія - 2 ст. ложки.
Приготування
Висипавши борошно на обробну дошку, робимо в ній поглиблення. Злегка збиваємо яйця і разом з сіллю та оливковою олією виливаємо в ямку в борошні. Місимо тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Загортаємо тісто в плівку і даємо йому «відлежатися», поки готується начинка.
Інгредієнти:
шпинат - 200г;
вершкове масло - 150 г;
сир «Рікотта» - 250 г;
шавлія - 10 листочків;
оливкова олія - 2 ст. ложки.
Приготування
Листя шпинату тушкуємо до тих пір, поки вони не згорнуться. Додаємо 1/5 частина вершкового масла, трохи перцю і солі. Остиглі листочки віджимаємо, дрібно нарізаємо і змішуємо з сиром «Рікотта».
Дуже тонко розкачуємо тісто і розміщуємо його на дошці. Ложечкою викладаємо готову начинку на відстані 4 см один від одного.
Тісто навколо начинки злегка змочуємо водою і викладаємо зверху другий розкатаний пласт тіста, притискаємо його пальцями там, де немає начинки. Тісто розрізаємо на квадратики. Відварюємо равіолі з сиром у підсоленій киплячій воді, додавши в неї оливкова олія. Равіолі з сиром і шпинатом подаємо, полив розтопленим вершковим маслом.
Інгредієнти:
сир «Рікотта» - 250 г;
печериці - 250 г;
часник - 1 зубчик;
дрібно нарізана петрушка - 1 ст. ложка;
яйце - 1 шт.;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
«Пармезан» (тертий) - 1 ст. ложка.
Приготування
Тісто робимо у відповідності з попереднім рецептом. Для приготування начинки обсмажуємо 7-8 хвилин гриби, очищаємо і подрібнюємо часник, додаємо його в печериці разом з сіллю і перцем. Ще 2 хвилини тримаємо на вогні, після чого даємо грибів охолонути. В цей час збиваємо «Рікотта» виделкою і, додавши тертий «Пармезан», перемішуємо. З'єднуємо гриби і сирну масу - начинка готова.
До готовим равіоллі можна подати томатний соус - буде смачно і ситно!
Кожна область Італії має свої популярні рецепти равіолі і приправи до них, наприклад, на півдні країни в Генуї традиційно подають до страви соус «Песто» .
Равіолі цікаві тим, що їх не тільки відварюють, але і смажать у фритюрі, тушкують та навіть запікають. На думку цінителів італійської кухні найсмачніші равіолі робляться з сиром.
Для приготування равіолі можна купити готове прісне тісто, але його можна самостійно приготувати.
Інгредієнти:
Приготування
Висипавши борошно на обробну дошку, робимо в ній поглиблення. Злегка збиваємо яйця і разом з сіллю та оливковою олією виливаємо в ямку в борошні. Місимо тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Загортаємо тісто в плівку і даємо йому «відлежатися», поки готується начинка.
Равіолі з рікоттою і шпинатом
Інгредієнти:
Приготування
Листя шпинату тушкуємо до тих пір, поки вони не згорнуться. Додаємо 1/5 частина вершкового масла, трохи перцю і солі. Остиглі листочки віджимаємо, дрібно нарізаємо і змішуємо з сиром «Рікотта».
Дуже тонко розкачуємо тісто і розміщуємо його на дошці. Ложечкою викладаємо готову начинку на відстані 4 см один від одного.
Тісто навколо начинки злегка змочуємо водою і викладаємо зверху другий розкатаний пласт тіста, притискаємо його пальцями там, де немає начинки. Тісто розрізаємо на квадратики. Відварюємо равіолі з сиром у підсоленій киплячій воді, додавши в неї оливкова олія. Равіолі з сиром і шпинатом подаємо, полив розтопленим вершковим маслом.
Равіолі з грибами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Тісто робимо у відповідності з попереднім рецептом. Для приготування начинки обсмажуємо 7-8 хвилин гриби, очищаємо і подрібнюємо часник, додаємо його в печериці разом з сіллю і перцем. Ще 2 хвилини тримаємо на вогні, після чого даємо грибів охолонути. В цей час збиваємо «Рікотта» виделкою і, додавши тертий «Пармезан», перемішуємо. З'єднуємо гриби і сирну масу - начинка готова.
До готовим равіоллі можна подати томатний соус - буде смачно і ситно!
Рекомендуємо добрі рецепти
Відбивні з помідорами
Відбивні - універсальне блюдо, яке можна приготувати на швидку руку, як на звичайний вечеря, так і до святкового столу. Однак, трапляється, що
Равіолі з м'ясом
Знамените італійське блюдо равіолі часто асоціюється у нас з пельменями. Хоч таке порівняння не зовсім правильне, але у цих страв є багато спільного
Равіолі: рецепт
Блюдо, подібне знайомим нам пельменів та вареників є майже в кожній кухні - це і манти, і пози, наприклад. Італійці теж не обійшлися без свого
Кростата з малиною
Кростата - це пиріг з пісочного тіста з начинкою. Це ласощі відноситься до італійської кухні. І сьогодні ми розповімо, як його спекти з малиною.
Равіолі з гарбузом
Равіолі - це смачні італійські вироби з прісного тіста, дуже схожі на наші пельмені та вареники. Їх готують з різними начинками: м'ясними, овочевими,
Равіолі з куркою
Равіолі - це смачні італійські вироби з прісного тіста. Їх готують з різними начинками: м'ясними, овочевими, солодкими. І сьогодні ми поговоримо про