Кростата з малиною
Кростата - італійський пиріг, зроблений з пісочного тіста і фруктової начинки. Давайте і ми з вами дізнаємося сьогодні, як приготувати кростату з малиною.
Інгредієнти:
масло вершкове - 250 г;
борошно пшеничне - 700 г;
цукровий пісок - 100 г;
розпушувач - 1 ч. ложка;
жовтки яєчні - 4 шт.;
свіжа малина і полуниця - 350 г;
яйце - 1 шт.;
листя м'яти.
Для заварного крему:
борошно - 2 ст. ложки;
цукор - 200 г;
картопляний крохмаль - 1 ст. ложка;
молоко - 150 мл;
ванілін.
Приготування
Жовтки гарненько збиваємо з цукровим піском. Половину борошна просіваємо, вливаємо жовток, додаємо соду, погашену оцтом, і додаємо масло кімнатної температури, нарубленное кубиками. Руками замішуємо однорідне тісто, поступово висипаємо борошно, формуємо кульку, загортаємо його в харчову плівочку і прибираємо на півгодини в холодильник. Після цього перекладаємо в форму і руками акуратно розподіляємо тісто по всій поверхні, формуючи невеликі бортики. Випікаємо корж при 180 градусах приблизно 25 хвилин, а потім дістаємо і залишаємо остигати.
У миску просіваємо борошно, додаємо цукор, крохмаль, ванілін і добре все вимішуємо. До сухої суміші потроху вливаємо тепле молоко і перемішуємо, щоб не утворилися грудочки. Готову масу ставимо на повільний вогонь і проварюємо до загустіння. Далі в заварний крем розбиваємо яйце, перемішуємо і як тільки він добре загусне прибираємо його з плити. Кладемо шматочок масла і даємо крему трохи охолонути. Ягоди обробляємо, рівномірно розподіляємо в випеченої заготівлі, заповнюємо теплим кремом і прикрашаємо кростату з малиною та полуницею м'ятою.
Інгредієнти:
Для тіста:
кориця мелена - 1 ч. ложка;
лимон - 1 шт.;
масло вершкове - 150 г;
борошно - 300 г;
цукор - 130 г;
яйце - 2 шт.
Для начинки:
малинове варення - 300 мл
Приготування
Охолоджене вершкове масло розтираємо з цукром, додаємо борошно пшеничне і корицю. Відокремлюємо яєчні жовтки, вбиваємо їх в приготовану масу і замішуємо тісто. Далі додаємо за бажанням терту цедру лимона, формуємо кулю і кладемо його в холодильник на 30 хвилин. Форму для випічки промазуємо маслом, викладаємо половину тіста і розрівнюємо його пальцями, формуючи невисокі бортики.
Далі покриваємо всі малиновим варенням, розрівнюємо його по всіх поверхні ложкою і зверху іншим шаром тіста, защепляя руками усі отвори. Випікаємо пиріг у духовці при 200 градусах до рум'яної скоринки, приблизно хвилин 30. Після цього охолодити його, посипаємо цукровою пудрою і розрізаємо на невеликі шматочки.
Кростата з малиною і заварним кремом
Інгредієнти:
Для заварного крему:
Приготування
Жовтки гарненько збиваємо з цукровим піском. Половину борошна просіваємо, вливаємо жовток, додаємо соду, погашену оцтом, і додаємо масло кімнатної температури, нарубленное кубиками. Руками замішуємо однорідне тісто, поступово висипаємо борошно, формуємо кульку, загортаємо його в харчову плівочку і прибираємо на півгодини в холодильник. Після цього перекладаємо в форму і руками акуратно розподіляємо тісто по всій поверхні, формуючи невеликі бортики. Випікаємо корж при 180 градусах приблизно 25 хвилин, а потім дістаємо і залишаємо остигати.
У миску просіваємо борошно, додаємо цукор, крохмаль, ванілін і добре все вимішуємо. До сухої суміші потроху вливаємо тепле молоко і перемішуємо, щоб не утворилися грудочки. Готову масу ставимо на повільний вогонь і проварюємо до загустіння. Далі в заварний крем розбиваємо яйце, перемішуємо і як тільки він добре загусне прибираємо його з плити. Кладемо шматочок масла і даємо крему трохи охолонути. Ягоди обробляємо, рівномірно розподіляємо в випеченої заготівлі, заповнюємо теплим кремом і прикрашаємо кростату з малиною та полуницею м'ятою.
Кростата з малиновим варенням
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Охолоджене вершкове масло розтираємо з цукром, додаємо борошно пшеничне і корицю. Відокремлюємо яєчні жовтки, вбиваємо їх в приготовану масу і замішуємо тісто. Далі додаємо за бажанням терту цедру лимона, формуємо кулю і кладемо його в холодильник на 30 хвилин. Форму для випічки промазуємо маслом, викладаємо половину тіста і розрівнюємо його пальцями, формуючи невисокі бортики.
Далі покриваємо всі малиновим варенням, розрівнюємо його по всіх поверхні ложкою і зверху іншим шаром тіста, защепляя руками усі отвори. Випікаємо пиріг у духовці при 200 градусах до рум'яної скоринки, приблизно хвилин 30. Після цього охолодити його, посипаємо цукровою пудрою і розрізаємо на невеликі шматочки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісочний пиріг з варенням
Пісочний пиріг з варенням - дивовижне ласощі до чаю або кави для вечірніх посиденьок в колі сім'ї. А зробити його досить просто, і в цьому вам
Пісочний пиріг з сиром
Пісочний пиріг - це дивовижне ласощі до чаю в колі сім'ї. Його готують з різними фруктами, ягодами, з варенням, джемом. І сьогодні ми підкажемо вам
Полунична кростата
Кростата - пиріг італійської кухні, який готується з пісочного тіста з додаванням різних начинок. І сьогодні мова піде про дивовижною кростате з
Кростата з вишнею
Кростата - це італійський відкритий пиріг, який робиться з пісочного тіста, а в якості начинки використовується варення або фрукти. І сьогодні ми
Кростата з джемом
Кростата - це італійський відкритий пиріг, який готується з різноманітними солодкими начинками. І сьогодні ми розглянемо кілька рецептів створення
Кростата з фруктами
Кростата - це італійський відкритий пиріг з пісочного тіста. Його можна готувати з джемом, варенням, свіжими ягодами і фруктами. Ось про фруктової