Кростата з вишнею
Кростата - це такий солодкий італійський відкритий пиріг, став популярним і в інших європейських країнах. Для підкладки кростати зазвичай використовується пісочне тісто , начинка може бути з варення або фруктів, іноді з додаванням сиру рікотти, мелених горіхів та/або будь-яких кремів.
Розповімо, як приготувати кростату з вишнею, чорної та/або червоною смородиною і сиром (цей звичний продукт замінить рікотту).
Інгредієнти:
борошно пшеничне цільнозернові - близько 350 м і ще трохи;
масло вершкове натуральне - 200 г;
цукрова пудра - 170-200 г;
куряче яйце - 1-2 шт.;
сіль - 1 щіпка;
сода харчова, погашеної лимонним соком - 1 щіпка;
ваніль - 1 щіпка;
бренді, ром або коньяк - 1-2 ст. ложки.
для начинки:
сир середньої жирності - близько 200-300 р;
вершки натуральні жирністю близько 35% - 100-150 мл;
вишня без кісточок (не водяниста), смородина - близько 300 м;
жовток курячого яйця - 2-4 шт.;
трохи цукру;
суміш цукрової пудри з кукурудзяним крохмалем - невелика кількість для корекції густоти начинки.
Приготування
Просіваємо борошно в миску, робимо поглиблення і додаємо розм'якшене вершкове масло, цукрову пудру, яйця, сіль, погашену соду, ваніль, бренді. Добре, але недовго вимішуємо тісто (можна міксером на малих обертах). Тісто не повинно бути липким. Розкачуємо більшу частину тесту в пласт, який викладаємо на простеленний пекарської папером деко (папір краще промаслить розтопленим вершковим маслом за допомогою пензля). Формуємо бортик, накриваємо плівкою і ставимо підійти у прохолодне місце хоча б на 40-60 хвилин. Повинен залишитися невеликий шматочок тесту.
Готуємо начинку. Промиті ягоди злегка присипаємо цукром, коли вони пустять сік зливаємо його, додаємо до ягід суміш крохмалю з цукровою пудрою жовтки. Готуємо сирний крем з сиру з вершками і додаємо до плодової начинці. Акуратно перемішуємо. Коректуємо густоту сумішшю цукрової пудри з крохмалем.
В потрібний час рівномірно заповнюємо підкладку пирога начинкою, із залишків тіста виконуємо сітку, прикріплюючи смуги до бортику. Випікаємо кростату в розігрітій духовій шафі близько 30-40 хвилин. Тісто має придбати красивий золотистий відтінок. Перед розрізанням злегка остуджуємо.
Подаємо кростату з кавою, чаєм. Також можна подати будь-якої лікер, бажано італійський.
Слідуючи приблизно цієї ж рецептурою можна приготувати кростату з вишнею і з яблуками чи з вишнею та брусницею - теж непогане поєднання.
Розповімо, як приготувати кростату з вишнею, чорної та/або червоною смородиною і сиром (цей звичний продукт замінить рікотту).
Кростата з вишнями і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Просіваємо борошно в миску, робимо поглиблення і додаємо розм'якшене вершкове масло, цукрову пудру, яйця, сіль, погашену соду, ваніль, бренді. Добре, але недовго вимішуємо тісто (можна міксером на малих обертах). Тісто не повинно бути липким. Розкачуємо більшу частину тесту в пласт, який викладаємо на простеленний пекарської папером деко (папір краще промаслить розтопленим вершковим маслом за допомогою пензля). Формуємо бортик, накриваємо плівкою і ставимо підійти у прохолодне місце хоча б на 40-60 хвилин. Повинен залишитися невеликий шматочок тесту.
Готуємо начинку. Промиті ягоди злегка присипаємо цукром, коли вони пустять сік зливаємо його, додаємо до ягід суміш крохмалю з цукровою пудрою жовтки. Готуємо сирний крем з сиру з вершками і додаємо до плодової начинці. Акуратно перемішуємо. Коректуємо густоту сумішшю цукрової пудри з крохмалем.
В потрібний час рівномірно заповнюємо підкладку пирога начинкою, із залишків тіста виконуємо сітку, прикріплюючи смуги до бортику. Випікаємо кростату в розігрітій духовій шафі близько 30-40 хвилин. Тісто має придбати красивий золотистий відтінок. Перед розрізанням злегка остуджуємо.
Подаємо кростату з кавою, чаєм. Також можна подати будь-якої лікер, бажано італійський.
Слідуючи приблизно цієї ж рецептурою можна приготувати кростату з вишнею і з яблуками чи з вишнею та брусницею - теж непогане поєднання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Бісквіт з вишнею
Бісквітні торти дуже популярні й улюблені багатьма з нас. Їх створюють на сметані, кефірі, з какао, з полуницею. Давайте з вами розглянемо, як
Мафіни з вишнею
Мафіни - це дуже смачний десерт під кави, чай, компот, мате. Їх можна випікати з будь-якими начинками. І сьогодні ми хочемо запропонувати вам кілька
Полунична кростата
Кростата - пиріг італійської кухні, який готується з пісочного тіста з додаванням різних начинок. І сьогодні мова піде про дивовижною кростате з
Кростата з джемом
Кростата - це італійський відкритий пиріг, який готується з різноманітними солодкими начинками. І сьогодні ми розглянемо кілька рецептів створення
Кростата з фруктами
Кростата - це італійський відкритий пиріг з пісочного тіста. Його можна готувати з джемом, варенням, свіжими ягодами і фруктами. Ось про фруктової
Кростата з малиною
Кростата - це пиріг з пісочного тіста з начинкою. Це ласощі відноситься до італійської кухні. І сьогодні ми розповімо, як його спекти з малиною.