Кростата - італійський пиріг, зроблений з пісочного тіста і фруктової начинки. Давайте і ми з вами дізнаємося сьогодні, як приготувати кростату з малиною.
Кростата з малиною і заварним кремом
Інгредієнти: масло вершкове - 250 г; борошно пшеничне - 700 г; цукровий пісок - 100 г; розпушувач - 1 ч. ложка; жовтки яєчні - 4 шт.; свіжа малина і полуниця - 350 г; яйце - 1 шт.; листя м'яти. Для заварного крему:
борошно - 2 ст. ложки; цукор - 200 г; картопляний крохмаль - 1 ст. ложка; молоко - 150 мл; ванілін. Приготування Жовтки гарненько збиваємо з цукровим піском. Половину борошна просіваємо, вливаємо жовток, додаємо соду, погашену оцтом, і додаємо масло кімнатної температури, нарубленное кубиками. Руками замішуємо однорідне тісто, поступово висипаємо борошно, формуємо кульку, загортаємо його в харчову плівочку і прибираємо на півгодини в холодильник. Після цього перекладаємо в форму і руками акуратно розподіляємо тісто по всій поверхні, формуючи невеликі бортики. Випікаємо корж при 180 градусах приблизно 25 хвилин, а потім дістаємо і залишаємо остигати.
У миску просіваємо борошно, додаємо цукор, крохмаль, ванілін і добре все вимішуємо. До сухої суміші потроху вливаємо тепле молоко і перемішуємо, щоб не утворилися грудочки. Готову масу ставимо на повільний вогонь і проварюємо до загустіння. Далі в заварний крем розбиваємо яйце, перемішуємо і як тільки він добре загусне прибираємо його з плити. Кладемо шматочок масла і даємо крему трохи охолонути. Ягоди обробляємо, рівномірно розподіляємо в випеченої заготівлі, заповнюємо теплим кремом і прикрашаємо кростату з малиною та полуницею м'ятою.
Кростата з малиновим варенням
Інгредієнти: Для тіста:
кориця мелена - 1 ч. ложка; лимон - 1 шт.; масло вершкове - 150 г; борошно - 300 г; цукор - 130 г; яйце - 2 шт. Для начинки:
малинове варення - 300 мл Приготування Охолоджене вершкове масло розтираємо з цукром, додаємо борошно пшеничне
і корицю. Відокремлюємо яєчні жовтки, вбиваємо їх в приготовану масу і замішуємо тісто. Далі додаємо за бажанням терту цедру лимона, формуємо кулю і кладемо його в холодильник на 30 хвилин. Форму для випічки промазуємо маслом, викладаємо половину тіста і розрівнюємо його пальцями, формуючи невисокі бортики.
Далі покриваємо всі малиновим варенням, розрівнюємо його по всіх поверхні ложкою і зверху іншим шаром тіста, защепляя руками усі отвори. Випікаємо пиріг у духовці при 200 градусах до рум'яної скоринки, приблизно хвилин 30. Після цього охолодити його, посипаємо цукровою пудрою і розрізаємо на невеликі шматочки.